Βρούτσης: «Θετικό για εργαζόμενους και επιχειρήσεις το νέο εργασιακό δίκαιο»

Βρούτσης: «Θετικό για εργαζόμενους και επιχειρήσεις το νέο εργασιακό δίκαιο» Facebook Twitter
0

Για θετικά αποτελέσματα από το νέο εργασιακό δίκαιο τόσο για τους εργαζόμενους, όσο και για τις επιχειρήσεις έκανε λόγο ο υπουργός Εργασίας, μιλώντας στην Επιτροπή Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ο κ. Βρούτσης αναφέρθηκε και στο θέμα του βασικού μισθού υποστηρίζοντας ότι η σταθεροποίησή του αποτελεί δείκτη ασφαλείας για τον Έλληνα εργαζόμενο. Παράλληλα χαρακτήρισε ως  «άδικη» και «αναποτελεσματική» τη διάκριση που υπάρχει στις αμοιβές των νέων κάτω των 25 ετών θέμα που, όπως είπε, έθεσε επανειλημμένα στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα. Μίλησε μάλιστα για σκληρή διαπραγμάτευση με την Τρόικα που είχε ως αποτέλεσμα να παραμείνει ζωντανό το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Ο υπουργός μιλώντας για τα μέτρα είπε ότι  ήταν δύσκολα και επώδυνα για τον ελληνικό λαό «ο οποίος έχει κάνει πολλές θυσίες» ενώ για τις διαρθρωτικές αλλαγές σημείωσε ότι θα αποτραπούν στρεβλώσεις που ως τώρα δημιουργούσαν .προβλήματα.

Υπενθυμίζεται ότι η Κομισιόν πριν από μερικές ημέρες είχε χαρακτηρίσει ως ασυμβίβαστες με τη νομοθεσία της Ε.Ε. τις αλλαγές που ζητά η Τρόικα στα εργασιακά στην Ελλάδα. Απαντώντας σε ερώτηση της ευρωβουλευτού του ΠΑΣΟΚ Συλβάνας Ράπτη, η Κομισιόν παραδέχεται ότι ρυθμίσεις που οδηγούν σε εργασία έξι ημερών και 78 ωρών είναι οριακές και ασυμβίβαστες με την ευρωπαϊκή νομοθεσία.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: «Η Ελλάδα είναι δύναμη σταθερότητας και αξιόπιστος εταίρος»

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Η Ελλάδα είναι δύναμη σταθερότητας και αξιόπιστος εταίρος»

Ανασκόπηση εβδομάδας με έμφαση σε ΟΗΕ, εξοπλιστικά, Τουρκία, Ρομά και κοινωνικές πολιτικές – «Η πολιτεία πρέπει να στέκεται δίπλα σε όσους πονούν, ακόμη κι αν την αμφισβητούν», σημείωσε ο πρωθυπουργός για την απεργία πείνας του Πάνου Ρούτσι
THE LIFO TEAM
Τάσος Γιαννίτσης: «Η Ε.Ε. με έχει απογοητεύσει»

LiFO politics / Τάσος Γιαννίτσης: «Η Ε.Ε. με έχει απογοητεύσει»

«Η Ελλάδα, μετά την κρίση του 2009, έχει μεν ορθοποδήσει –από το 2017-2018 και μετά δεν είναι εκεί που ήταν–, αλλά υπάρχει ένα κλίμα που βαραίνει. Και οικονομικά και κοινωνικά και ίσως και πολιτικά»: Ο ομότιμος καθηγητής Οικονομικών του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρώην υπουργός των κυβερνήσεων Σημίτη μιλά στη Βασιλική Σιούτη.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν θα γίνει στο «Türkevi» την Tρίτη στις 21:00 ώρα Ελλάδας

Πολιτική / Η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν θα γίνει στο «Türkevi» την Tρίτη στις 21:00 ώρα Ελλάδας

Η σύνθεση θα είναι 1 + 2, δηλαδή οι δύο ηγέτες, οι υπουργοί Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης και Χακάν Φιντάν και οι διπλωματικοί σύμβουλοι Μίλτος Νικολαϊδης και Τσαγατάι Κιλίτς
LIFO NEWSROOM