Χωρίς την παρουσία Χέγκσεθ η ειδική σύνοδος του ΝΑΤΟ για την Ουκρανία

ΠΙΤ ΧΕΓΚΣΕΘ Facebook Twitter
Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Πιτ Χέγκσεθ / Φωτογραφία αρχείου © ΕΡΑ
0

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Πιτ Χέγκσεθ, δεν θα παραστεί στη σημερινή ειδική σύνοδο υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, η οποία είναι κρίσιμη για τον συντονισμό της στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία, σηματοδοτώντας την πρώτη φορά που ένας επικεφαλής του Πενταγώνου απουσιάζει από τη συνάντηση εδώ και τρία χρόνια.

Οι τακτικές συναντήσεις των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ και άλλων έχουν συντονίσει τη χρηματοδότηση για τον πόλεμο στην Ουκρανία και έχουν αναδειχθεί σε βασικό συστατικό της δυτικής βοήθειας προς το Κίεβο, καθώς αυτό μάχεται κατά των ρωσικών δυνάμεων. Αλλά η κυβέρνηση Τραμπ έχει αποστασιοποιηθεί από την Βορειοατλαντική Συμμαχία, παραδίδοντας την ηγεσία στη Βρετανία και τη Γερμανία.

Η απουσία του Χέγκσεθ φαίνεται να σηματοδοτεί περαιτέρω αποστασιοποίηση της κυβέρνησης Τραμπ από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ουκρανία.

Ο Πιτ Χέγκσεθ θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες για τη συνάντηση των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ την Πέμπτη, αλλά τη θέση του στην Ομάδα Επαφής για την Άμυνα της Ουκρανίας την Τετάρτη θα αναλάβει ο πρέσβης των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ, Μάθιου Γουίτακερ, σύμφωνα με έναν αξιωματούχο του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας και δύο άτομα που είναι εξοικειωμένα με τα σχέδιά τους, τα οποία ζήτησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους για να συζητήσουν εσωτερικά θέματα.

Το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ επικαλέστηκε προβλήματα προγραμματισμού. «Το ταξιδιωτικό πρόγραμμα του υπουργού Χέγκσεθ δεν επέτρεψε τη συμμετοχή του στην συνεδρίαση», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του Πενταγώνου, Κίνγκσλεϊ Γουίλσον. «Οι ΗΠΑ επικεντρώνονται στον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία το συντομότερο δυνατό, με όρους που θα εγκαθιδρύσουν μια διαρκή ειρήνη» ανέφερε.

Με πληροφορίες από Politico

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΣΕΛΣΙ ΚΗΠΟΣ ΗΔΟΝΗ

Διεθνή / «Κήπος της ηδονής» στο Τσέλσι: Η πρόταση της Βασιλικής Κηπουρικής Εταιρείας που αιφνιδίασε

Εμπνευσμένος από τη θεά Αφροδίτη και χρηματοδοτούμενος από εταιρεία ερωτικών παιχνιδιών, ο κήπος του φετινού Chelsea Flower Show ενδέχεται να προκαλέσει «σοκ» στους επισκέπτες, γράφει ο Guardian
THE LIFO TEAM
ΤΡΑΜΠ REUTERS ΕΡΤ ΠΟΛΕΜΟΣ

Διεθνή / Αναλυτής του Reuters στα ελληνικά: «Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι τρελός πρόεδρος και κάνει τρελά πράγματα»

«Ίσως απλώς φύγει από το χάλι που έχει δημιουργήσει ο ίδιος, δεν ξέρεις τι να πιστέψεις, λέει τρία διαφορετικά πράγματα μέσα σε μια ώρα που όλα είναι αντιφατικά μεταξύ τους», είπε ο Hugo Dixon στην ΕΡΤ
THE LIFO TEAM