Η Κίνα αναθεωρεί τη στρατηγική στον εμπορικό πόλεμο με ΗΠΑ - Η στρατηγική του Χε Λιφένγκ

Η Κίνα αναθεωρεί τη στρατηγική στον εμπορικό πόλεμο με ΗΠΑ - Η στρατηγική του Χε Λιφένγκ Facebook Twitter
φωτ.: Getty
0

Η Κίνα αναθεωρεί τη στρατηγική της στον εμπορικό πόλεμο με τις ΗΠΑ, με τον Χε Λιφένγκ να αντικαθιστά τον Λιου Χε ως επικεφαλής διαπραγματευτή. Η νέα προσέγγιση επικεντρώνεται στη σθεναρή υπεράσπιση των συμφερόντων της Κίνας, με στόχο την αποφυγή υποχωρήσεων και την ενίσχυση της εθνικής κυριαρχίας.

Στη συνάντηση της Γενεύης τον Μάιο, ο Χε εξασφάλισε 90ήμερη εκεχειρία με τις ΗΠΑ, η οποία όμως αμφισβητείται από αμφότερες τις πλευρές λόγω παραβιάσεων των όρων της συμφωνίας. Η Κίνα κατηγορεί τις ΗΠΑ για ανανέωση της επιθετικότητας μέσω περιορισμών στις εξαγωγές τεχνολογίας και αυστηρότερων πολιτικών βίζας για Κινέζους φοιτητές. Αντίστοιχα, οι ΗΠΑ κατηγορούν την Κίνα για καθυστερήσεις στην εφαρμογή των όρων της συμφωνίας.

Ο Χε, πιστός στην πολιτική του Σι Τζινπίνγκ, έχει αναλάβει την ευθύνη για την ενίσχυση της κινεζικής οικονομίας απέναντι στις αμερικανικές κυρώσεις. Η Κίνα έχει εφαρμόσει στρατηγικούς περιορισμούς στις εξαγωγές σπάνιων γαιών, κρίσιμων για την παραγωγή ημιαγωγών και άλλων τεχνολογικών προϊόντων, χρησιμοποιώντας τους ως μοχλό πίεσης στις διαπραγματεύσεις.

Παρά τις εσωτερικές οικονομικές προκλήσεις, όπως η κρίση στον τομέα της ακίνητης περιουσίας και η πτώση των εξαγωγών, η Κίνα παραμένει αποφασισμένη να διατηρήσει τη θέση της στην παγκόσμια αγορά. Η στρατηγική της επικεντρώνεται στην ενίσχυση της εγχώριας ζήτησης και στην ανάπτυξη τεχνολογικών τομέων όπως η τεχνητή νοημοσύνη, η ρομποτική και η κβαντική υπολογιστική.

Η νέα στρατηγική της Κίνας στον εμπορικό πόλεμο με τις ΗΠΑ υπογραμμίζει την αποφασιστικότητα του Πεκίνου να υπερασπιστεί τα συμφέροντά του, αποφεύγοντας υποχωρήσεις και επιδιώκοντας την ενίσχυση της εθνικής του κυριαρχίας.

Με πληροφορίες από Wall Street Journal

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αποκλειστικό Guardian: Η ευρωπαϊκή MBDA προμηθεύει εξαρτήματα βομβών που σκότωσαν παιδιά στη Γάζα

Διεθνή / Αποκλειστικό Guardian: Η ευρωπαϊκή MBDA προμηθεύει εξαρτήματα βομβών που σκότωσαν παιδιά στη Γάζα

Τα έσοδα από τις «έξυπνες» βόμβες GBU-39, τις οποίες χρησιμοποιεί το Ισραήλ, ρέουν μέσω του Ηνωμένου Βασιλείου – Παρά την αναστολή εξαγωγών όπλων από το Λονδίνο, ο όμιλος συνεχίζει τις αποστολές από τις ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Νέα συνάντηση για το Κυπριακό: «Θετική προοπτική προς την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης», λέει ο Μακρόν

Διεθνή / Συνάντηση για το Κυπριακό: «Θετική προοπτική προς την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης», λέει ο Μακρόν

Ο Γάλλος πρόεδρος αναφέρει πως ενθαρρύνει τον γενικό Γραμματέα να κινηθεί «προς την επανάληψη των διαπραγματεύσεων με στόχο μία δίκαιη και διαρκή ρύθμιση του Κυπριακού»
LIFO NEWSROOM