Τούρκος σεισμολόγος: Είναι από τα μέρη που μπορούν να δώσουν σεισμούς 8 Ρίχτερ

Τούρκος σεισμολόγος: Είναι από τα μέρη που μπορούν να δώσουν σεισμούς 8 Ρίχτερ Facebook Twitter
0

Σε πανικό έχουν περιέλθει οι περιοχές της Μαρμαρίδας, της Μούγλας και της Μάκρης (Φετιγέ) στην Τουρκία, εξαιτίας του ισχυρού σεισμού 5,8 Ρίχτερ που χτύπησε τα ξημερώματα της Τρίτης στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στον κόλπο της Μαρμαρίδας και τη Ρόδο.

Από τον ισχυρό σεισμό των 5,8 Ρίχτερ, ένα 14χρονο υπέστη σοβαρότατη κρίση πανικού και διακομίσθηκε στο νοσοκομείο της Μάκρης, όπου οι γιατροί δεν κατάφεραν να το κρατήσουν στη ζωή. Παράλληλα 69 Τούρκοι τραυματίστηκαν. Από την άλλη, στη Ρόδο δεν έχουν αναφερθεί ζημιές ή τραυματισμοί.

Σχολιάζοντας τον ισχυρό σεισμό, ο σεισμολόγος καθηγητής δρ. Σουκρού Ερσόι δήλωσε: «Ένας σεισμός που μπορεί να προκαλέσει ζημιές. Ένας σεισμός που συνέβη στα ανοικτά της χερσονήσου Μποζμπουρούν. Το βάθος δίνει τιμές μεταξύ 67 και 80 χιλιομέτρων. Αυτό το βάθος δεν είναι ένας σεισμός που σχετίζεται με τον φλοιό της γης στα εδάφη μας. Υπάρχει ένα δεύτερο στρώμα βαθύτερα. Αυτή η περιοχή είναι η πιο επικίνδυνη περιοχή κοντά στην Τουρκία. Είναι ένα από τα μέρη που μπορούν να δημιουργήσουν σεισμούς άνω των 8. Στην πραγματικότητα, αυτοί δεν είναι οι δικοί μας σεισμοί. Οι σεισμοί συμβαίνουν συχνά εδώ. Αλλά η σεισμική ικανότητα δεν τελειώνει στα 5,8, είναι μια περιοχή που μπορεί να δημιουργήσει μεγαλύτερο σεισμό».

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΪΝ

Διεθνή / Υπάρχουν απόγονοι του Τζέφρι Έπσταϊν; - «Πέθανε αλλά το γενετικό του υλικό μπορεί να επέζησε»

Σύμφωνα με ρεπορτάζ των New York Times, ο Τζέφρι Έπσταϊν είχε καταθέσει το σπέρμα του σε τράπεζα σπέρματος αρκετά χρόνια πριν τον θάνατό του - Ποιοι ήταν οι όροι του συμβολαίου που είχε υπογράψει
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΔΑΣΜΟΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ

Διεθνή / Ο Τραμπ θέλει να επιβάλει πρόσθετους δασμούς στην ΕΕ και σε άλλες 54 οικονομίες

Η εξέλιξη σημειώνεται λίγες μόλις εβδομάδες μετά τη συμφωνία μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ουάσιγκτον για τη διατήρηση των δασμών στο 15% για την πλειονότητα των ευρωπαϊκών εξαγωγών προς τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΑΛΒΑΝΙΑ ΤΖΑΡΕΝΤ ΚΟΥΣΝΕΡ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Αλβανία: Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις για το τουριστικό θέρετρο του Τζάρεντ Κούσνερ - Τι δηλώνει ο Ράμα

Οι αλβανικές αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνα για το σχέδιο κατασκευής του πολυτελούς θερέτρου του γαμπρού του Ντόναλντ Τραμπ, στο ακατοίκητο νησί Sazan και σε προστατευόμενη παράκτια περιοχή, εν μέσω διαμαρτυριών των πολιτών
THE LIFO TEAM