Ινδία: Τουλάχιστον 34 νεκροί από τις σφοδρές πλημμύρες των τελευταίων ημερών

Ινδία: Τουλάχιστον 34 νεκροί από τις σφοδρές πλημμύρες των τελευταίων ημερών Facebook Twitter
Φωτ. από τις πλημμύρες στην Ινδία / X
0

Τουλάχιστον 34 νεκροί, είναι ο τραγικός απολογισμός των σφοδρών πλημυρών, που πλήττουν τις τελευταίες ημέρες την Ινδία.

Τις τελευταίες τέσσερις ημέρες ισχυρά φαινόμενα, όπως πλημμύρες και κατολισθήσεις, πλήττουν  το βορειοανατολικό τμήμα της Ινδίας, με αποτέλεσμα αρκετοί άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους, την ώρα που η μετεωρολογική υπηρεσία προβλέπει περισσότερες βροχοπτώσεις.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, πάνω από 1.000 τουρίστες που είχαν εγκλωβιστεί στο κρατίδιο Σικίμ των Ιμαλαΐων, απομακρύνθηκαν σήμερα, ενώ σωστικά συνεργεία του στρατού επιστρατεύθηκαν στο κρατίδιο Μεγκαλάγια για τη διάσωση περισσότερων από 500 ανθρώπων που είχαν εγκλωβιστεί στις πλημμυρισμένες περιοχές.

Παράλληλα, δρόμοι και σπίτια στην πόλη Σιλκάρ στο ινδικό κρατίδιο Άσαμ πλημμύρησαν, όπως διακρίνεται και σε πλάνα του πρακτορείου ειδήσεων ANI, ενώ οι δρόμοι γέμισαν από πεσμένα δέντρα.

Στο γειτονικό Μπανγκλαντές, τουλάχιστον τέσσερα μέλη μιας οικογένειας σκοτώθηκαν από κατολίσθηση που σημειώθηκε στην περιοχή Σιλχέτ, στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας.

Λόγω της κατάστασης, την Κυριακή άνοιξαν εκατοντάδες καταφύγια στις περιοχές Ρανγκαμάτι, Μπανταρμπάν και Χαγκρατσάρι, με τις αρχές να καλούν τους κατοίκους στις ευάλωτες περιοχές να παραμένουν σε επαγρύπνηση.

Το βορειοανατολικό τμήμα της Ινδίας και το Μπανγκλαντές είναι επιρρεπή στις σφοδρές βροχοπτώσεις που προκαλούν φονικές κατολισθήσεις και πλημμύρες και κάθε χρόνο επηρεάζουν εκατομμύρια ανθρώπους.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ / Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Marketplace για απαχθέντα παιδιά: Η Ρωσία προσφέρει Ουκρανούς ανηλίκους για «υιοθεσία»

Διεθνή / Η Ρωσία προσφέρει Ουκρανούς ανηλίκους για «υιοθεσία», σε ένα φρικώδες «marketplace» για απαχθέντα παιδιά

Ο «κατάλογος» επιτρέπει στους χρήστες να φιλτράρουν τα παιδιά ανά ηλικία, φύλο και εξωτερικά χαρακτηριστικά - Τα παιδιά έχουν ταμπέλες όπως «υπάκουο», «ήρεμο» και «πειθαρχημένο»
LIFO NEWSROOM
Κίνα & τεχνητή νοημοσύνη: Η μυστική επιχείρηση «GoLaxy» για παγκόσμιο έλεγχο της κοινής γνώμης

Διεθνή / Ο νέος κυβερνοστρατός του Πεκίνου: Πώς η τεχνητή νοημοσύνη γίνεται όπλο παγκόσμιας προπαγάνδας

Έγγραφα αποκαλύπτουν ότι η κινεζική εταιρεία GoLaxy, με δεσμούς με το Πεκίνο, χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να παρακολουθεί και να επηρεάζει την κοινή γνώμη σε Ταϊβάν, Χονγκ Κονγκ και πέρα
LIFO NEWSROOM
Η Τουρκία αρνείται να στηρίξει το σχέδιο της ΕΕ για απεξάρτηση από το ρωσικό αέριο – Κίνδυνος παραβίασης των κυρώσεων

Διεθνή / Η Τουρκία αρνείται να στηρίξει το σχέδιο της ΕΕ για απεξάρτηση από το ρωσικό αέριο – Κίνδυνος παραβίασης των κυρώσεων

Η Τουρκία αρνείται να συνεργαστεί με την ΕΕ για τον έλεγχο των ρωσικών ενεργειακών εισαγωγών, απειλώντας το σχέδιο της Ευρώπης να τερματίσει την εξάρτησή της από το ρωσικό αέριο έως το 2027
LIFO NEWSROOM