Ο Diddy βίαζε και ξυλοκοπούσε πρώην βοηθό του: Τι κατέθεσε στο δικαστήριο το θύμα

Ο Diddy βίαζε και ξυλοκοπούσε πρώην βοηθό του: Τι κατέθεσε στο δικαστήριο το θύμα Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου: EPA
0

Μια πρώην βοηθός του ράπερ και επιχειρηματία Sean «Diddy» Combs κατέθεσε σε δικαστήριο της Νέας Υόρκης ότι υπήρξε επανειλημμένα θύμα σεξουαλικής κακοποίησης όσο εργαζόταν για εκείνον επί οκτώ χρόνια.

Η γυναίκα, η οποία κατέθεσε ανώνυμα με το ψευδώνυμο «Mia», εμφανίστηκε συγκινημένη ενώ περιέγραφε πώς ζούσε διαρκώς υπό τον φόβο των βίαιων ξεσπασμάτων του Combs κατά τη διάρκεια της απασχόλησής της στο πλευρό του.

Ο μεγιστάνας της χιπ χοπ παρακολουθούσε με σταυρωμένα χέρια από το τραπέζι της υπεράσπισης καθώς εκείνη περιέγραφε τους φόβους της για πιθανές επιπτώσεις λόγω της απόφασής της να αναφέρει την κακοποίηση.

Ο 55χρονος Combs έχει δηλώσει αθώος για τις ομοσπονδιακές κατηγορίες περί συνωμοσίας για εκβιασμό, σωματεμπορία και μεταφορά για συμμετοχή σε πορνεία.

Δίκη Diddy: «Δεν μπορούσα να του πω όχι για τίποτα»

«Δεν μπορούσα να του πω όχι για ένα σάντουιτς», κατέθεσε η Mia. «Δεν μπορούσα να του πω όχι για τίποτα».

Η νομική ομάδα του Combs δεν είχε ακόμη την ευκαιρία να διασταυρώσει την κατάθεση της Mia ούτε να απαντήσει επίσημα στους ισχυρισμούς της. Η Mia είναι η δεύτερη μάρτυρας στη δίκη του Combs στη Νέα Υόρκη που τον κατηγορεί για σεξουαλική κακοποίηση, μετά την πρώην σύντροφό του Cassie, Cassandra Ventura.

Όπως κατέθεσε η Mia, ξεκίνησε να εργάζεται ως προσωπική βοηθός του το 2009, όταν ήταν περίπου 25 ετών. Η εμπειρία της στο πλευρό του περιγράφεται από την ίδια ως «χαοτική» και «τοξική». «Τα καλά ήταν πολύ καλά και τα άσχημα ήταν πολύ, πολύ άσχημα», είπε χαρακτηριστικά ενώπιον του δικαστηρίου την Πέμπτη. 

Η δουλειά της απαιτούσε, σύμφωνα με την κατάθεσή της, να βρίσκεται διαρκώς στο «οπτικό πεδίο» του Diddy και να «προβλέπει τις ανάγκες, τις ιδιοτροπίες και τις διαθέσεις του». Πολλές φορές έμενε στα σπίτια του, όπου δεν είχε τη δυνατότητα να κλειδώσει την πόρτα ή να φύγει χωρίς την άδειά του, όπως κατέθεσε. 

Η Mia περιέγραψε αρκετές περιπτώσεις σωματικής βίας. Μία φορά, είπε ότι ο Combs της πέταξε ένα μπολ με μακαρόνια, το οποίο παραλίγο να τη χτυπήσει στο κεφάλι. Σε άλλη περίπτωση, φέρεται να της πέταξε με δύναμη έναν υπολογιστή στο κεφάλι, επειδή του είπε πως το wifi εξακολουθούσε να έχει πρόβλημα.

Κατέθεσε επίσης ότι υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας βίας του Combs προς την πρώην σύντροφό του, την Cassie Ventura, με την οποία είχε γίνει στενή φίλη. Σε ταξίδι στα Τερκς και Κάικος, η Mia περιέγραψε ένα περιστατικό κατά το οποίο η Ventura μπήκε τρέχοντας στο δωμάτιό της, φωνάζοντας ότι ο Combs «θα με σκότωνε». Οι δύο γυναίκες έφυγαν τρέχοντας και κρύφτηκαν στην παραλία.

Κατά την ίδια μαρτυρία, κατά τη διάρκεια αυτών των διακοπών, οι δύο γυναίκες μπήκαν στο νερό με μια σανίδα για να απομακρυνθούν από τον Combs, ο οποίος περπατούσε νευρικά στην παραλία. «Προσπαθούσα να ζυγίσω αν ήταν πιο τρομακτικό να αντιμετωπίσω τη μητέρα φύση ή να επιστρέψω στον Puff [Combs]», είπε η Mia.

Ακόμη, περιέγραψε περιστατικό από το 2013 στο Λος Άντζελες, όπου ο Combs χτυπούσε την πόρτα της Cassie Ventura. Η Mia είπε ότι της επιτέθηκε και της έκοψε το φρύδι όταν την έριξε στο κρεβάτι. Όταν προσπάθησε να επέμβει, εκείνος την πέταξε στον τοίχο. «Πραγματικά θα τη σκοτώσει», σκέφτηκε εκείνη τη στιγμή, σύμφωνα με την κατάθεσή της.

Η Mia δεν προχώρησε σε καταγγελία, καθώς, όπως δήλωσε, «πίστευε ότι η εξουσία του Puff ήταν πάνω από την αστυνομία».

Δίκη Diddy: «Ήξερα τη δύναμή του. Ήξερα ότι είχε έλεγχο πάνω μου»

Αναφέρθηκε επίσης σε πολλαπλές περιπτώσεις σεξουαλικής επίθεσης εις βάρος της. Μία από αυτές έλαβε χώρα στα 40ά γενέθλια του Combs στο ξενοδοχείο Plaza, όταν εκείνος της έδωσε δύο σφηνάκια βότκας που την επηρέασαν έντονα και στη συνέχεια τη φίλησε και έβαλε το χέρι του κάτω από το φόρεμά της.

Άλλο ένα περιστατικό, μεταξύ 2009-2010, συνέβη ενώ κοιμόταν σε μια κουκέτα στο σπίτι του Combs στο Λος Άντζελες. «Ξύπνησα από το βάρος του πάνω μου», είπε. Ο Combs φέρεται να τη βίασε. «Απλώς πάγωσα», είπε. «Ήταν πολύ γρήγορο, αλλά μου φάνηκε σαν αιωνιότητα».

Καθ’ όλη τη διάρκεια της επαγγελματικής τους σχέσης, η Mia κατέθεσε ότι οι σεξουαλικές επιθέσεις επαναλαμβάνονταν «σποραδικά». Αν και δεν θυμόταν πάντα τις λεπτομέρειες, περιέγραψε την εμπειρία ως ένα «σκοτεινό συναίσθημα στο στομάχι μου».

Όταν ρωτήθηκε από εισαγγελέα γιατί δεν είπε «όχι» ή δεν προσέφυγε στην αστυνομία, απάντησε: «Ήξερα τη δύναμή του. Ήξερα ότι είχε έλεγχο πάνω μου και δεν ήθελα να χάσω όλα όσα είχα κερδίσει τόσο σκληρά».

Ανέφερε επίσης ότι είχε δει μια άλλη βοηθό να απολύεται επειδή κατήγγειλε την κακοποίηση της Ventura από τον Combs, ενώ εκείνος την απειλούσε ότι θα αποκαλύψει τις σεξουαλικές τους επαφές στην ίδια τη Ventura.

Μετά τις φερόμενες επιθέσεις, η Mia είπε ότι έκανε ό,τι μπορούσε για να προσποιηθεί πως «το πιο επαίσχυντο πράγμα» της ζωής της δεν είχε συμβεί ποτέ.

Όταν ρωτήθηκε γιατί αποφάσισε να καταθέσει, απάντησε: «Έπρεπε να πω την αλήθεια, όλη την αλήθεια και τίποτα άλλο παρά την αλήθεια».

Η κατάθεσή της αναμένεται να συνεχιστεί την Παρασκευή, οπότε και η υπεράσπιση του Sean Combs θα έχει τη δυνατότητα να τη ρωτήσει ενώπιον του δικαστηρίου.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Sean "Diddy" Combs: Μέσα στα λευκά πάρτι του «γυμνού» βασιλιά που όλοι ήθελαν να φωτογραφηθούν μαζί του

Διεθνή / Sean "Diddy" Combs: Μέσα στα λευκά πάρτι του «γυμνού» βασιλιά που όλοι ήθελαν να φωτογραφηθούν μαζί του

Δημοσιογράφος περιοδικών που λάμβανε πρόσκληση περιγράφει τι συνέβαινε στα διάσημα πάρτι με τους βιασμούς και τα ναρκωτικά τη δεκαετία του 1990 και στις αρχές της δεκαετίας του 2000
LIFO NEWSROOM

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισραήλ - Χαμάς: Ο Τράμπ ανακοίνωσε συμφωνία για απελευθέρωση των Ομήρων

Διεθνή / Ισραήλ - Χαμάς: Ο Τράμπ ανακοίνωσε συμφωνία για απελευθέρωση των Ομήρων

Κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και συμφωνία μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς για απελευθέρωση των ομήρων  ανακοίνωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ πετυχαίνοντας έτσι ένα σημαντικό βήμα προς τη λήξη του πολέμου. 
LIFO NEWSROOM
«Τα στέλνουν να σκοτωθούν»: Κολομβιανοί μισθοφόροι εκπαιδεύουν παιδιά στον πόλεμο του Σουδάν

Διεθνή / «Τα στέλνουν να σκοτωθούν»: Κολομβιανοί μισθοφόροι εκπαιδεύουν παιδιά στον πόλεμο του Σουδάν

Πρώην στρατιώτες που στρατολογήθηκαν από ιδιωτικές εταιρείες ασφαλείας περιγράφουν πώς εκπαίδευαν ανήλικους μαχητές υπό την αιγίδα παραστρατιωτικών δυνάμεων
LIFO NEWSROOM
Υπό πίεση το Βέλγιο: Η Δύση ζητά τη χρήση ρωσικών περιουσιακών στοιχείων για την Ουκρανία

Διεθνή / Οι ΗΠΑ και η Ευρώπη ζητούν να ανοίξουν τα ρωσικά κεφάλαια για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας

Το Βέλγιο δέχεται αυξανόμενη πίεση από ΗΠΑ και Ευρωπαίους συμμάχους να επιτρέψει τη χρήση παγωμένων ρωσικών περιουσιακών στοιχείων για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας, καθώς ο πόλεμος και οι ανάγκες ανοικοδόμησης εντείνονται
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ θέλει να αναμορφώσει τις πωλήσεις φαρμάκων - Εταιρεία που συνδέεται με τον γιο του επωφελείται

Διεθνή / Ο Τραμπ θέλει να αναμορφώσει τις πωλήσεις φαρμάκων - Εταιρεία που συνδέεται με τον γιο του επωφελείται

Κορυφαίες φαρμακευτικές εταιρείες θα συναντηθούν με τον Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ και αξιωματούχους της κυβέρνησης Τραμπ για να συζητήσουν τη μελλοντική αγορά φαρμάκων, με τη BlinkRx να διαδραματίζει κεντρικό ρόλο
LIFO NEWSROOM
Η νέα Δεξιά της Βρετανίας: 7 πολιτικές «copy-paste» από το MAGA του Τραμπ

Διεθνή / Η νέα Δεξιά της Βρετανίας: Επτά πολιτικές «copy-paste» από το MAGA του Τραμπ

Οι Βρετανοί Συντηρητικοί αντιγράφουν τις πολιτικές του Ντόναλντ Τραμπ, από τις μαζικές απελάσεις μέχρι την απόρριψη διεθνών συμφωνιών. Η Κέμι Μπάντενοκ φέρνει το “Make America Great Again” στο Ηνωμένο Βασίλειο, προκαλώντας πολιτικό σεισμό ενόψει εκλογών
LIFO NEWSROOM