Κωπηλάτης από τη Γαλλία τα σύνορα με τη Ρωσία από την Εσθονία τέθηκε υπό δίμηνη κράτηση.
Έπειτα από απόφαση δικαστηρίου στην περιφέρεια Λένινγκραντ, ο κωπηλάτης έκανε κουπί από την Εσθονία και συνελήφθη στις όχθες του ποταμού Νάρβα (στα ρωσοεσθονικά σύνορα) από συνοριοφύλακες της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας.
Πληροφορίες από διεθνή πρακτορεία μεταφέρουν, ότι ο συλληφθείς ισχυρίστηκε στο δικαστήριο, ότι σκόπευε να εγκατασταθεί στη Ρωσία και ακόμη, αναφέρθηκε σε ψυχιατρική θεραπεία στην οποία έχει υποβληθεί κατά το παρελθόν.
Γαλλική διπλωματική πηγή ανέφερε, ότι το προξενείο της χώρας στην Αγία Πετρούπολη επικοινώνησε με τις ρωσικές αρχές ώστε να διασφαλίσει ότι ο άνδρας αυτός θα λάβει προξενική βοήθεια, όπως προβλέπει η Συνθήκη της Βιέννης. «Οι γαλλικές αρχές έχουν κινητοποιηθεί πλήρως για να παρασχεθεί η αναγκαία βοήθεια στον πολίτη μας», σύμφωνα με την πηγή, που ζήτησε να μην κατονομαστεί.
Με πληροφορίες από Reuters