Γαλλία: Προσήλωση Μπαϊρού στη δημοσιονομική πειθαρχία - Απλή αναλογική ως εκλογικό σύστημα

Γαλλία: Προσήλωση Μπαϊρού στη δημοσιονομική πειθαρχία - Απλή αναλογική ως εκλογικό σύστημα Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου: EPA
0

Την προσήλωσή του στη δημοσιονομική σταθερότητα και την υποστήριξή του στην καθιέρωση της απλής αναλογικής ως εκλογικού συστήματος εξέφρασε ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Φρανσουά Μπαϊρού, κατά τη διάρκεια συνέντευξης εφ’ όλης της ύλης που παραχώρησε σε τηλεοπτικό δίκτυο.

Αναφερόμενος στα οικονομικά, ο κ. Μπαϊρού επισήμανε ότι ο επόμενος κρατικός προϋπολογισμός θα πρέπει να περιλαμβάνει μέτρα εξοικονόμησης ύψους περίπου 40 δισεκατομμυρίων ευρώ. «Η Γαλλία βρίσκεται σε κατάσταση υπερδανεισμού, κάθε μήνα τα έξοδα του κράτους είναι κατά 10% μεγαλύτερα από τα έσοδα και η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί», προειδοποίησε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, υπογράμμισε την ανάγκη για δίκαιη κατανομή του φορολογικού βάρους με στόχο την ενίσχυση των δημόσιων εσόδων, ενώ αναφέρθηκε και στην πρόθεσή του να αυξηθεί η έμμεση φορολογία μέσω της εφαρμογής ενός κοινωνικού ΦΠΑ.

Σε ό,τι αφορά το πολιτικό σύστημα, ο Γάλλος πρωθυπουργός τάχθηκε υπέρ της διεξαγωγής των επόμενων βουλευτικών εκλογών με απλή αναλογική, σημειώνοντας πως πρόκειται για το μοναδικό σύστημα που μπορεί να εξασφαλίσει «ότι δεν θα εξαρτόμαστε από τα άκρα».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Δεξιά δεν μισεί κάθε queer σώμα. Μισεί αυτό που τη ξεσκεπάζει

Διεθνή / Ο «κανονικός γκέι» της αμερικανικής Δεξιάς και η βία απέναντι σε όλους τους άλλους

Η ιστορία γύρω από τον σύζυγο της Κρίστι Νόεμ δεν έφερε στην επιφάνεια μόνο άλλη μία υπόθεση πολιτικής υποκρισίας. Ξανάνοιξε κάτι παλιό και πολύ βρόμικο: η Δεξιά μπορεί να ανεχθεί τον «κανονικό» γκέι, τον διακριτικό, τον αρκετά ανδρικό, τον σωστά ντυμένο. Αυτό που δεν αντέχει είναι το queer σώμα που εκθέτει ότι η αρρενωπότητά της δεν είναι φύση αλλά σκηνοθεσία.
THE LIFO TEAM
Η Ρις Γουίδερσπουν λέει ότι είναι ώρα οι γυναίκες να μάθουν AI

Διεθνή / Η Ρις Γουίδερσπουν λέει ότι είναι ώρα οι γυναίκες να μάθουν AI

Η Ρις Γουίδερσπουν κάλεσε δημόσια τις γυναίκες να αρχίσουν να μαθαίνουν τεχνητή νοημοσύνη, λέγοντας ότι είναι ώρα να εξοικειωθούν με τα εργαλεία της και να μη μείνουν πίσω. Η τοποθέτησή της έρχεται ενώ και άλλες σταρ του Χόλιγουντ, όπως η Σάντρα Μπούλοκ, μιλούν πιο ανοιχτά για μια πιο πρακτική σχέση με το AI.
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ

Διεθνή / Νέα προειδοποίηση Τραμπ: «Η εκεχειρία μπορεί να λήξει αν δεν επιτευχθεί συμφωνία μέχρι την Τετάρτη»

Η εκεχειρία ΗΠΑ-Ιράν εκπνέει την Τετάρτη, με τον Ντόναλντ Τραμπ να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο μη παράτασής της, ενώ οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται για αποφυγή κλιμάκωσης
THE LIFO TEAM