Eurovision 2025: Η εμφάνιση της Ισραηλινής Yuval στον Β' Ημιτελικό

Eurovision 2025: Facebook Twitter
Η εκπρόσωπος του Ισραήλ στη Eurovision 2025 / EBU
0

Ολοκληρώθηκε η εμφάνιση του Ισραήλ στη σκηνή του Β΄ Ημιτελικού της Eurovision 2025, το βράδυ της Πέμπτης στη Βασιλεία.

Εν μέσω των έντονων αντιδράσεων αλλά και συζητήσεων που έχουν προκύψει και για τη φετινή συμμετοχή του Ισραήλ στον διαγωνισμό της Eurovision 2025, η Yuval Raphael ανέβηκε στη σκηνή του Β' Ημιτελικού ερμηνεύοντας την μπαλάντα «New Day Will Rise».

Η φωνή της Yuval Raphael - επιζήσασας της επίθεσης της Χαμάς στο φεστιβάλ Νόβα την 7η Οκτωβρίου του 2023 - σε συνδυασμό με το κομμάτι, που αποτελείται από στίχους στα αγγλικά, τα εβραϊκά και τα γαλλικά, εκφράζει μήνυμα ελπίδας και ανθεκτικότητας. Σημειώνεται πως η σύνθεση του «New Day Will Rise», ανήκει στην Keren Peles, η οποία είχε επίσης συνθέσει το τραγούδι της συμμετοχής του Ισραήλ στον διαγωνισμό το 2024, με την Έντεν Γκολάν.

Από την αρχή του διαγωνισμού το τραγούδι θεωρείται φαβορί, με τις στοιχηματικές να το κατατάσσουν μέσα στην τελική πεντάδα του Σαββάτου. Στην ίδια πεντάδα βρίσκεται τόσο η Αυστρία όσο και η Σουηδία, οι οποίες κατά τις ίδιες εκτιμήσεις διεκδικούν την πρωτιά.

Eurovision 2025: Οι αντιδράσεις για τη συμμετοχή του Ισραήλ

Αξίζει να σημειωθεί πως η συμμετοχή του Ισραήλ στον φετινό διαγωνισμό, έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις και συζητήσεις, τόσο εντός όσο και εκτός της Eurovision, λόγω του συνεχιζόμενου πολέμου στη Γάζα.

Τελευταίο παράδειγμα, είναι το ότι μόλις μία εβδομάδα πριν τον Α' Ημιτελικό, πάνω από 70 πρώην διαγωνιζόμενοι της Eurovision, ζήτησαν τον αποκλεισμό του Ισραήλ αλλά και του ραδιοτηλεοπτικού φορέα KAN από τον διαγωνισμό.

Μάλιστα, κατά την διάρκεια της τελετής έναρξης του διαγωνισμού στη Βασιλεία, στο καθιερωμένο Τιρκουάζ Χαλί, σύμφωνα με πληροφορίες του eurovisionfun.com, η Yuval Raphael δέχθηκε αποδοκιμασίες και απειλητικές χειρονομίες, με το KAN να καταγγέλλει περιστατικό με χειρονομία αποκεφαλισμού.

TV & Media
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Diddy έχασε την αγωγή των 100 εκατ. κατά του NBC για το «Bad Boy» ντοκιμαντέρ

TV & Media / Ο Diddy έχασε την αγωγή των 100 εκατ. κατά του NBC για το ντοκιμαντέρ «Bad Boy»

Δικαστής στη Νέα Υόρκη απέρριψε την αγωγή των 100 εκατ. δολαρίων που είχε καταθέσει ο Sean “Diddy” Combs κατά του NBCUniversal και του Peacock για το ντοκιμαντέρ Diddy: The Making of a Bad Boy, κρίνοντας ότι δεν μπορούσε να στηριχθεί ο ισχυρισμός πως το φιλμ ήταν αυτό που του κατέστρεψε τη φήμη.
THE LIFO TEAM
Αντιδράσεις για το «Unconditional», το νέο ισραηλινό θρίλερ του Apple TV+

TV & Media / Αντιδράσεις για το «Unconditional», το νέο ισραηλινό θρίλερ του Apple TV+

Η νέα σειρά του Apple TV+ κάνει πρεμιέρα στις 8 Μαΐου, όμως η καμπάνια της έχει ήδη προκαλέσει αντιδράσεις, με επικριτές να κατηγορούν την πλατφόρμα ότι εξωραΐζει την εικόνα του Ισραήλ μέσα στη συγκυρία του πολέμου στη Γάζα.
THE LIFO TEAM