Άλιμος: Έρευνα για το βρέφος που βρέθηκε δίπλα σε κάδο – Τι εξετάζουν οι Αρχές

Άλιμος: Έρευνα για το βρέφος που βρέθηκε δίπλα σε κάδο – Τι εξετάζουν οι Αρχές Facebook Twitter
Φωτ. Αρχείου: Unsplash
0

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα του Τμήματος Προστασίας Ανηλίκων για την υπόθεση ενός βρέφους που εντοπίστηκε ζωντανό δίπλα σε κάδο απορριμμάτων στον Άλιμο. Οι Αρχές εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο αρπαγής ή και εμπλοκής σε υπόθεση παράνομης υιοθεσίας, καθώς η κατάθεση της γιαγιάς παρουσιάζει ασάφειες.

Το περιστατικό ξεκίνησε γύρω στις 2:30 το μεσημέρι της Τετάρτης, όταν μια 43χρονη γυναίκα επικοινώνησε με την Άμεση Δράση, δηλώνοντας ότι της απήγαγαν την εξάμηνη εγγονή της. Όπως ανέφερε, βρισκόταν σε σούπερ μάρκετ στην Ομόνοια όπου νωρίτερα επαιτούσε, όταν την πλησίασε ένας άντρας και της πρότεινε να κρατήσει εκείνος το μωρό όσο εκείνη θα έκανε τα ψώνια της – τα οποία, σύμφωνα με την ίδια, προσφέρθηκε επίσης να πληρώσει.

Η γυναίκα δέχθηκε, όμως όταν επέστρεψε, τόσο ο άντρας όσο και το βρέφος είχαν εξαφανιστεί. Δύο ώρες αργότερα, κάτοικος του Αλίμου ειδοποίησε το ΕΚΑΒ και την Άμεση Δράση, λέγοντας ότι βρήκε ένα μωρό ζωντανό, παρατημένο σε κάδο επί της οδού Εθνάρχου Μακαρίου 8.

Το κοριτσάκι μεταφέρθηκε άμεσα στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», όπου σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις είναι καλά στην υγεία του. Την ίδια ώρα, η γιαγιά του παιδιού μεταφέρθηκε στο Τμήμα Προστασίας Ανηλίκων για να δώσει αναλυτική κατάθεση.

Οι αστυνομικές Αρχές διατηρούν επιφυλάξεις για την εκδοχή της γιαγιάς, καθώς εντοπίζονται αντιφάσεις και χρονικά κενά στην αφήγησή της. Το ενδεχόμενο να πρόκειται για υπόθεση παράνομης υιοθεσίας ή απόπειρας εγκατάλειψης δεν έχει αποκλειστεί.

Η γυναίκα δήλωσε ότι κατοικεί στη Σαλαμίνα, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η αναζήτηση της μητέρας του παιδιού, την οποία επίσης αναμένεται να εξετάσουν οι Αρχές.

Η ΕΛ.ΑΣ. έχει ξεκινήσει ανάλυση βιντεοληπτικού υλικού από το σούπερ μάρκετ της Ομόνοιας, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπήρξε πράγματι συνάντηση της γυναίκας με άγνωστο άντρα, όπως ισχυρίζεται. Παράλληλα, συλλέγονται πλάνα από κάμερες ασφαλείας στην περιοχή του Αλίμου, όπου βρέθηκε το βρέφος.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ευλογιά αιγοπροβάτων: Συναγερμός μετά τη νέα έξαρση - «Lockdown» αν δεν τηρηθούν τα μέτρα

Ελλάδα / Ευλογιά αιγοπροβάτων: Συναγερμός μετά τη νέα έξαρση - «Lockdown» αν δεν τηρηθούν τα μέτρα

Δυστυχώς, εκεί που τα πηγαίναμε καλά από Μάρτιο μέχρι Μάιο, τώρα έχουμε μία εκτίναξη των κρουσμάτων και νέες εστίες, κάτι που είναι πολύ ανησυχητικό, λέει ο γενικός γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης
LIFO NEWSROOM
Καιρός σήμερα: Πέφτει στους 22 βαθμούς η θερμοκρασία - Καταιγίδες σε Ιόνιο, Αιτωλοακαρνανία και δυτική Πελοπόννησο

Ελλάδα / Καιρός σήμερα: Πέφτει στους 22 βαθμούς η θερμοκρασία - Καταιγίδες σε Ιόνιο, Αιτωλοακαρνανία και δυτική Πελοπόννησο

«Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται από αργά το βράδυ του Σαββάτου μέχρι και το βράδυ της Κυριακής, στο Ιόνιο, την Αιτωλοακαρνανία και τη δυτική Πελοπόννησο», αναφέρει το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού από την ΕΜΥ
LIFO NEWSROOM
AEGEAN – Olympic Air: Δυνατότητα αλλαγής ή ακύρωσης εισιτηρίων λόγω της προαναγγελθείσας απεργίας της ΑΔΕΔΥ

Ελλάδα / AEGEAN – Olympic Air: Δυνατότητα αλλαγής ή ακύρωσης εισιτηρίων λόγω της προαναγγελθείσας απεργίας της ΑΔΕΔΥ

Oι επιβάτες μπορούν είτε να προχωρήσουν σε αλλαγή εισιτηρίων χωρίς κόστος επανέκδοσης και διαφορά ναύλου, είτε να ακυρώσουν την κράτησή τους και να λάβουν credit voucher για μελλοντική χρήση
LIFO NEWSROOM