Τουσκ: «Ντροπή για όποιον ηγέτη παρακολούθησε την παρέλαση στη Μόσχα»

Τουσκ: «Ντροπή για όποιον ηγέτη την παρέλαση στη Μόσχα» Facebook Twitter
Ντόναλντ Τουσκ/ Φωτ.: EPA
0

Με αιχμηρή δήλωση ο πρωθυπουργός της Πολωνίας Ντόναλντ Τουσκ επέκρινε ευθέως την παρουσία ηγετών στη στρατιωτική παρέλαση της 9ης Μαΐου στη Μόσχα, με αφορμή τη συμμετοχή του πρωθυπουργού της Σλοβακίας, ο οποίος ήταν ο μοναδικός ηγέτης κράτους-μέλους της Ε.Ε. που έδωσε το «παρών» στην τελετή.

«Προσπαθώ να μη σχολιάζω τις αποφάσεις και τη συμπεριφορά των ηγετών, ιδιαίτερα εντός της ευρωπαϊκής μας κοινότητας», ανέφερε ο Τουσκ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Όμως δεν έχω καμία αμφιβολία: το να βρίσκεσαι στην παρέλαση νίκης στη Μόσχα και να χειροκροτείς τον Πρόεδρο Πούτιν αποτελεί ντροπή για όποιον βρίσκεται εκεί», τόνισε με έμφαση.

Η παρέλαση πραγματοποιήθηκε στη ρωσική πρωτεύουσα με αφορμή τη νίκη κατά της ναζιστικής Γερμανίας στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, σε μια περίοδο που η Ρωσία βρίσκεται σε πόλεμο με την Ουκρανία και έχει απομονωθεί διπλωματικά από μεγάλο μέρος της διεθνούς κοινότητας.

Η τοποθέτηση Τουσκ εντάσσεται στη σταθερά επικριτική στάση της Βαρσοβίας έναντι του Κρεμλίνου, ενώ επαναφέρει στο προσκήνιο την ευρωπαϊκή αμηχανία απέναντι στις διπλωματικές κινήσεις ηγετών που αποκλίνουν από την κοινή ευρωπαϊκή γραμμή ως προς τη Ρωσία.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βασιλιάς Κάρολος: Ηχογράφησε μήνυμα όπου μιλά πρώτη φορά για τον καρκίνο

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Ηχογράφησε μήνυμα όπου μιλά πρώτη φορά για τον καρκίνο

Αυτό θα αποτελέσει μια σπάνια ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας του Βρετανού μονάρχη, ο οποίος υποβάλλεται σε θεραπεία από τότε που αποκάλυψε τη διάγνωσή του τον Φεβρουάριο του 2024
THE LIFO TEAM
Πλημμύρες και απόγνωση στη Γάζα - Οι κάτοικοι περιμένουν το επόμενο βήμα του ειρηνευτικού σχεδίου

Διεθνή / Πλημμύρες και απόγνωση στη Γάζα - Οι κάτοικοι περιμένουν το επόμενο βήμα του ειρηνευτικού σχεδίου

Δύο μήνες μετά την επιβολή εκεχειρίας από τις ΗΠΑ, η Γάζα είναι καθηλωμένη στην πρώτη φάση του ειρηνευτικού σχεδίου του Ντόναλντ Τραμπ ενώ ο χειμώνας πλησιάζει στον πολύπαθο παλαιστινιακό θύλακα
THE LIFO TEAM