ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΗΠΑ: Άγνωστος μαχαίρωσε μωρό φώκια «πολλές φορές»

ΗΠΑ: Άγνωστος μαχαίρωσε μωρό φώκια επανειλημμένα Facebook Twitter
Το μωρό φώκια το οποίο έγινε στόχος επίθεσης με μαχαίρι σύμφωνα με την ειδική ομάδα της Εθνικής Υπηρεσίας Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (NOAA) / Φωτ: tiffany booth / Seaside aquarium
0

Μια νεαρή φώκια βρέθηκε τραυματισμένη σε παραλία του Όρεγκον, φέροντας πολλαπλές μαχαιριές, με τις ομοσπονδιακές αρχές να βρίσκονται πλέον σε αναζήτηση του ατόμου που την κακοποίησε.

Το περιστατικό σημειώθηκε τον Μάρτιο στον οικισμό Νέσκοουιν, κοντά στον Ειρηνικό Ωκεανό, με τη φώκια να καταφέρνει τελικά να επιβιώσει παρά τα σοβαρά τραύματα που αποκόμισε. Η ειδική ομάδα της Εθνικής Υπηρεσίας Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (NOAA), που διαχειρίζεται περιπτώσεις τραυματισμένων θαλάσσιων θηλαστικών, παρακολούθησε την κατάστασή της για αρκετές ημέρες πριν τη μεταφέρει σε ασφαλές σημείο.

ΗΠΑ: Άγνωστος μαχαίρωσε μωρό φώκια επανειλημμένα Facebook Twitter
Το μωρό φώκια το οποίο έγινε στόχος επίθεσης με μαχαίρι μία ημέρα μετά το περιστατικό/ Φωτ: tiffany booth / Seaside aquarium

Η NOAA ανακοίνωσε ότι αναζητά έναν «ύποπτο» που φέρεται να εθεάθη από μάρτυρα στην περιοχή της επίθεσης, ενώ εξετάζεται και η ταυτότητα του ιδιοκτήτη ενός οχήματος που βρισκόταν σταθμευμένο λίγες εκατοντάδες μέτρα από την παραλία.

Όσοι γνωρίζουν οτιδήποτε σχετικά με τον ύποπτο, το όχημα ή το ίδιο το περιστατικό, καλούνται να επικοινωνήσουν με τη γραμμή καταγγελιών της NOAA.

Όπως εξηγούν ειδικοί του Πολιτειακού Πανεπιστημίου του Όρεγκον, οι νεαρές φώκιες συνηθίζουν να πλησιάζουν στις ακτές της πολιτείας την άνοιξη και το καλοκαίρι και να παραμένουν εκεί για εβδομάδες, καθώς αποβάλουν τρίχωμα και εξωτερικό δέρμα. Οι ενήλικες φώκιες του είδους εμφανίζονται σπανίως τόσο βόρεια.

ΗΠΑ: Άγνωστος μαχαίρωσε μωρό φώκια επανειλημμένα Facebook Twitter
Το μωρό φώκια το οποίο έγινε στόχος επίθεσης με μαχαίρι σύμφωνα με την ειδική ομάδα της Εθνικής Υπηρεσίας Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (NOAA) / Φωτ: tiffany booth / Seaside aquarium

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η κακοποίηση θαλάσσιων θηλαστικών απαγορεύεται αυστηρά βάσει της Ομοσπονδιακής Νομοθεσίας για την Προστασία των Θαλάσσιων Ειδών. Η παρενόχληση, ο τραυματισμός ή η θανάτωση φώκιας μπορεί να επιφέρει έως και 100.000 δολάρια πρόστιμο και ποινή φυλάκισης έως έναν χρόνο.

Με πληροφορίες από Associated Press

Περιβάλλον
0

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο καλεί τους Αμερικανούς να μπλοκάρουν νομοσχέδιο για τα απειλούμενα είδη

Διεθνή / Ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο καλεί τους Αμερικανούς να μπλοκάρουν νομοσχέδιο για τα απειλούμενα είδη

Ανήμερα της Earth Day, ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο κάλεσε τους ακολούθους του να πιέσουν τη Βουλή των Αντιπροσώπων να καταψηφίσει το νομοσχέδιο H.R. 1897, υποστηρίζοντας ότι θα αποδυναμώσει τον ιστορικό νόμο προστασίας των απειλούμενων ειδών στις ΗΠΑ.
THE LIFO TEAM
ΒΡΑΔΥΠΟΔΑΣ ΜΗΝΥΜΑ

Περιβάλλον / Γιατί η viral φωτογραφία με τον βραδύποδα που «αγκαλιάζει» έναν στύλο προκαλεί ανησυχία;

Ο φωτογράφος Emmanuel Tardy εξασφάλισε ένα στιγμιότυπο που, με την πρώτη ματιά, μοιάζει χαριτωμένο, όμως «κρύβει» μια προειδοποίηση για τη σκληρή πραγματικότητα που διέπει πλέον τη σχέση ανθρώπου και φύσης
THE LIFO TEAM