Διαδοχή Φραγκίσκου: Το Βατικανό αναζητά τον επόμενο Πάπα - Δεν υπάρχει ακόμη πρόσωπο κοινής αποδοχής

Βατικανό: Δεν υπάρχει ακόμη πρόσωπο κοινής αποδοχής για τη διαδοχή του Πάπα Φραγκίσκου Facebook Twitter
Φωτ. EPA
0

Σε «αδιέξοδο» φέρεται πως βρίσκονται οι καρδινάλιοι στο Βατικανό, καθώς δεν υπάρχει ακόμη πρόσωπο κοινής αποδοχής για τη διαδοχή του πάπα Φραγκίσκου.

Οι συναντήσεις αλλά και οι συζητήσεις των καρδιναλίων βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, την ώρα που όπως όλα δείχνουν δεν φαίνεται να έχει διαμορφωθεί ακόμη συναίνεση γύρω από έναν διάδοχο του πάπα Φραγκίσκου.

Τη Δευτέρα σύμφωνα με τις πληροφορίες, αναμένεται να πραγματοποιηθούν δυο νέες συναντήσεις των καρδιναλίων στο Βατικανό, για να συζητηθεί το μέλλον της Καθολικής Εκκλησίας αλλά και τα χαρακτηριστικά που θα πρέπει να διαθέτει ο νέος Ποντίφικας.

Σημειώνεται πως από τις εννέα συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν μέχρι στιγμής, δεν φέρεται να προέκυψε ακόμη ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής, ως διάδοχος του πάπα Φραγκίσκου. Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, από τους 133 καρδινάλιους που θα πάρουν μέρος στο κονκλάβιο, πάνω από 120 έχουν ήδη φτάσει στην Ρώμη.

Η διαδικασία εκλογής του νέου Πάπα είναι περίπλοκη και απαιτεί πλειοψηφία δύο τρίτων των ψήφων, με τη μυστικότητα και τη διακριτικότητα να είναι θεμελιώδη στοιχεία του κονκλαβίου.

Η εκλογή του νέου Πάπα,  αναμένεται να έχει σημαντικές επιπτώσεις στην κατεύθυνση της Καθολικής Εκκλησίας, καθώς οι καρδινάλιοι επιδιώκουν έναν ηγέτη που θα συνεχίσει το έργο του Πάπα Φραγκίσκου και θα ανταποκριθεί στις σύγχρονες προκλήσεις.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

 
Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 Η Κίνα ξεκίνησε στρατιωτικές ασκήσεις γύρω από την Ταϊβάν

Διεθνή / Η Κίνα ξεκίνησε στρατιωτικές ασκήσεις γύρω από την Ταϊβάν

Με την κωδική ονομασία «Justice Mission 2025», οι ασκήσεις πραγματοποιήθηκαν λίγες ημέρες αφότου οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν την πώληση ενός από τα μεγαλύτερα πακέτα οπλισμού προς την Ταϊβάν, αξίας 11 δισ. δολαρίων
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝ ΖΕΛΕΝΣΚΙ

Διεθνή / «Καλή και παραγωγική» συνομιλία Τραμπ–Πούτιν λίγο πριν τη συνάντηση με Ζελένσκι

Σε ανάρτησή του, ο Αμερικανός πρόεδρος έγραψε: «Μόλις είχα μια καλή και πολύ παραγωγική τηλεφωνική συνομιλία με τον πρόεδρο Πούτιν πριν από τη συνάντησή μου, σήμερα στις 13:00, με τον πρόεδρο Ζελένσκι της Ουκρανίας
THE LIFO TEAM