Διαψεύδει τον εαυτό του ο Στίγκας: «Ο Κασιδιάρης δεν είναι πίσω από τους Σπαρτιάτες»

Διαψεύδει τον εαυτό του ο Στίγκας: «Ο Κασιδιάρης δεν είναι πίσω από τους Σπαρτιάτες» Facebook Twitter
Βασίλης Στίγκας/ Φωτ. Αρχείου: Eurokinissi
0

Κατηγορηματική ήταν η τοποθέτηση του προέδρου του κόμματος «Σπαρτιάτες», Βασίλη Στίγκα, κατά την κατάθεσή του ενώπιον του Μονομελούς Εφετείου Πλημμελημάτων, στο πλαίσιο της δίκης των 11 πρώην και νυν βουλευτών του κόμματος, οι οποίοι κατηγορούνται για εξαπάτηση εκλογέων.

Στο εδώλιο κάθονται επίσης ο Ηλίας Κασιδιάρης, ως ηθικός αυτουργός, και ένας δικηγόρος που κατηγορείται για συνέργεια στο ίδιο αδίκημα.

Ο Βασίλης Στίγκας αποστασιοποιήθηκε πλήρως από προηγούμενες δηλώσεις του, στις οποίες είχε κάνει λόγο για «greek mafia» και παρασκηνιακές πρακτικές εντός του κόμματος.

«Εκείνη την ημέρα, πάνω στην οργή μου, είπα τις γνωστές λέξεις περί “Greek mafia”», ανέφερε, προσθέτοντας ότι δεν κατονόμασε κανέναν βουλευτή για έκνομες ενέργειες κατά την κατάθεσή του στην ανακρίτρια Αδειλίνη.

Ο ίδιος υποστήριξε πως οι πληροφορίες που είχε στη διάθεσή του προέρχονταν από εξωκοινοβουλευτικούς παράγοντες, οι οποίοι είχαν στοχευμένη διάθεση να πλήξουν το κόμμα.

Απαντώντας σε ερωτήσεις της προέδρου του δικαστηρίου, ο Στίγκας διέψευσε κάθε σενάριο καθοδήγησης των βουλευτών από τον Ηλία Κασιδιάρη ή προσπάθειας ανατροπής του από το εσωτερικό του κόμματος. «Όχι, αυτό ήταν τραβηγμένο. Εξωκοινοβουλευτικοί το ήθελαν. Υπήρχε μίσος για εμάς τους “Σπαρτιάτες”», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση για τις καταγγελίες ότι βουλευτές επισκέπτονταν τον Κασιδιάρη στις φυλακές για να λάβουν οδηγίες, ο Στίγκας δήλωσε: «Είχα μεγάλη πίεση, δεχόμουν πολλά τηλεφωνήματα. Είχα ενημερωθεί για κάποια περιστατικά, όμως εκ των υστέρων, μέσα από συζητήσεις, δεν διαπιστώθηκε κάτι επιλήψιμο. Ειπώθηκαν υπερβολές σε περίοδο έντασης».

Κατά την εξέτασή του από την εισαγγελέα, ο πρόεδρος των «Σπαρτιατών» ξεκαθάρισε πως δεν ισχύει η εικόνα καθοδήγησης του κόμματος από τον Κασιδιάρη, όπως αυτή είχε αποτυπωθεί σε δημόσιο λόγο και δημοσιεύματα:

«Σε καμία περίπτωση», ήταν η κατηγορηματική του απάντηση.

Την ίδια ώρα, την απαλλαγή των 11 νυν και πρώην βουλευτών του κόμματος «Σπαρτιάτες» από την κατηγορία της εξαπάτησης εκλογέων, πρότεινε  η εισαγγελέας του Μονομελούς Εφετείου Πλημμελημάτων, κρίνοντας ότι δεν αποδείχθηκε η τέλεση του αδικήματος.

Στην ίδια γραμμή, εισηγήθηκε και την απαλλαγή του Ηλία Κασιδιάρη, από την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας, καθώς και ενός δικηγόρου που κατηγορείται για συνέργεια.

Σπαρτιάτες: Επόμενη συνεδρίαση στις 14 Μαΐου

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 14 Μαΐου, οπότε και αναμένεται να αγορεύσουν οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων.

Η έκβαση της υπόθεσης θεωρείται πολιτικά και θεσμικά κρίσιμη, καθώς αφορά τον έλεγχο της πολιτικής επιρροής προσώπων καταδικασμένων για εγκληματική δράση και την προστασία της εκλογικής διαδικασίας από χειραγώγηση.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ: «Η κυβέρνηση οδηγείται σε επικοινωνιακή πανωλεθρία στο θέμα Ρούτσι»

Πολιτική / Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ: «Η κυβέρνηση οδηγείται σε επικοινωνιακή πανωλεθρία στο θέμα Ρούτσι»

Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, διαφοροποιείται ανοιχτά από τη γραμμή της κυβέρνησης στο ζήτημα του πατέρα Ρούτσι, μετά τις πρώτες φωνές στελεχών και βουλευτών που εξέφρασαν δημόσια στήριξη προς τον απεργό πείνας
LIFO NEWSROOM
Για την ασφάλεια των παιδιών στο Διαδίκτυο συνομίλησε ο Μητσοτάκης με τον αντιπρόεδρο της Google

Πολιτική / Για την ασφάλεια των παιδιών στο Διαδίκτυο συνομίλησε ο Μητσοτάκης με τον αντιπρόεδρο της Google

Στη διάρκεια της συζήτησης έγινε αναφορά στις δράσεις που έχουν αναληφθεί τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την ασφαλή πλοήγηση των ανηλίκων στο διαδίκτυο και την αντιμετώπιση φαινομένων ψηφιακού εθισμού
LIFO NEWSROOM
ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΚΟΒΕΣΙ

Πολιτική / Μαρινάκης για Κοβέσι: «Όποιος την ακούσει καταλαβαίνει ότι τα περί συγκάλυψης είναι παραμύθια»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στάθηκε ιδιαίτερα στο άρθρο 86 του Συντάγματος, το οποίο αφορά την ποινική ευθύνη υπουργών, λέγοντας ότι «όλοι συμφωνούμε πως πρέπει να αλλάξει»
LIFO NEWSROOM