Εμπορικός πόλεμος: Ο Καναδάς απαντά στον Τραμπ με δασμούς 29,8 δισ. δολαρίων

Εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ - Καναδά: Η Οτάβα εξετάζει ανταποδοτικούς δασμούς ύψους 29,8 δισ. δολαρίων Facebook Twitter
Ο εν αναμονή πρωθυπουργός του Καναδά, Μαρκ Κάρνεϊ © ΕΡΑ
0

Η Οτάβα θα ανακοινώσει αντισταθμιστικούς δασμούς ύψους 29,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων Καναδά στις ΗΠΑ, ως απάντηση στους δασμούς χάλυβα και αλουμινίου του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε στο Reuters Καναδός αξιωματούχος υπό το καθεστώς ανωνυμίας. 

Οι αυξημένοι δασμοί του Τραμπ στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου τέθηκαν σε ισχύ σήμερα, Τετάρτη 12 Μαρτίου, καθώς έληξαν οι προηγούμενες εξαιρέσεις, οι αφορολόγητες ποσοστώσεις και οι εξαιρέσεις προϊόντων και καθώς η εκστρατεία του για την αναδιάταξη των παγκόσμιων εμπορικών κανόνων υπέρ των ΗΠΑ αποκτά δυναμική.

Ο Καναδάς είναι ο μεγαλύτερος ξένος προμηθευτής χάλυβα και αλουμινίου στις ΗΠΑ. Η κλιμάκωση του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ-Καναδά σημειώθηκε καθώς ο πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό ετοιμαζόταν να παραδώσει την εξουσία αυτή την εβδομάδα στον διάδοχό του Μαρκ Κάρνεϊ, ο οποίος κέρδισε την Κυριακή την κούρσα για την ηγεσία των κυβερνώντων Φιλελευθέρων. 

Τη Δευτέρα (10/3), ο Κάρνεϊ δήλωσε ότι δεν θα μπορούσε να μιλήσει με τον Τραμπ μέχρι να ορκιστεί πρωθυπουργός. Ο Τραμπ δήλωσε και πάλι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι θέλει ο Καναδάς «να γίνει η αγαπημένη μας 51η Πολιτεία».

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τσάρλι Κερκ: Η Τζέιμι Λι Κέρτις ξέσπασε σε κλάματα μιλώντας για τη δολοφονία του -

Διεθνή / Τσάρλι Κερκ: Η Τζέιμι Λι Κέρτις ξέσπασε σε κλάματα μιλώντας για τη δολοφονία του - «Διαφωνούσα μαζί του»

«Εξακολουθώ να πιστεύω ότι ήταν πατέρας, σύζυγος και άνθρωπος με πίστη, και ελπίζω πως, ό,τι κι αν σημαίνει η σύνδεση με τον Θεό, να την ένιωσε εκείνη τη στιγμή.»
LIFO NEWSROOM
Η βία εις βάρος των διεμφυλικών έχει αυξηθεί στην ΕΕ από το 2019

Διεθνή / Η βία εις βάρος των διεμφυλικών ατόμων έχει αυξηθεί στην ΕΕ από το 2019

Eυρήματα από νέα έρευνα της FRA αποκαλύπτουν ραγδαία αύξηση της βίας κατά διεμφυλικών στην ΕΕ και τα Δυτικά Βαλκάνια, με βασική αιτία την παραπληροφόρηση και την πολιτική ρητορική μίσους
LIFO NEWSROOM
Η αμερικανική δεξιά εργαλειοποιεί τη δολοφονία Κερκ για να επιτεθεί στην τρανς κοινότητα

Διεθνή / Η αμερικανική δεξιά εργαλειοποιεί τη δολοφονία Κερκ για να επιτεθεί στην τρανς κοινότητα

Από τις πρώτες ώρες μετά το χτύπημα, κύκλοι της αμερικανικής δεξιάς και μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα προσπάθησαν να συνδέσουν το έγκλημα με την τρανς κοινότητα
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗΣ