Το Πεντάγωνο ζήτησε την αναστολή των επιχειρήσεων της υπηρεσίας κυβερνοασφάλειας που αφορούν τη Ρωσία

Το Πεντάγωνο ζήτησε την αναστολή των επιχειρήσεων της υπηρεσίας κυβερνοασφάλειας που αφορούν τη Ρωσία Facebook Twitter
Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Πιτ Χέγκσεθ / Φωτ: EPA
0

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Πιτ Χέγκσεθ ζήτησε από την αμερικανική υπηρεσία κυβερνοασφάλειας να αναστείλει όλες τις δραστηριότητές της που αφορούν τη Ρωσία, περιλαμβανομένων των επιθετικών ενεργειών, ανέφεραν χθες Κυριακή αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Η αναστολή αυτή εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο της επανεξέτασης των αμερικανικών δραστηριοτήτων που αφορούν τη Ρωσία και η διάρκειά της δεν είναι γνωστή, επεσήμαναν οι New York Times.

Το Πεντάγωνο αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες, επικαλούμενο λόγους ασφαλείας. Οι αρχές δεν σχολιάζουν σχεδόν ποτέ τις ενέργειες της υπηρεσίας κυβερνοασφάλειας, όπως και άλλες απόρρητες δραστηριότητες.

“Για τον υπουργό Χέγκσεθ δεν υπάρχει σημαντικότερη προτεραιότητα από την ασφάλεια των μαχόμενων σε όλες τις επιχειρήσεις, περιλαμβανομένου του κυβερνοχώρου”, τόνισε αξιωματούχος του Πενταγώνου.

Η αναστολή αυτή ανακοινώθηκε την ώρα που ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει αρχίσει να προσεγγίζει τη Μόσχα.

Αφού υπήρξε έναν από τους βασικούς συμμάχους του Κιέβου έναντι της εισβολής της Ρωσίας, η Ουάσινγκτον, υπό την προεδρία του Τραμπ, φαίνεται να θέλει να πείσει την Ουκρανία να δεχθεί μια εκεχειρία χωρίς απαραιτήτως να ανησυχεί αν θα λάβει εγγυήσεις ασφαλείας, κάτι που το Κίεβο αρνείται.

Η Ρωσία κατηγορείται συχνά ότι έχει εξαπολύσει υβριδικό πόλεμο εναντίον των δυτικών χωρών, κυρίως με στόχο να υπονομεύσει την υποστήριξή τους προς την Ουκρανία, στο πλαίσιο του οποίου επιδίδεται σε συμβατικές απόρρητες επιχειρήσεις αλλά και σε επιθέσεις στον κυβερνοχώρο και τα συστήματα πληροφορικής.

Όμως η άποψη του Τραμπ είναι ότι οι ΗΠΑ έχουν άλλα πιο πιεστικά ζητήματα που τους απασχολούν. “Θα πρέπει να περνάμε λιγότερο χρόνο να ανησυχούμε για τον Πούτιν και περισσότερο χρόνο να ανησυχούμε για τις συμμορίες μεταναστών βιαστών, τους ναρκοβαρώνους, τους φονιάδες και τους ανθρώπους από τα ψυχιατρεία που εισέρχονται στη χώρα μας- ώστε να μην καταλήξουμε σαν την Ευρώπη!”, έγραψε ο Ρεπουμπλικάνος χθες Κυριακή στο Truth Social.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ

Διεθνή / WSJ: Τα κράτη του Κόλπου άρουν τους περιορισμούς για την επιχείρηση «Project Freedom» στα Στενά του Ορμούζ

Η απόφαση ανοίγει τον δρόμο για την επανέναρξη της αμερικανικής επιχείρησης καθοδήγησης και επίβλεψης πλοίων που βρίσκονται εγκλωβισμένα στα Στενά του Ορμούζ
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΕΥΡΩΠΗ

Διεθνή / Οι ΗΠΑ δηλώνουν ότι η μετανάστευση έχει μετατρέψει την Ευρώπη σε «εκκολαπτήριο» τρομοκρατίας

«Ως γενέτειρα του δυτικού πολιτισμού και των αξιών του, η Ευρώπη πρέπει να δράσει τώρα και να σταματήσει τη σκόπιμη παρακμή της», σημειώνεται σε σχετικό κείμενο
THE LIFO TEAM
ΜΠΟΝΙ ΤΑΙΛΕΡ ΤΕΧΝΗΤΟ ΚΩΜΑ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Διεθνή / Νοσηλεύεται σε τεχνητό κώμα η Μπόνι Τάιλερ μετά από επέμβαση στο έντερο

Την Τετάρτη είχε γίνει γνωστό ότι η τραγουδίστρια υποβλήθηκε σε επείγουσα επέμβαση στο έντερο, με την αρχική ανακοίνωση να αναφέρει ότι η επέμβαση ολοκληρώθηκε επιτυχώς και ότι η ίδια αναρρώνει
THE LIFO TEAM
ΧΑΝΤΑΙΟΣ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΟ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ

Διεθνή / Χανταϊός: Οι βρετανικές αρχές ζητούν καραντίνα 45 ημερών για επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου

Δύο Βρετανοί βρίσκονται ήδη σε απομόνωση στα σπίτια τους, έπειτα από πιθανή έκθεση στον ιό, ενώ ένας 56χρονος Βρετανός νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση στην Ολλανδία
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Διεθνή / Το Ιράν εξετάζει την πρόταση των ΗΠΑ ενώ ο Τραμπ απειλεί: «Αν δεν συμφωνήσουν, οι βομβαρδισμοί θα αρχίσουν»

Η Τεχεράνη μελετά το αμερικανικό σχέδιο για τα Στενά του Ορμούζ, ενώ η Ουάσινγκτον συνεχίζει τις στρατιωτικές πιέσεις και τις απειλές για νέα χτυπήματα
THE LIFO TEAM
ΧΑΝΤΑΪΟΣ

Διεθνή / Χανταϊός: Επιβεβαιώθηκαν τα 5 από τα 8 φερόμενα κρούσματα στο κρουαζιερόπλοιο

Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας προειδοποίησε πως θα υπάρξουν κι άλλα κρούσματα, δεδομένου της περιόδου επώασης της νόσου που μπορεί να φτάσει έως και τις έξι εβδομάδες
THE LIFO TEAM
ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ ΠΤΗΣΕΩΝ

Διεθνή / ΕΕ: Αποζημιώσεις από αεροπορικές ακόμη και σε ακυρώσεις πτήσεων λόγω καυσίμων

Οι αεροπορικές εταιρείες στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα εξακολουθούν να υποχρεούνται να αποζημιώνουν τους επιβάτες ακόμη και όταν ακυρώνουν πτήσεις λόγω έλλειψης ή ακριβού καυσίμου
THE LIFO TEAM