Δεκάδες χιλιάδες διαδήλωσαν στο Παρίσι

Δεκάδες χιλιάδες διαδήλωσαν στο Παρίσι Facebook Twitter
1

Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν χτες στο Παρίσι, ενάντια στο δημοσιονομικό σύμφωνο. Αυτή ήταν η πρώτη μαζική εκδήλωση δυσφορίας απέναντι στο νέο Πρόεδρο της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, από την ημέρα της εκλογής του.

 

Ο ηγέτης του Αριστερού Κόμματος στη Γαλλία, Ζαν Λυκ Μελανσόν, δήλωσε ότι «στη Γαλλία αλλά και σε όλη την Ευρώπη, υπάρχει μία οργανωμένη αντίδραση σε αυτό το σύμφωνο και σε όλες τις πολιτικές λιτότητας».

Φορώντας το χαρακτηριστικό κόκκινο κασκόλ του, ο Μελανσόν διαδήλωσε στην πρώτη γραμμή της μεγάλης πορείας, φωνάζοντας συνθήματα κατά του συμφώνου και των οικονομικών μέτρων.

 

Η πορεία στο Παρίσι έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά διαδηλώσεων την περασμένη εβδομάδα, σε χώρες της Ευρώπης, όπως η Ελλάδα, η Πορτογαλία και η Ισπανία, όπου ο κόσμος διαδήλωσε εναντίον των σκληρών μέτρων που εφαρμόζονται.

 

Οι διοργανωτές της πορείας αναφέρουν ότι οι συμμετέχοντες έφτασαν τους 40.000, ενώ η αστυνομία αρνήθηκε να δώσει κάποιο επίσημο νούμενο, σύμφωνα με το Reuters.

 

 

 

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν θα γίνει στο «Türkevi» την Tρίτη στις 21:00 ώρα Ελλάδας

Πολιτική / Η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν θα γίνει στο «Türkevi» την Tρίτη στις 21:00 ώρα Ελλάδας

Η σύνθεση θα είναι 1 + 2, δηλαδή οι δύο ηγέτες, οι υπουργοί Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης και Χακάν Φιντάν και οι διπλωματικοί σύμβουλοι Μίλτος Νικολαϊδης και Τσαγατάι Κιλίτς
LIFO NEWSROOM
Στο Ωνάσειο Σχολείο Περιστερίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Συνεχίζουμε να επενδύουμε στη δημόσια παιδεία»

Πολιτική / Στο Ωνάσειο Σχολείο Περιστερίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Συνεχίζουμε να επενδύουμε στη δημόσια παιδεία»

Ο πρωθυπουργός αποκάλυψε ακόμη ότι ο ίδιος επέμεινε να δημιουργηθεί ένα από τα σχολεία στο Περιστέρι, χαρακτηρίζοντας την πρωτοβουλία «ιδιαίτερα σημαντική»
LIFO NEWSROOM
Σαμαράς για Τέμπη: Χωρίς ηθικό έρεισμα η απόρριψη αιτήματος γονέων για εκταφή σορών των παιδιών τους

Πολιτική / Σαμαράς για Τέμπη: Χωρίς ηθικό έρεισμα η απόρριψη αιτήματος γονέων για εκταφή σορών των παιδιών τους

«Έχουν απόλυτο δικαίωμα να διαπιστώσουν εάν τα λείψανα που βιαστικά και δίχως τον πρέποντα έλεγχο τους παραδόθηκαν προς ταφή, ανήκουν πράγματι στα παιδιά τους» τονίζει
LIFO NEWSROOM
Μαρινάκης για Λοβέρδο: «Τόσο κακό είναι που ένας άνθρωπος έχει απογοητευτεί από το πώς εξελίχθηκε το κόμμα του;»

Πολιτική / Μαρινάκης για Λοβέρδο: «Τόσο κακό είναι που ένας άνθρωπος έχει απογοητευτεί από το κόμμα του;»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε «δικαίωση» την προσχώρηση του Ανδρέα Λοβέρδου στη Νέα Δημοκρατία - «Φεύγουν από αλλού ο ένας μετά τον άλλον και έρχονται στη ΝΔ»
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια