Ρωσικό στρατιωτικό αεροσκάφος παραβίασε στον εναέριο χώρο της Πολωνίας

Ρωσικό στρατιωτικό αεροσκάφος παραβίασε στον εναέριο χώρο της Πολωνίας Facebook Twitter
Ρωσικό στρατιωτικό αεροσκάφος SU-24MR / Φωτογραφία αρχείου: ΕΡΑ
0

Ένα ρωσικό στρατιωτικό αεροσκάφος SU-24MR πέταξε στον πολωνικό εναέριο χώρο στην περιοχή του κόλπου του Γκντανσκ στη Βαλτική Θάλασσα την Τρίτη λόγω, όπως δήλωσε η Ρωσία, βλάβης του συστήματος πλοήγησης, ανακοίνωσε η Επιχειρησιακή Διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων της Πολωνίας.

Το ρωσικό αεροσκάφος πέταξε 6,5 χιλιόμετρα στον πολωνικό εναέριο χώρο και παρέμεινε εκεί για λίγο περισσότερο από ένα λεπτό πριν αλλάξει πορεία, ανέφερε o o πολωνικός στρατός στο X. Οι πολωνικές υπηρεσίες που επιβλέπουν τον εναέριο χώρο ήταν σε επαφή με τη ρωσική πλευρά, η οποία επιβεβαίωσε την παραβίαση του πολωνικού εναέριου χώρου και ανέφερε ότι συνέβη λόγω βλάβης του συστήματος πλοήγησης του αεροσκάφους, ανέφερε.

«Η διαδρομή της πτήσης άλλαξε αμέσως μετά την παρέμβαση του πλοηγού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας», δήλωσε η πολωνική στρατιωτική διοίκηση. 

Το αεροσκάφος εκτελούσε πτήση από τον ρωσικό αποκλεισμό Καλίνινγκραντ, ανέφερε. «Οι Ρώσοι εδώ και καιρό ερευνούν, δοκιμάζουν και δοκιμάζουν στη Βαλτική. Δεν είναι θέμα των τελευταίων μηνών, είναι θέμα των τελευταίων ετών» δήλωσε ο Πολωνός υπουργός Εσωτερικών, Τόμας Σιεμόνιακ, στον τηλεοπτικό σταθμό TVN24 αργά το βράδυ της Τρίτης.

«Είναι σημαντικό ότι τα συστήματά μας εντόπισαν αυτό το αεροπλάνο αμέσως και ότι εγκατέλειψε τον εναέριο χώρο μας αφού έλαβε το μήνυμα ότι παραβιάστηκε. Το πολωνικό υπουργείο Εξωτερικών θα αξιολογήσει την κατάσταση και θα απαντήσει» συμπλήρωσε ο Σιεμόνιακ.

Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πεντάγωνο: «Συντριπτικό πλήγμα» στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν - «Ο Τραμπ θέλει ειρήνη»

Διεθνή / Πεντάγωνο: «Συντριπτικό πλήγμα» στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν - «Ο Τραμπ θέλει ειρήνη»

Με σαφές μήνυμα ότι «δεν επιδιώκεται πόλεμος», αλλά «δεν θα επιτραπεί ποτέ στο Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα», ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ παρουσίασε τις λεπτομέρειες της επιχείρησης «Midnight Hammer»
LIFO NEWSROOM
Ο Ντόναλντ Τραμπ «τζογάρει» την προεδρία του με την εμπλοκή των ΗΠΑ στον πόλεμο με το Ιράν

Διεθνή / Ο Ντόναλντ Τραμπ «τζογάρει» την προεδρία του με την εμπλοκή των ΗΠΑ στον πόλεμο με το Ιράν

Υπό την πίεση του Νετανιάχου, θεώρησε την επίθεση στο Ιράν ως ευκαιρία που έπρεπε να εκμεταλλευτεί, αλλά και ως τρόπο να διαμορφώσει ένα προφίλ ηγέτη που δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει την αμερικανική στρατιωτική ισχύ
LIFO NEWSROOM
Λάουρα Αντονέλι: To sex symbol της Ιταλίας που λερώθηκε από την επιχείρηση «καθαρά χέρια»

Διεθνή / Λάουρα Αντονέλι: To sex symbol της Ιταλίας που λερώθηκε από την επιχείρηση «καθαρά χέρια»

Η Αντονέλι πέθανε στις 22 Ιουνίου του 2015 σε ηλικία 73 ετών, γεμάτη πίκρα, σημαδεμένη από τη μεγάλη περιπέτεια, που βίωσε στις αρχές της δεκαετίας του ‘90 και την έφερε στην πόρτα στης φυλακής
LIFO NEWSROOM