Μετά το TikTok, η Aυστραλία απαγορεύει και τη DeepSeek στις κυβερνητικές συσκευές

Μετά το TikTok, η Aυστραλία απαγορεύει και τη DeepSeek στις κυβερνητικές συσκευές Facebook Twitter
0

Η Αυστραλία απαγόρευσε τη DeepSeek από όλες τις κυβερνητικές συσκευές λόγω ανησυχιών ότι η κινεζική νεοφυής επιχείρηση τεχνητής νοημοσύνης ενέχει κινδύνους για την ασφάλεια, ανακοίνωσε η κυβέρνηση την Τρίτη.

Ο γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών της Αυστραλίας εξέδωσε υποχρεωτική οδηγία για όλες τις κυβερνητικές οντότητες να «αποτρέψουν τη χρήση ή την εγκατάσταση προϊόντων, εφαρμογών και διαδικτυακών υπηρεσιών της DeepSeek και, όπου διαπιστώθηκε, να αφαιρέσουν όλες τις υπάρχουσες περιπτώσεις προϊόντων, εφαρμογών και διαδικτυακών υπηρεσιών της DeepSeek από όλα τα συστήματα και τις συσκευές της αυστραλιανής κυβέρνησης», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο υπουργός Εσωτερικών Υποθέσεων, Τόνι Μπερκ, δήλωσε ότι η DeepSeek αποτελούσε «απαράδεκτο κίνδυνο» για την κυβερνητική τεχνολογία και η άμεση απαγόρευση ήταν «για την προστασία της εθνικής ασφάλειας και των εθνικών συμφερόντων της Αυστραλίας», ανέφεραν διάφορα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης το βράδυ της Τρίτης.

Η απαγόρευση δεν επεκτείνεται σε συσκευές ιδιωτών. Οι μετοχές τεχνολογίας παγκοσμίως κατέρρευσαν μετά την κυκλοφορία της DeepSeek τον περασμένο μήνα -που κοστίζει ένα κλάσμα των ανταγωνιστικών μοντέλων τεχνητής νοημοσύνης και απαιτεί λιγότερο εξελιγμένα τσιπ- εγείροντας ερωτήματα σχετικά με τις τεράστιες επενδύσεις της Δύσης σε κατασκευαστές τσιπ και κέντρα δεδομένων.

Η απόφαση της Αυστραλίας να απαγορεύσει τη Deepseek ακολουθεί παρόμοια ενέργεια στην Ιταλία, ενώ άλλες χώρες στην Ευρώπη και αλλού εξετάζουν επίσης την εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης. Η Ταϊβάν απαγόρευσε στις κυβερνητικές υπηρεσίες να χρησιμοποιούν την DeepSeek νωρίτερα αυτή την εβδομάδα. Η κυβέρνηση του Αυστραλού πρωθυπουργού, Άντονι Αλμπανέζι, επέβαλε απαγόρευση της κινεζικής εφαρμογής κοινωνικής δικτύωσης TikTok στις κυβερνητικές συσκευές πριν από δύο χρόνια, επίσης λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια.

Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η βρετανική δεξιά επιστρέφει στην εποχή Θάτσερ – Το νέο σχέδιο κατά του Μπλερισμού

Διεθνή / Η βρετανική δεξιά επιστρέφει στην εποχή Θάτσερ – Το νέο σχέδιο κατά του Μπλερισμού

50 χρόνια μετά την άνοδο της Θάτσερ, η βρετανική δεξιά βλέπει τον Μπλερισμό ως λάθος πορεία. Τόρις και Reform UK προγραμματίζουν αλλαγές στη νομοθεσία, πρόνοια και κοινωνική ατζέντα
LIFO NEWSROOM
Γιατί η επίσκεψη του υπουργού των Ταλιμπάν στην Ινδία είναι τόσο σημαντική

Διεθνή / Γιατί η επίσκεψη του υπουργού των Ταλιμπάν στην Ινδία είναι τόσο σημαντική

Ο υπουργός Εξωτερικών των Ταλιμπάν, Αμίρ Χαν Μουτάκι, πραγματοποιεί ιστορική επίσκεψη στην Ινδία, ενισχύοντας τις διπλωματικές, εμπορικές και πολιτικές σχέσεις μεταξύ Δελχί και Καμπούλ, ενώ παρακολουθεί στενά το Πακιστάν
LIFO NEWSROOM
Ρωσικές επιθέσεις «αχρηστεύουν» το 60% της παραγωγής αερίου στην Ουκρανία – Φόβοι για χειμερινή ενεργειακή κρίση

Διεθνή / Ρωσικές επιθέσεις «αχρηστεύουν» το 60% της παραγωγής αερίου στην Ουκρανία – Φόβοι για χειμερινή ενεργειακή κρίση

Μαζικές ρωσικές επιθέσεις σε υποδομές φυσικού αερίου της Ουκρανίας πλήττουν το 60% της παραγωγής, προκαλώντας φόβους για ελλείψεις το χειμώνα
LIFO NEWSROOM
Νόμπελ Ειρήνης: «Στηριζόμαστε στον πρόεδρο Τραμπ», δηλώνει η φετινή νικήτρια, Μαρία Κορίνα Ματσάδο

Διεθνή / Νόμπελ Ειρήνης: «Στηριζόμαστε στον πρόεδρο Τραμπ» δηλώνει η φετινή νικήτρια, Μαρία Κορίνα Ματσάδο

«Στηριζόμαστε στον πρόεδρο Τραμπ, στον λαό των Ηνωμένων Πολιτειών, στους λαούς της Λατινικής Αμερικής και στις δημοκρατικές χώρες του κόσμου ως τους κύριους συμμάχους μας για να πετύχουμε την Ελευθερία και τη δημοκρατία», έγραψε η Βενεζουελανή πολιτικός
LIFO NEWSROOM
Μαρίν Λεπέν: Η ακροδεξιά εκμεταλλεύεται την κρίση Μακρόν στη Γαλλία

Διεθνή / Μαρίν Λεπέν: Η ακροδεξιά εκμεταλλεύεται την κρίση Μακρόν στη Γαλλία

Καθώς η Γαλλία παραμένει σε πολιτική κρίση, η Μαρί Λεπέν και η «Εθνική Συσπείρωση» εκμεταλλεύονται το χάος για να ενισχύσουν την επιρροή τους και να προετοιμαστούν για πιθανές πρόωρες εκλογές
LIFO NEWSROOM
«Καρφιά» του Λευκού Οίκου προς την Επιτροπή Νόμπελ: «Απέδειξαν ότι βάζουν την πολιτική πάνω από την ειρήνη»

Διεθνή / «Καρφιά» του Λευκού Οίκου προς την Επιτροπή Νόμπελ: «Απέδειξαν ότι βάζουν την πολιτική πάνω από την ειρήνη»

Αφού η Επιτροπή Νόμπελ αγνόησε τον Ντόναλντ Τραμπ, ο διευθυντής επικοινωνίας του Λευκού Οίκου δήλωσε ότι δεν αναγνώρισαν «έναν ανθρωπιστή που κινεί βουνά με τη δύναμη της θέλησής του»
LIFO NEWSROOM