Σουηδία: Πυροβολισμοί σε σχολείο– Πέντε τραυματίες, μεγάλη αστυνομική επιχείρηση

Σουηδία: Πυροβολισμοί σε σχολείο– Πέντε τραυματίες, μεγάλη αστυνομική επιχείρηση Facebook Twitter
Foto: Nerikes Allehanda
0

Σοβαρό περιστατικό ένοπλης βίας σημειώθηκε σήμερα στο σχολείο Risbergska στο Έρεμπρο της Σουηδίας, όπου πέντε άτομα τραυματίστηκαν σε ανταλλαγή πυροβολισμών. Η κατάσταση της υγείας τους παραμένει ασαφής, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στην περιοχή. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο δράστης αυτοκτόνησε.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Dagens Nyheter (DN), η αστυνομία δέχθηκε πυρά, γεγονός που οδήγησε στην άμεση επέμβαση της εθνικής μονάδας ταχείας επέμβασης.

«Βρισκόμαστε σε κατάσταση κρίσης», δήλωσε ένας από τους διευθυντές του σχολείου, περιγράφοντας την κατάσταση ως «χαοτική».

Η αστυνομία έχει αποκλείσει την περιοχή Västhaga και καλεί τους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους ή να απομακρυνθούν από την περιοχή.

Ο διευθυντής του σχολείου, Ματίας Μόλιν, επιβεβαίωσε ότι το σχολείο εκκενώθηκε, ενώ η αστυνομία φαίνεται να προχωρά σε έρευνες εντός του κτιρίου.

«Έχουμε μαθητές και προσωπικό που έχουν αποκλειστεί μέσα στο σχολείο, καθώς και σε άλλα σχολικά συγκροτήματα της περιοχής», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, Λαρς Χέντελιν.

Άλλοι μαθητές και εκπαιδευτικοί έχουν μεταφερθεί σε ασφαλές σημείο συγκέντρωσης. Ο διευθυντής Μετίν Αντέμ ανέφερε ότι ορισμένοι μαθητές επέστρεψαν στα σπίτια τους, καθώς η εκκένωση έγινε την ώρα που βρίσκονταν στην τραπεζαρία.

Το σχολείο Risbergska βρίσκεται στη συνοικία Rosta στο δυτικό Έρεμπρο. Παλιότερα λειτουργούσε ως λύκειο, αλλά πλέον στεγάζει μαθήματα για ενήλικες (Komvux) και προγράμματα εκμάθησης σουηδικών για μετανάστες (SFI). Στο σχολείο φοιτούν περίπου 2.000 μαθητές.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ αναπαράγει στο Truth Social πορτρέτο του στο οποίο αναπαρίσταται ως πάπας

Διεθνή / Ο Τραμπ αναπαράγει στο Truth Social πορτρέτο του στο οποίο αναπαρίσταται ως πάπας

Η ανάρτηση δεν συνοδεύεται από κάποιο σχόλιο του προέδρου, ωστόσο έρχεται λίγες ημέρες μετά τη δημόσια τοποθέτησή του κατά την οποία, μεταξύ σοβαρού και αστείου, ανέφερε ότι «θα του άρεσε να είναι εκείνος ο επόμενος πάπας»
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: 53 χρόνια κάθειρξη στον άνδρα που δολοφόνησε 6χρονο Παλαιστίνιο σε έγκλημα μίσους

Διεθνή / ΗΠΑ: 53 χρόνια κάθειρξη στον άνδρα που δολοφόνησε 6χρονο Παλαιστίνιο σε έγκλημα μίσους

Σύμφωνα με την εισαγγελία, κίνητρο του δράστη ήταν η θρησκευτική τους ταυτότητα και η σύνδεσή τους με τη Γάζα, σε μια πράξη ωμής εκδίκησης λόγω της σύρραξης Ισραήλ-Χαμάς
LIFO NEWSROOM