Με διάταγμα Τραμπ θα απαγορευτεί η συμμετοχή τρανς ατόμων στον αμερικανικό στρατό

Με διάταγμα Τραμπ η κατάργηση των πρωτοβουλιών για τη διαφορετικότητα και στον αμερικανικό στρατό Facebook Twitter
Ντόναλντ Τραμπ - Φωτ: ΕΡΑ/ANNA MONEYMAKER/POOL
0

Εντός των επόμενων ωρών, ο Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται να προχωρήσει επίσημα στην κατάργηση των πρωτοβουλιών για τη διαφορετικότητα, την ισότητα και τη συμπερίληψη (DEI) από το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ, ένα από τα πολλά εκτελεστικά διατάγματα που επικεντρώνονται στον αμερικανικό στρατό και αναμένεται να εκδοθούν σήμερα, Δευτέρα 27 Ιανουαρίου.

Το διάταγμα του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, θα περιγράφει νέα στρατιωτικά πρότυπα σχετικά με τις αντωνυμίες φύλου και θα αναφέρει ότι η ψυχική και σωματική ετοιμότητα απαιτεί την απαγόρευση της στράτευσης των τρανς ατόμων.

Ένα δεύτερο διάταγμα θα αναθέσει σε Αμερικανούς αξιωματούχους να διαμορφώσουν μια πολιτική για τα τρανς άτομα του αμερικανικού στρατού. Ένα τρίτο εκτελεστικό διάταγμα θα αποκαταστήσει το στρατιωτικό προσωπικό που απολύθηκε επειδή αρνήθηκε να εμβολιαστεί για την Covid-19.

Η κατάργηση των προγραμμάτων DEI από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ ήταν μια κεντρική προεκλογική υπόσχεση του Τραμπ, στην υλοποίηση της οποίας προχώρησε από τις πρώτες ώρες ανάληψης των καθηκόντων του στην αμερικανική προεδρία. 

Ο Τραμπ είχε απαγορεύσει στα τρανς άτομα να υπηρετούν στον αμερικανικό στρατό το 2017 κατά τη διάρκεια της πρώτης του διακυβέρνησης, αλλά ο Τζο Μπάιντεν εξέδωσε διαταγή το 2021 για την κατάργηση της απαγόρευσης. Λίγες ώρες μετά την ορκωμοσία του για τη δεύτερη θητεία του στον Λευκό Οίκο, ο Τραμπ υπέγραψε διάταγμα με το οποίο ανακάλεσε την κίνηση της κυβέρνησης Μπάιντεν.

Με πληροφορίες από BBC, CNN

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΛΙΒΑΝΟΣ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Το Ιράν διακόπτει τις συνομιλίες με τις ΗΠΑ λόγω των επιθέσεων στον Λίβανο

Η Τεχεράνη απειλεί με καθολικό αποκλεισμό των Στενών του Ορμούζ και την ενεργοποίηση άλλων μετώπων - «Προς το συμφέρον του Νετανιάχου να σαμποτάρει οποιαδήποτε συμφωνία», σχολιάζει ο διεθνής Τύπος για τις επιθέσεις στον Λίβανο
THE LIFO TEAM
ΛΙΒΑΝΟΣ ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Διεθνή / Ιράν: «Η εκεχειρία στον Λίβανο είναι βασική προϋπόθεση για οποιαδήποτε συμφωνία»

Ο εκπρόσωπος του ιρανικού ΥΠΕΞ δήλωσε ότι το Ιράν δεν διεξάγει επί του παρόντος συνομιλίες με τις ΗΠΑ σχετικά με τις λεπτομέρειες του πυρηνικού του προγράμματος, που απασχολεί περισσότερο τον Τραμπ
THE LIFO TEAM