Μητσοτάκης: «Πιστεύω ότι υπάρχουν δύο φύλα»

Μητσοτάκης: «Πιστεύω ότι υπάρχουν δύο φύλα» Facebook Twitter
Κυριάκος Μητσοτάκης/ Φωτ.: Eurokinissi
0

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι «υπάρχουν δύο φύλα, το αρσενικό και το θηλυκό», τονίζοντας ότι αυτή είναι η προσωπική του άποψη και η επιστημονική πραγματικότητα. Η δήλωση έγινε κατά τη διάρκεια συζήτησης με τον πρόεδρο του Ινστιτούτου «Jacques Delors» και πρώην πρωθυπουργό της Ιταλίας, Ενρίκο Λέτα, σε εκδήλωση του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.

Αναφερόμενος στην άνοδο της ακροδεξιάς και τη συζήτηση για την woke ατζέντα, ο πρωθυπουργός σημείωσε: «Οι ακραίες θέσεις του woke ρεύματος στις ΗΠΑ είχαν ως αποτέλεσμα το εκκρεμές να κινηθεί προς την αντίθετη κατεύθυνση. Ωστόσο, αυτές οι ακραίες θέσεις είναι κυρίως φαινόμενο των ΗΠΑ, ιδιαίτερα σε φιλελεύθερα πανεπιστήμια, και δεν έχουν εμφανιστεί στην Ευρώπη σε τέτοιο βαθμό ώστε να προκαλέσουν αντίστοιχη αντίδραση».

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε πως η Ελλάδα έχει καταφέρει να περιορίσει τα περιθωριακά κόμματα: «Αποδείξαμε ότι μπορεί να υπάρξει μια ισχυρή κεντροδεξιά συμμαχία που ωθεί τα ακραία κόμματα στο περιθώριο, εκεί που ανήκουν. Σήμερα, η Ελλάδα είναι μία από τις λίγες πολιτικά σταθερές χώρες στην Ευρώπη, και αυτή η σταθερότητα μας επιτρέπει να υλοποιούμε γρήγορα το πρόγραμμά μας».

Ο πρωθυπουργός τόνισε τη σημασία της πολιτικής σταθερότητας: «Η σταθερότητα είναι πολύτιμο “νόμισμα” στον σημερινό κόσμο. Αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να εφαρμόζουμε γρήγορα το πρόγραμμά μας, χωρίς χρονοτριβές λόγω κυβερνητικών συνεργασιών».

Αναφερόμενος στις ευρωπαϊκές εξελίξεις, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι η άνοδος της ακροδεξιάς είναι φαινόμενο που παρατηρείται σε πολλές χώρες. «Στην Ελλάδα, καταφέραμε να την περιορίσουμε. Παρά την ύπαρξη κομμάτων δεξιότερα της Νέας Δημοκρατίας, αυτά παραμένουν περιθωριακά και δεν θα αποτελέσουν μέρος μελλοντικών κυβερνητικών συνασπισμών», δήλωσε.

Συγκρίνοντας την κατάσταση με άλλες χώρες, όπως η Αυστρία, όπου η ακροδεξιά ηγείται του κυβερνητικού συνασπισμού, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε κατηγορηματικά: «Αυτό δεν πρόκειται να συμβεί στην Ελλάδα».

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Πλεύρης υπογράφει εγκύκλιο και καταργεί τον όρο «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με το «παράνομη»

Πολιτική / Ο Πλεύρης υπογράφει εγκύκλιο και καταργεί τον όρο «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με το «παράνομη»

Η εγκύκλιος δίνει κατεύθυνση για την εφαρμογή του άρθρου, που προβλέπει ποινή φυλάκισης τουλάχιστον δύο ετών για όσους παραμένουν παράνομα στη χώρα
LIFO NEWSROOM
Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Πολιτική / Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον συνιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της Google DeepMind, Ντέμη Χασάμπη, και στελέχη της Google στο Μέγαρο Μαξίμου
LIFO NEWSROOM
Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπέργκαμ: Μήνυμα «συνεργασίας» για το αμερικανικό LNG

Πολιτική / Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπέργκαμ: Μήνυμα «συνεργασίας» για το αμερικανικό LNG

Ενίσχυση ελληνοαμερικανικής συνεργασίας στην ενέργεια – Στο τραπέζι LNG, διασυνδέσεις (Great Sea Interconnector, GREGY), ρόλος της ελληνικής ναυτιλίας και ο άξονας Αλεξανδρούπολη–Οδησσός.
LIFO NEWSROOM
Κασσελάκης για Τσίπρα: «Όλο αυτό το πράγμα είναι μια γελοιότητα»

Πολιτική / Κασσελάκης για Τσίπρα: «Όλο αυτό το πράγμα είναι μια γελοιότητα»

Ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατίας σχολίασε την πρόσφατη ομιλία του πρώην πρωθυπουργού, χαρακτηρίζοντάς την «χωρίς δυναμική» και ξεκαθάρισε πως δεν θα συνεργαστεί μαζί του, στην περίπτωση δημιουργίας νέου κόμματος
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: «Θα εξαντλήσουμε την τετραετία» – Όσα είπε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία και εξωτερική πολιτική

Πολιτική / Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: «Θα εξαντλήσουμε την τετραετία» – Όσα είπε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία και εξωτερική πολιτική

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη Τύπου της ΔΕΘ ξεκαθάρισε ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2027, απάντησε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία, ελληνοτουρκικά και Παλαιστίνη, ενώ έστειλε μηνύματα για ακρίβεια, στεγαστικό και τη λειτουργία του κράτους
LIFO NEWSROOM