Επίσκεψη στους προσφυγικούς καταυλισμούς της Τουρκίας, όπου διαμένουν χιλιάδες σύροι πρόσφυγες, πραγματοποίησε ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου, Λαχντάρ Μπραχίμι.
Όπως αναφέρει το γαλλικό πρακτορείο (ΑFP), κατά την επίσκεψή του, στον καταυλισμό Αλτινοζού της πόλης Χατάι, ο Μπραχίμι συνάντησε τους πρόσφυγες οι οποίοι τον υποδέχθηκαν με συνθήματα όπως «Απελευθερώστε τη Συρία: Θα πολεμήσουμε μέχρι θανάτου!».
Ο ειδικός απεσταλμένος των Ηνωμένων Εθνών ενημερώθηκε επίσης από τούρκους τοπικούς αξιωματούχους για τις συνθήκες ζωής των προσφύγων και για τις ανάγκες τους.
«Ελπίζουμε ότι θα επανέλθει η ειρήνη στη χώρα τους και ότι θα μπορέσουν να επιστρέψουν σε αυτήν το ταχύτερο δυνατό», δήλωσε ο Μπραχίμι κατά τη συνάντηση που είχε με τους τούρκους αξιωματούχους, στη διάρκεια της οποίας εξήρε την υποδοχή που επιφυλάσσουν οι τουρκικές αρχές στους σύρους πρόσφυγες, οι οποίοι «είναι καλοδεχούμενοι και χαίρουν εν γένει εξαιρετικά καλής μεταχείρισης στην Τουρκία».
Σημειώνεται όχι μέχρι στιγμής η Τουρκία φιλοξενεί 83.000 επιβεβαιωμένους πρόσφυγες, ενώ έχει δηλώσει ότι έχει τη δυνατότητα να υποδεχθεί μέχρι 100.000.
Διεθνή /
O Μπραχίμι επισκέφτηκε τους σύρους πρόσφυγες στην Τουρκία

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

The Ilisian: Εικόνες από το ανακαινισμένο πρώην Χίλτον

Ρόμπερτ ντε Νίρο: «Δεν το αξίζω» - Η απάντηση της τρανς κόρη του στις ευκαιρίες που της δόθηκαν μετά το coming out

Ομόφωνα ένοχος ο 19χρονος για την δολοφονία Λυγγερίδη

Καιρός - Τσατραφύλλιας: Μετά την αφρικανική σκόνη έρχεται «πολικός αεροχείμαρρος»

Δίκη Λυγγερίδη: Ισόβια κάθειρξη για τον 19χρoνο

σχόλια