Χριστούγεννα με καύσωνα και ακραίο κίνδυνο πυρκαγιών στη Βικτώρια της Αυστραλίας

Χριστούγεννα με καύσωνα και ακραίο κίνδυνο πυρκαγιών στη Βικτώρια της Αυστραλίας Facebook Twitter
Φωτ. Αρχείου: Unsplash
0

Με θερμοκρασίες που αγγίζουν τα όρια του καύσωνα και υψηλότατο κίνδυνο πυρκαγιών, η πολιτεία της Βικτώρια στην Αυστραλία προετοιμάζεται για ένα ανησυχητικό σκηνικό τις ημέρες των Χριστουγέννων

Η κορύφωση αναμένεται στις 26 Δεκεμβρίου, όταν οι θερμοκρασίες θα φτάσουν ή και θα ξεπεράσουν τους 40 βαθμούς Κελσίου, ενώ ισχυροί άνεμοι ταχύτητας 70-80 χιλιομέτρων την ώρα θα δυσχεράνουν την κατάσταση. Οι ειδικοί παραλληλίζουν τις συνθήκες με εκείνες των καταστροφικών πυρκαγιών του 2019/2020.

Για την ημέρα της 26ης Δεκεμβρίου, θα τεθεί σε ισχύ καθολική απαγόρευση ανάμματος φλόγας. Αυτό σημαίνει πως κανείς δεν θα μπορεί να ανάψει φωτιά σε ανοιχτό χώρο από τα μεσάνυχτα μέχρι τις 23:59 της ίδιας ημέρας.

Ο επικεφαλής της Πυροσβεστικής Αρχής, Τζέισον Χέφερναν, προειδοποίησε για την επικινδυνότητα της κατάστασης, τονίζοντας ότι οι συνθήκες θα καταστήσουν εξαιρετικά δύσκολο το έργο της κατάσβεσης πιθανών πυρκαγιών. «Οι συνθήκες της Πέμπτης θα δυσκολέψουν τους πυροσβέστες να καταστείλουν μια πυρκαγιά αν ξεκινήσει», ανέφερε χαρακτηριστικά. Παράλληλα, κάλεσε τους πολίτες να ακολουθήσουν πιστά τα μέτρα πρόληψης και να προετοιμάσουν σχέδια εκκένωσης για την ασφάλειά τους.

Σε μια προσπάθεια ενίσχυσης των τοπικών πυροσβεστικών δυνάμεων, στη Βικτώρια αναμένονται τέσσερις διαπολιτειακές πυροσβεστικές ομάδες και δύο μονάδες διαχείρισης εκτάκτων αναγκών. Περισσότεροι από 100 πυροσβέστες και προσωπικό θα φτάσουν από τη Νέα Νότια Ουαλία, την Καμπέρα, το Κουίνσλαντ και την Τασμανία.

Ο ελεγκτής αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών της Βικτώριας, Ντέιβιντ Νάτζεντ, υπογράμμισε τη σημασία των πρόσθετων δυνάμεων, χαρακτηρίζοντας τους επιπλέον πόρους «κρίσιμους» για την αντιμετώπιση του αυξημένου κινδύνου πυρκαγιάς την επομένη των Χριστουγέννων και την Παρασκευή.
 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Καμιά λύση» για τα κατεχόμενα ουκρανικά εδάφη μετά τις συνομιλίες Πούτιν και Γουίτκοφ

Διεθνή / «Καμία λύση» για τα κατεχόμενα ουκρανικά εδάφη μετά τις συνομιλίες Πούτιν και Γουίτκοφ

Ο Στιβ Γουίτκοφ, συνοδευόμενος από τον Τζάρεντ Κούσνερ, συζητούσε επί σχεδόν πέντε ώρες στο Κρεμλίνο με τον ρώσο ηγέτη σχετικά με το σχέδιο της Ουάσιγκτον που σκοπός του ειναι να τερματίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
Ο Πούτιν συναντά Γουίτκοφ και Κούσνερ μετά τις δηλώσεις ότι η Ρωσία είναι έτοιμη για ενδεχόμενο πόλεμο με την Ευρώπη

Διεθνή / Ο Πούτιν συναντά Γουίτκοφ και Κούσνερ μετά τις δηλώσεις για το ενδεχόμενο πολέμου με την Ευρώπη

Της συνάντησης, προηγήθηκαν οι δηλώσεις Πούτιν ότι: «Δεν πρόκειται να πολεμήσουμε με την Ευρώπη, αλλά αν η Ευρώπη θέλει να πολεμήσει μαζί μας, είμαστε έτοιμοι τώρα»
LIFO NEWSROOM
Dave Coulier: Διαγνώστηκε με νέο τύπο καρκίνου 7 μήνες αφού κέρδισε τη μάχη με το λέμφωμα non-Hodgkin

Διεθνή / Dave Coulier: Διαγνώστηκε με νέο τύπο καρκίνου 7 μήνες αφού κέρδισε τη μάχη με το λέμφωμα non-Hodgkin

«Νιώθεις αυτή την ανακούφιση του “ουάου, έφυγε”, και μετά να κάνεις μια εξέταση που δείχνει ότι τώρα έχεις έναν άλλο τύπο καρκίνου», μοιράστηκε ο ηθοποιός του «Full House»
LIFO NEWSROOM