Το Μαγδεμβούργο θρηνεί τον θάνατο του 9χρονου Αντρέ από την επίθεση στην αγορά

Το Μαγδεμβούργο θρηνεί για τον θάνατο του 9χρονου Αντρέ από την επίθεση στη χριστουγεννιάτικη αγορά Facebook Twitter
0

Η Γερμανία θρηνεί μετά την επίθεση με αυτοκίνητο σε χριστουγεννιάτικη αγορά στο Μαγδεμβούργο το βράδυ της Παρασκευής, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο πέντε ανθρώπων, μεταξύ των οποίων και του 9χρονου Αντρέ Γκλάισνερ. 

Ο δράστης, ένας 50χρονος Σαουδάραβας γιατρός, συνελήφθη και κατηγορείται για πέντε ανθρωποκτονίες, απόπειρες ανθρωποκτονίας και σοβαρές σωματικές βλάβες.

Ο Αντρέ Γκλάισνερ, που βρισκόταν με την οικογένειά του στη χριστουγεννιάτικη αγορά, σκοτώθηκε όταν το αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πλήθος επισκεπτών. Η μητέρα του, Désirée, έγραψε ένα συγκινητικό μήνυμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Ο μικρός μου Άγγελος, γιατί εσύ; Τώρα είσαι με τη γιαγιά και τον παππού στον ουρανό. Θα ζεις πάντα στις καρδιές μας». Η ανάρτηση έχει προκαλέσει κύμα συμπαράστασης, με χιλιάδες ανθρώπους να στέλνουν μηνύματα υποστήριξης και θλίψης για την απώλεια του μικρού αγοριού.

Το προφίλ του δράστη

Ο δράστης, Taleb al-Abdulmohsen, φέρεται να είχε εκφράσει δημόσια ακραίες απόψεις κατά του Ισλάμ και μεταναστών, ενώ είχε ιστορικό απειλών κατά Γερμανών πολιτών μέσω διαδικτυακών πλατφορμών. Σύμφωνα με τις αρχές, ο ίδιος είχε ιστορικό αντιπαραθέσεων με κρατικές αρχές και είχε δηλώσει «εκδίκηση» για την αντιμετώπιση των Σαουδαράβων προσφύγων στη Γερμανία.

Η επίθεση προκάλεσε έντονες πολιτικές αντιδράσεις, με ακροδεξιούς διαδηλωτές να συγκεντρώνονται στο Μαγδεμβούργο, φωνάζοντας συνθήματα κατά των μεταναστών. Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς καταδίκασε την επίθεση, δηλώνοντας: «Τα χριστουγεννιάτικα παζάρια είναι σύμβολα ειρήνης και χαράς. Αυτή η αποτρόπαια πράξη μας έχει συγκλονίσει όλους».

Περισσότεροι από 200 άνθρωποι τραυματίστηκαν στην επίθεση, ενώ οι τοπικές αρχές έχουν οργανώσει σημεία μνήμης για τα θύματα, με τους κατοίκους να αφήνουν λουλούδια και κεριά. Σε τελετή μνήμης που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, άνθρωποι κάθε ηλικίας εξέφρασαν την οδύνη και την αλληλεγγύη τους προς τις οικογένειες των θυμάτων.


 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ διατάζει την επαναλειτουργία του Αλκατράζ: «Θα φυλακίζουμε τους πιο βίαιους εγκληματίες»

Διεθνή / Ο Τραμπ διατάζει την επαναλειτουργία του Αλκατράζ: «Θα φυλακίζουμε τους πιο βίαιους εγκληματίες»

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε την επαναλειτουργία της φυλακής του Αλκατράζ για «επικίνδυνους και υπότροπους εγκληματίες» – Σχέδιο που προκαλεί αντιδράσεις και πολιτικές ερμηνείες
LIFO NEWSROOM
Τραμπ: Δασμοί 100% σε ξένες ταινίες – «Το Χόλιγουντ πεθαίνει, απειλείται η εθνική μας ασφάλεια»

Διεθνή / Τραμπ: Δασμοί 100% σε ξένες ταινίες – «Το Χόλιγουντ πεθαίνει, απειλείται η εθνική μας ασφάλεια»

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε την επιβολή 100% δασμών σε ξένες ταινίες που προβάλλονται στις ΗΠΑ, χαρακτηρίζοντας τη μείωση της κινηματογραφικής παραγωγής στο Χόλιγουντ ζήτημα εθνικής ασφάλειας
LIFO NEWSROOM
Κλιμακώνεται η ένταση με τους Χούτι στην Υεμένη - Αεροπορικοί βομβαρδισμοί ΗΠΑ στη Σανάα

Διεθνή / Κλιμακώνεται η ένταση με τους Χούτι στην Υεμένη - Αεροπορικοί βομβαρδισμοί ΗΠΑ στη Σανάα

Νέοι αεροπορικοί βομβαρδισμοί από τις ΗΠΑ στη Σανάα τραυματίζουν 14 πολίτες - Οι Χούτι απαντούν με πυραυλική επίθεση στο Ισραήλ – Ραγδαία κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή
LIFO NEWSROOM
ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΧΑΡΙ

Διεθνή / Πρίγκιπας Χάρι: Η αποξένωση από τη βασιλική οικογένεια και ο μονόλογος της συμφιλίωσης

Ο πρίγκιπας Χάρι, σε νέα συνέντευξή του, εκφράζει την επιθυμία του για συμφιλίωση με τη βασιλική οικογένεια, ωστόσο οι δηλώσεις του περιέχουν θυμό, αιχμές και επιθέσεις κατά του πατέρα του, του θεσμικού κατεστημένου και του δικαστικού σώματος
LIFO NEWSROOM