Πρώτη πλέον η Ελλάδα στην αύξηση του αριθμού των αυτοκτονιών

Πρώτη πλέον η Ελλάδα στην αύξηση του αριθμού των αυτοκτονιών Facebook Twitter
2

Σοκαριστικά είναι τα στοιχεία για το κοινωνικό φαινόμενο των αυτοκτονιών τα οποία έχουν συγκεντρώσει η οργάνωση «Κλίμακα», η Ελληνική Αστυνομία και το ΕΚΑΒ.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου,-σήμερα είναι και η Παγκόσμια Ημέρα κατά των Αυτοκτονιών,-κάθε ημέρα γίνονται στη χώρα μας δύο τουλάχιστον απόπειρες αυτοκτονίας ενώ η Ελλάδα κατέχει πλέον την πρώτη θέση στην αύξηση του αριθμού των αυτοκτονιών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, τα τελευταία τρία χρόνια οι αυτόχειρες αυξήθηκαν κατά 22,5% και μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα έχουν γίνει 1.727 αυτοκτονίες και απόπειρες.

Το 50% των περιπτώσεων δε, είναι επανάληψη παλαιότερης αποτυχημένης απόπειρας.

Στο 25% των περιπτώσεων συνηθέστερες αιτίες είναι τα οικονομικά αδιέξοδα και η ανεργία.

Οι περισσότερες απόπειρες και αυτοκτονίες συμβαίνουν στην Ελλάδα κυρίως την άνοιξη και το καλοκαίρι ενώ οι άνδρες εμφανίζουν τετραπλάσια ποσοστά αυτοκτονιών. Οι περισσότερες αυτοκτονίες έχουν καταγραφεί σε Κεντρική Μακεδονία, Κρήτη και Αττική.

Ελλάδα
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ERMINIO ΑΤΤΙΚΗ

Ελλάδα / Η κακοκαιρία Erminio σάρωσε την Αττική αφήνοντας πίσω της εικόνες καταστροφής

Η κακοκαιρία πέρασε αφήνοντας βαθύ αποτύπωμα στο λεκανοπέδιο, υπενθυμίζοντας την ανάγκη για επαγρύπνηση και έγκαιρη ανταπόκριση στις φυσικές καταστροφές που πλήττουν την περιοχή
THE LIFO TEAM
ΒΙΟΛΑΝΤΑ ΕΚΡΗΞΗ ΦΩΤΙΑ

Ελλάδα / «Βιολάντα»: Το πόρισμα του ΕΜΠ για τον διαβρωμένο υπόγειο σωλήνα που οδήγησε στη φονική έκρηξη

Την Παρασκευή αναμένεται να απολογηθούν ακόμη δύο στελέχη του εργοστασίου, τα οποία είχαν ενημερωθεί για την έντονη δυσοσμία στο εργοστάσιο, χωρίς ωστόσο να προβούν σε κάποια ενέργεια
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια
Να διευκρινήσουμε για όσους θα προτρέξουν, πως αύξηση στο ρυθμό των αυτοκτονιών, δε σημαίνει κατ' ανάγκη πολλές αυτοκτονίες. Αν σε μια χώρα αυτοκτονούσε μόλις ένας και την επόμενη χρονιά δύο, αυτή είναι αύξηση 100%. Σημασία έχει η αναλογία κατά πληθυσμό, στην οποία η Ελλάδα παραδοσιακά βρίσκεται πολύ χαμηλά κι ελπίζω να παραμείνει.