Billboard: Η Τέιλορ Σουίφτ στο Νο. 2 - Άρα ποιος θα είναι στο Νο 1;

Billboard: Η Τέιλορ Σουίφτ στο Νο. 2 - Άρα ποιος θα είναι στο Νο 1; Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου: EPA
0

Η Τέιλορ Σουίφτ ανακηρύχθηκε ως η δεύτερη σπουδαιότερη ποπ σταρ του 21ου αιώνα, σύμφωνα με το Billboard.

Το Billboard αποκαλύπτει σταδιακά τη λίστα με «τους καλλιτέχνες που έχουν το πιο "δυνατό" αστέρι της ποπ τα τελευταία 25 χρόνια».

Η Σουίφτ μπαίνει αμέσως μπροστά από τη Ριάνα (Νο. 3), τον Drake (Νο. 4), τη Lady Gaga (Νο. 5) και την Μπρίτνεϊ Σπίαρς (Νο. 6). Είναι επίσης πέντε θέσεις πιο ψηλά από τον Ye, πρώην Kanye West, με τον οποίο έχει δημοσίως κοντραριστεί για περισσότερο από μια δεκαετία. Άλλοι καλλιτέχνες από τους οποίους προηγείται η Σουίφτ είναι οι Τζάστιν Μπίμπερ, Αριάνα Γκράντε, Αντέλ και Usher.

Η Σουίφτ είχε αναδειχθεί ως η κορυφαία καλλιτέχνης του Billboard για το 2023.

Σε ένα άρθρο που εξηγούσε την επιλογή, η Hannah Dailey του Billboard είπε ότι η Σουίφτ, «τιμώντας όλα τα χαρακτηριστικά που την έκαναν διαφορετική», ήταν «σε θέση να κάμψει με δύναμη, βαρυτικά την κουλτούρα σύμφωνα με τη θέλησή της και να γίνει μία από τους μεγαλύτερους αδιαμφισβήτητους ποπ σταρ του κόσμου , παρά την κατά οκτώ χρόνια καθυστερημένη έναρξη της με τη μουσική της κάντρι».

Στο ίδιο άρθρο, το Billboard προβλέπει αντιδράσεις για το ότι η Σουίφτ δεν βρίσκεται στην πρώτη θέση. «Το γεγονός ότι πιθανότατα θα ξεσπάσει διαμάχη μέσω του Διαδικτύου σχετικά με το ότι είναι μόνο ένα βήμα κάτω από το Νο. 1, είναι απλώς μια ακόμη απόδειξη της δύναμής της, αλλά ανεξάρτητα από την τοποθέτησή της δεν θα πρέπει το γεγονός να αναστατώσει τους Swifties για πάρα πολύ καιρό - ειδικά αν σκεφτεί κανείς πόσο αργότερα στη χιλιετία ξεκίνησε η ίδια, τόσο στο είδος όσο και στη μουσική γενικότερα».

Τον Φεβρουάριο η Σουίφτ έγραψε ιστορία καθώς έγινε το πρώτο άτομο που κέρδισε το Grammy για το άλμπουμ της χρονιάς τέσσερις φορές. Ανακηρύχθηκε το πρόσωπο της χρονιάς από το περιοδικό Time για το 2023 και τον Οκτώβριο, το Forbes υπολόγιζε ότι είναι η πλουσιότερη γυναίκα μουσικός με καθαρή περιουσία 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η Σουίφτ ολοκληρώνει επίσης την εξαιρετικά επιτυχημένη περιοδεία της Eras, την περιοδεία συναυλιών με τις υψηλότερες εισπράξεις όλων των εποχών. Το τελευταίο της άλμπουμ "The Tortured Poets Department" κυκλοφόρησε τον Απρίλιο και έγινε το πρώτο άλμπουμ που έλαβε περισσότερες από 300 εκατομμύρια προβολές στο Spotify σε μία μόνο μέρα.

Η επιλογή του Billboard για τον Νο. 1 μεγαλύτερο ποπ σταρ του 21ου αιώνα δεν έχει αποκαλυφθεί ακόμα, αλλά οι θαυμαστές πιστεύουν πλέον ότι θα είναι η Beyoncé, η οποία δεν έχει εμφανιστεί ακόμη στη λίστα.

«Η Τέιλορ ήταν σπουδαιότερη τα τελευταία χρόνια, αλλά η Μπιγιονσέ ήταν τεράστια από τις αρχές αυτού του αιώνα», έγραψε στο Reddit ένα άτομο, το οποίο είπε ότι είναι θαυμαστής και των δύο τραγουδιστών.

Ποιοι είναι οι μεγαλύτεροι ποπ σταρ του Billboard του 21ου αιώνα;

Ακολουθεί η πλήρης λίστα με τις επιλογές του Billboard μέχρι στιγμής για τους μεγαλύτερους ποπ σταρ του 21ου αιώνα:

25. Κέιτι Πέρι 
24. Εντ Σίραν
23. Bad Bunny
22. One Direction
21. Lil Wayne
20. Μπρούνο Μαρς
19. BTS
18. The Weeknd
17. Σακίρα
16. Jay-Z
15. Μάιλι Σάιρους
14. Τζάστιν Τίμπερλεϊκ
13. Νίκι Μινάζ
12. Eminem
11. Usher
10. Αντέλ
9. Αριάνα Γκράντε
8. Τζάστιν Μπίμπερ
7. Kanye West
6. Μπρίντνεϊ Σπίαρς
5. Lady Gaga
4. Drake
3. Ριάνα
2. Τέιλορ Σουίφτ


Με πληροφορίες από usatoday.com

Μουσική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ήταν η διασημότερη τραγουδίστρια της Γαλλίας. Όταν πέθανε, ο Αρχιεπίσκοπος αρνήθηκε να την κηδέψει

Σαν Σήμερα / Ήταν η διασημότερη τραγουδίστρια της Γαλλίας. Όταν πέθανε, ο Αρχιεπίσκοπος αρνήθηκε να την κηδέψει

Φεύγει σαν σήμερα από τη ζωή η Edith Piaf. «Το σπουργιτάκι» που ξεκίνησε από τους δρόμους του Παρισιού και δοξάστηκε όσο λίγοι. Αυτή είναι η ζωή της, το τέλος που της επιφύλασσε η Καθολική εκκλησία και ένα απόσπασμα από μία συνέντευξή της.
ΑΝΔΡΟΝΙΚΗ ΚΟΛΟΒΟΥ
«Mara Gibb»: Μια space όπερα για ένα non-binary εξωγήινο που ξεκινά ένα αυτογνωσίας

Μουσική / Μια ελληνική space όπερα για τη μυστική ζωή ενός non-binary εξωγήινου

Το «Secret life of Mara Gibb» του Prins Obi έχει για κεντρικό ήρωα ένα non-binary εξωγήινο που ξεκινά ένα αυτογνωσίας. Ο ήχος έχει ρίζες στην ψυχεδέλεια αλλά δεν μένει εκεί. Παίζει να είναι και η καλύτερη δουλειά του μετά τους Baby Guru.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
ΕΠΕΞ INDIRA PAGANOTTO INTERVIEW

Μουσική / H Ιndira Paganotto φέρνει στην Αθήνα την απίθανη psy-techno της και μια στρατιά νίντζα

Είναι περήφανη για τις ιταλικές και τις ισπανικές της ρίζες, και για τη μουσική της. Το στυλ της, χωρίς κανόνες ή κουτάκια, ανεβάζει τον πήχη, μαζί και τις προσδοκίες μας για την εμφάνισή της στο Techniques.
ΦΩΦΗ ΤΣΕΣΜΕΛΗ
Η μοιραία σχέση που ενέπνευσε ένα αριστούργημα του ρομαντισμού

Συμφωνική Μουσική - Ιστορίες / Η μοιραία σχέση που ενέπνευσε ένα αριστούργημα του ρομαντισμού

Το πρόγραμμα της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών στο Μέγαρο Μουσικής για τη νέα σεζόν περιλαμβάνει το Πρώτο Κοντσέρτο για πιάνο του Μπραμς με τον διεθνώς αναγνωρισμένο πιανίστα Αλεξέι Βολόντιν, και η Ματούλα Κουστένη μάς ξεναγεί στην ιστορία αυτού του αριστουργήματος που γεννήθηκε μέσα από τη μοιραία γνωριμία του συνθέτη με την Κλάρα Σούμαν.
ΜΑΤΟΥΛΑ ΚΟΥΣΤΕΝΗ
Είναι true, έχει vibe: Γι’ αυτό ο νεαρόκοσμος αγαπάει τη Θώδη

Μουσική / «Είναι true, έχει vibe»: Αν δεν το έχετε καταλάβει, οι 20άρηδες αγαπούν τη Θώδη

Βρεθήκαμε σε ένα γλέντι στον Ταύρο όπου ακόμη και οι teenagers διασκέδαζαν, φύγαμε με καλτσάκια που έγραφαν «Με κλαρίνο στο Πεκίνο» και με την ευχή να βρούμε πάρκινγκ στο κέντρο.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
ΖΟΡΝΤΙ ΣΑΒΑΛ: «Με αποκαλούν αρχαιολόγο της μουσικής, αλλά η μουσική δεν πεθαίνει ποτέ»         

Μουσική / Jordi Savall: «Με αποκαλούν αρχαιολόγο της μουσικής, αλλά η μουσική δεν πεθαίνει ποτέ»         

Ο διακεκριμένος μουσικός κάνει μουσική σαν να ανακαλύπτει νέα, όμορφα μέρη. Επιστρέφει στην Αθήνα και συμπράττει με τη Διαπολιτισμική Ορχήστρα της ΕΛΣ σε μια συναυλία που υμνεί την ενωτική φύση της Μεσογείου. 
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
REWORKS 2025 - Τα νέα / ανερχόμενα ονόματα του φετινού φεστιβάλ

Μουσική / Κρατήστε σημειώσεις: Αυτά είναι τα ανερχόμενα ονόματα του φετινού Reworks

Μέσα σε πέντε μέρες το κορυφαίο φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής φέρνει στη Θεσσαλονίκη πολυσυλλεκτικά, απρόβλεπτα και ατμοσφαιρικά sets που συνδυάζουν την εγκεφαλική με τη χορευτική διάσταση.
ΦΩΦΗ ΤΣΕΣΜΕΛΗ
Δεν θα γεράσουμε ποτέ, κουφάλα νεκροθάφτη

Μουσική / Δεν θα γεράσουμε ποτέ, κουφάλα νεκροθάφτη

Ο Taki Tsan και ο DJ Alx έχουν γράψει μεγάλο μέρος της ιστορίας του ελληνικού χιπ χοπ. Τριάντα χρόνια μετά το ξεκίνημά τους είναι ακόμα εδώ, alive and kicking, με κοινό live στο Αγοραφοβικό Φεστιβάλ στο ΠΛΥΦΑ, καινούργια σεζόν για το Taki Tsan Show αλλά και νέο άλμπουμ.
M. HULOT