Βραζιλία: Η αστυνομία ζητά να διωχθεί ο Μπολσονάρου για απόπειρα πραξικοπήματος

Βραζιλία: Η αστυνομία ζητά να διωχθεί ο Μπολσονάρου για απόπειρα πραξικοπήματος Facebook Twitter
0

Η Ομοσπονδιακή Αστυνομία της Βραζιλίας συνέστησε σήμερα να ασκηθεί δίωξη στον ακροδεξιό πρώην πρόεδρο της χώρας Ζαΐχ Μπολσονάρου και σε πρώην μέλη της κυβέρνησής του για απόπειρα πραξικοπήματος με στόχο να εμποδίσουν την ανάληψη της εξουσίας από τον Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα μετά τις προεδρικές εκλογές του 2022.

Στο πλαίσιο της έρευνας, ζητείται να ασκηθούν διώξεις σε άλλα 36 πρόσωπα. Η τελική έκθεση της αστυνομίας υποβλήθηκε σήμερα στο Ανώτατο Δικαστήριο.

«Η Ομοσπονδιακή Αστυνομία ολοκλήρωσε σήμερα Πέμπτη την έρευνα για την ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης που έδρασε συντονισμένα το 2022, σε μια προσπάθεια να διατηρηθεί στην εξουσία ο τότε πρόεδρος. Η τελική έκθεση εστάλη στο Ανώτατο Δικαστήριο με αίτημα να ασκηθούν διώξεις σε 37 πρόσωπα για τα εγκλήματα της βίαιης κατάλυσης του κράτους δικαίου, του πραξικοπήματος και της εγκληματικής οργάνωσης», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το Ανώτατο Δικαστήριο θα στείλει με τη σειρά του την έκθεση στο γραφείο του γενικού εισαγγελέα ο οποίος θα αποφασίσει εάν υπάρχει ή όχι δυνατότητα να ασκηθεί δίωξη στον πρώην πρόεδρο του κράτους.

Στον κατάλογο των 37 υπόπτων περιλαμβάνονται πρώην υπουργοί του Μπολσονάρου, όπως ο υπουργός Άμυνας Βάλτερ Μπράγκα Νέτο, ο οποίος ήταν και υποψήφιος αντιπρόεδρος το 2022, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, ο στρατηγός Αουγκούστο Ελένο και ο Αλεξάντρ Ραμαγκέμ, ο πρώην επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών.

Με πληροφορίες από Reuters, Guardian

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι είναι η βόβμα «bunker buster» που κάνει τον Τραμπ να αμφιβάλλει για την επίθεση στο Ιράν

Διεθνή / Τι είναι η βόβμα «bunker buster» που κάνει τον Τραμπ να αμφιβάλλει για την επίθεση στο Ιράν

Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει διαμηνύσει ότι η ενδεχόμενη επίθεση στο Ιράν θα είχε νόημα μόνο αν υπάρχει εγγύηση πως μπορεί να εξουδετερώσει την υπόγεια πυρηνική εγκατάσταση στο Φορντόου
LIFO NEWSROOM
Η τεχνητή νοημοσύνη απειλεί τα αποθέματα νερού των πιο ξηρών περιοχών της Ευρώπης

Διεθνή / Η τεχνητή νοημοσύνη απειλεί τα αποθέματα νερού των πιο ξηρών περιοχών της Ευρώπης

Η ΕΕ θέλει να ανταγωνιστεί τις ΗΠΑ και την Κίνα στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης - Ωστόσο, οι επικριτές υποστηρίζουν ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής δεν έχουν λάβει υπόψη την εξαιρετικά υψηλή ζήτηση νερού που απαιτεί ο τομέας αυτός.
LIFO NEWSROOM
Η ΕΕ σχεδιάζει ταμείο επένδυσης της «παγωμένης ρωσικής περιουσίας» για στήριξη της Ουκρανίας

Διεθνή / Η ΕΕ σχεδιάζει ταμείο επένδυσης της «παγωμένης ρωσικής περιουσίας» για στήριξη της Ουκρανίας

Η Ευρωπαϊκή Ένωση σχεδιάζει να αξιοποιήσει 200 δισ. ευρώ από παγωμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία μέσω επενδύσεων υψηλότερου ρίσκου, αποφεύγοντας τη νομική σύγκρουση της κατάσχεσης και ενισχύοντας την Ουκρανία απέναντι στη ρωσική απειλή
LIFO NEWSROOM
Ισραηλινή επιχείρηση κατά του Ιράν: Πρωτοφανής συντονισμός Μυστικών Υπηρεσιών και τεχνολογίας

Διεθνή / Πώς το Ισραήλ εισχώρησε στο Ιράν: Οι Μυστικές Υπηρεσίες, η τεχνολογία, οι «μεταμφιέσεις»

Απόρρητες τηλεφωνικές επικοινωνίες, hack σε τηλέφωνα, δορυφορικές εικόνες και εξελιγμένοι αλγόριθμοι δημιούργησαν μια «τράπεζα στόχων» που επέτρεψε ταυτόχρονες ακριβείς επιθέσεις κατά στρατιωτικών και πυρηνικών εγκαταστάσεων στο Ιράν
LIFO NEWSROOM
Ρήγμα στον Λευκό Οίκο: Η οργή Τραμπ για την Τούλσι Γκαμπάρντ και οι προειδοποιήσεις για πυρηνικό πόλεμο με Ιράν

Διεθνή / Νέα ρήξη στον Λευκό Οίκο: Οργή Τραμπ για την επικεφαλής των Μυστικών Υπηρεσιών, Γκαμπάρντ για τα πυρηνικά του Ιράν

Η επικεφαλής των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών Τούλσι Γκαμπάρντ προειδοποιεί για τον κίνδυνο πυρηνικού πολέμου με το Ιράν, προκαλώντας ένταση στον Λευκό Οίκο - Πώς αντιδρά ο Τραμπ και τι σημαίνει για τη στρατηγική των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή.
LIFO NEWSROOM