Νέα Ζηλανδία: Καρχαρίας σκότωσε 22χρονο δύτη

Νέα Ζηλανδία: Καρχαρίας σκότωσε 22χρονο δύτη Facebook Twitter
O Τζέιντ Καχουκόρ-Ντίξον
0

Ένας άνδρας έχασε τη ζωή του έπειτα από επίθεση καρχαρία στα ανοικτά των ακτών ενός απομακρυσμένου νησιού στα ανατολικά της Νέας Ζηλανδίας και άφησε την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο, την Τρίτη, 19 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, ο Τζέιντ Καχουκόρ-Ντίξον, όπως ήταν το όνομα του άτυχου άνδρα, βούτηξε από ένα σκάφος στα νερά του κόλπου Waitangi, κοντά στο νησί Chatham, όπου και τραυματίστηκε από έναν καρχαρία. Μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε ένα κοντινό νοσοκομείο, αλλά τελικά κατέληξε.

Ο Τζέιντ Καχουκόρ-Ντίξον ήταν επαγγελματίας δύτης που ζούσε στο νησί Chatham και βιοποριζόταν μαζεύοντας Paua, ένα είδος γυμνοσάλιαγκα με πολύχρωμο κέλυφος και kina, ένα είδος αχινού, από τη θάλασσα.

Ο πατέρας του, μιλώντας στο ειδησεογραφικό πρακτορείο της Νέας Ζηλανδίας, είπε ότι πίστευε πως ο γιος του είχε σκοτωθεί από έναν μεγάλο λευκό καρχαρία. Χαρακτήρισε τον γιο του έναν «πολύ σκληραγωγημένο, πολύ νέο παιδί» που «λάτρευε το ψάρεμα και τις καταδύσεις» από νεαρή ηλικία.

Νέα Ζηλανδία: Καρχαρίας σκότωσε 22χρονο δύτη Facebook Twitter
O Τζέιντ Καχουκόρ-Ντίξον

«Θα έκανε τα πάντα για να προστατεύσει την οικογένειά του. Ήταν ένα καταπληκτικό αγόρι, ένα πολύ αγαπητό μέλος της οικογένειας», δήλωσε.

Ο κ. Dixon πρόσθεσε ότι ο γιος του δε φοβόταν τους μεγάλους λευκούς καρχαρίες, καθώς του έβλεπε συχνά στις καταδύσεις του.

Μάλιστα, ο νεαρός άνδρας είχε φτάσει κοντά στον θάνατο στο παρελθόν, όταν το πόδι του είχε κολλήσει κάτω από έναν βράχο ενώ βρισκόταν κάτω από την επιφάνεια του νερού, μέχρι που ένας ανήσυχος φίλος του τον αναζήτησε και κατάφερε να τον απελευθερώσει. Όπως είπε η δήμαρχος των νήσων Chatham, Μονίκ Κρουν, η επίθεση έχει συγκλονίσει την τοπική κοινότητα.

«Έφυγα αεροπορικώς από το νησί σήμερα το πρωί, αλλά πολλοί στην κοινότητά μας είναι δύτες, οπότε όλοι τους είναι σοκαρισμένοι», δήλωσε στο μέσο Newstalkzb.

Τα νησιά Chatham βρίσκονται περίπου 800 χιλιόμετρα ανατολικά του Νότιου Νησιού της Νέας Ζηλανδίας και αποτελούνται από δέκα νησιά σε ακτίνα 60 χιλιομέτρων, τα οποία κατοικούνται από σχεδόν 800 άτομα.

Με πληροφορίες από Sky News

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μακρόν προς Τραμπ: Σταματήστε τον εμπορικό πόλεμο – Η Ευρώπη ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις του ΝΑΤΟ

Διεθνή / Μακρόν προς Τραμπ: Σταματήστε τον εμπορικό πόλεμο – Η Ευρώπη ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις του ΝΑΤΟ

Μετά τη συμφωνία για αύξηση των αμυντικών δαπανών στο 5% του ΑΕΠ, ο Γάλλος πρόεδρος καλεί τις ΗΠΑ να τηρήσουν ειρήνη στο εμπόριο. Ο Τραμπ απειλεί με δασμούς την Ισπανία
LIFO NEWSROOM
Ο Πέδρο Σάντσεθ επιμένει ότι οι τρέχουσες αμυντικές δαπάνες είναι «επαρκείς»

Διεθνή / Ο Πέδρο Σάντσεθ επιμένει ότι οι τρέχουσες αμυντικές δαπάνες είναι «επαρκείς»

Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, που είχε ζητήσει εξαίρεση της χώρας του από τη δέσμευση για δαπάνες 5% του ΑΕΠ, είδε τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Μαρκ Ρούτε, να απορρίπτει το αίτημα
LIFO NEWSROOM
Ιράν: Το κοινοβούλιο ψήφισε αναστολή της συνεργασίας με την πυρηνική εποπτική αρχή του ΟΗΕ

Διεθνή / Ιράν: Το κοινοβούλιο ψήφισε αναστολή της συνεργασίας με την πυρηνική εποπτική αρχή του ΟΗΕ

«Ο ΔΟΑΕ αρνήθηκε να καταδικάσει έστω και στο ελάχιστο την επίθεση εναντίον των ιρανικών πυρηνικών εγκαταστάσεων, ξεπούλησε τη διεθνή του αξιοπιστία», λέει ο  πρόεδρος του κοινοβουλίου
LIFO NEWSROOM