Ιταλία - Υπερτουρισμός: Μετά την Φοντάνα ντι Τρέβι «κλειστός αριθμός» τουριστών και στην Πομπηία

Ιταλία - Υπερτουρισμός: Μετά την Φοντάνα ντι Τρέβι «κλειστός αριθμός» τουριστών και στην Πομπηία Facebook Twitter
0

Όπως ανακοίνωσε ο υπεύθυνος του Τουριστικού Πάρκου της Πομπηίας, Γκάμπριελ Τζουχτρίγκελ, από τις 15 Νοεμβρίου πρόκειται να ισχύσουν δυο σημαντικές αλλαγές: στα εισιτήρια θα αναγράφεται το όνομα των επισκεπτών και, παράλληλα, σε καθημερινή βάση, οι είσοδοι δεν θα ξεπερνούν τις 20.000.

Πρόκειται για μέτρο που υιοθετείται μετά από ένα καλοκαίρι κατά το οποίο καταγράφηκε ρεκόρ επισκεπτών, οι οποίοι ξεπέρασαν τα 4.000.000, με αύξηση του 33% σε σχέση με το 2023. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, τις πρώτες Κυριακές των θερινών μηνών, όταν η είσοδος στο Αρχαιολογικό Πάρκο της Πομπηίας είναι δωρεάν, Ιταλοί και ξένοι τουρίστες έσπασαν ρεκόρ, με πάνω από 36.000 παρουσίες.

«Ετοιμάσαμε σειρά παρεμβάσεων για να περιορίσουμε την ανθρώπινη πίεση στον αρχαιολογικό αυτό χώρο. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι, αν δεν υπάρξει κανένας περιορισμός, μπορεί να τεθούν σε κίνδυνο τόσο οι επισκέπτες -σε περίπτωση σεισμού- όσο και η μοναδική και τόσο εύθραυστη αυτή πολιτιστική κληρονομιά», δήλωσε ο Τζουχτρίγκελ.

«Στοχεύουμε σε έναν όχι μαζικό και ποιοτικό τουρισμό, ο οποίος να μπορέσει να επεκταθεί και στην ευρύτερη περιοχή της Πομπηίας», πρόσθεσε.

Το επόμενο Καλοκαίρι, ο αριθμός των επισκεπτών θα είναι μειωμένος και θα «μοιράζονται», επίσης, σε διάφορα ωράρια.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία ακολουθεί την ίδια λογική της απόφασης που ελήφθη για την Φοντάνα ντι Τρέβι, στην Αιώνια Πόλη, όπου σε λίγες εβδομάδες θα ισχύσει περιορισμός του αριθμού εισόδου των επισκεπτών και, σε μια δεύτερη φάση, εισιτήριο εισόδου ύψους 2,5 ευρώ.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Ο Παλαιστίνιος ακτιβιστής Μαχμούντ Χαλίλ κινδυνεύει να συλληφθεί ξανά

Διεθνή / ΗΠΑ: Ο Παλαιστίνιος ακτιβιστής Μαχμούντ Χαλίλ κινδυνεύει να συλληφθεί ξανά

«Η πόρτα μπορεί να άνοιξε για πιθανή εκ νέου κράτηση στο μέλλον, αλλά αυτό δεν σταματά τη δέσμευσή μας στην Παλαιστίνη, στη Δικαιοσύνη και τη λογοδοσία», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Χαλίλ
THE LIFO TEAM
Ισπανία:

Διεθνή / Ισπανία: Μετεωρολόγοι πέφτουν θύματα μίας αυξανόμενης «ρητορικής μίσους», αποκαλύπτει έρευνα

Η υπουργός Περιβάλλοντος δήλωσε ότι οι επιθέσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επηρεάζουν την αντίληψη για τη μετεωρολογία και υποτιμούν το έργο των επιστημόνων
THE LIFO TEAM
ΕΛΒΕΤΙΑ CRANS MONTANA ΒΕΓΓΑΛΙΚΑ

Διεθνή / Ελβετία: H υπάλληλος του μπαρ που φέρεται να κρατούσε τα βεγγαλικά δεν γνώριζε τους κινδύνους, αναφέρει η οικογένειά της

Υπενθυμίζεται ότι οι Γάλλοι ιδιοκτήτες του μπαρ κατηγορούνται για ανθρωποκτονία εξ αμελείας, σωματική βλάβη εξ αμελείας και εμπρησμό εξ αμελείας
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ: Ο Τραμπ απειλεί να στείλει τις ένοπλες δυνάμεις στη Μινεσότα

Διεθνή / ΗΠΑ: Ο Τραμπ απειλεί να στείλει στρατό στη Μινεσότα - «Θα θέσω σε εφαρμογή τον Νόμο περί Εξέγερσης»

Στόχος του Αμερικανού προέδρου είναι η καταστολή των διαδηλώσεων που έχουν ξεσπάσει μετά τον θανάσιμο πυροβολισμό μίας γυναίκας από πράκτορα της Υπηρεσίας Μετανάστευσης (ICE)
THE LIFO TEAM