Κενό ασφαλείας των Windows κάνει εύκολη τη ζωή των hackers

Κενό ασφαλείας των Windows κάνει εύκολη τη ζωή των hackers Facebook Twitter
0

Σύμφωνα με το Νeowin αποκαλύφθηκε ένα νέο κενό ασφαλείας στις δύο τελευταίες εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος της Microsoft (Windows 7, Windows 8) όπου η εύρεση του κωδικού γίνεται με πολύ απλό τρόπο μέσω της ερώτησης ασφαλείας.

Οι εν λόγω εκδόσεις επιτρέπουν την εύκολη αποκρυπτογράφηση των ερωτήσεων υπενθύμισης του κωδικού μέσω ενός απομακρυσμένου υπολογιστή. Εφόσον βρεθεί η απάντηση ασφαλείας η υποκλοπή του κωδικού είναι θέμα δευτερολέπτων.

Σημειώνεται ότι η αποκάλυψη έγινε από τον ερευνητή ασφαλείας της SpiderLabs, Jonathan Claudius, ο οποίος εξηγεί ότι «παρόλο που με την πρώτη ματιά η μορφή στην οποία αποθηκεύονται οι ερωτήσεις μοιάζει μη αναγνώσιμη, στην πραγματικότητα μπορούν πολύ εύκολα να αποκρυπτογραφηθούν και να χρησιμοποιηθούν από άλλα εργαλεία για την εύρεση του κωδικού του χρήστη».

Προς το παρόν η Microsoft δεν έχει σχολιάσει το νέο κενό ασφαλείας.

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εφευρέτριες δημιούργησαν "έξυπνο αναπηρικό αμαξίδιο" που συνδέεται με τον εγκέφαλο

Τech & Science / Εφευρέτριες στην Τυνησία δημιούργησαν «έξυπνο αναπηρικό αμαξίδιο» που συνδέεται με τον εγκέφαλο

Το αμαξίδιο είναι ιδιαίτερα εύχρηστο αφού τα άτομα που το χρησιμοποιούν μπορούν να το κινήσουν με τη χρήση οθόνης αφής, φωνητικής εντολής και εκφράσεων προσώπου.
NEWSROOM
Ανατροπή: Κι όμως δεν φοράμε λευκά, όταν θέλουμε να παραμείνουμε δροσεροί στον καύσωνα

Τech & Science / Ανατροπή: Κι όμως δεν φοράμε λευκά, όταν θέλουμε να παραμείνουμε δροσεροί στον καύσωνα

Η επιστήμη απαντά στο τι κάναμε λάθος -τόσα χρόνια- αναφορικά με το χρώμα, το ύφασμα ακόμα και την εφαρμογή των ρούχων μας το καλοκαίρι και στην προσπάθειά μας να παραμείνουμε δροσεροί
NEWSROOM
Το Αριστείο Μποδοσάκη σε δύο σημαντικούς ερευνητές με διεθνή απήχηση

Τech & Science / Το Αριστείο Μποδοσάκη σε δύο σημαντικούς ερευνητές με διεθνή απήχηση

Η Ελληνίδα ερευνήτρια του διαστήματος, Καθηγήτρια Αστροφυσικής με μακρά πορεία στη NASA Χρύσα Κουβελιώτου και ο κορυφαίος ερευνητής της σύγχρονης βιοϊατρικής έρευνας που καθοδηγεί την ενεργή συμμετοχή της Ελλάδας στα ευρωπαϊκά ερευνητικά δρώμενα, Καθηγητής Νεκτάριος Ταβερναράκης βραβεύονται για την καθοριστική τους συμβολή στην εξέλιξη της επιστήμης
NEWSROOM