Λαύριο: «Δεν περίμενα τέτοια τροπή αλλά δεν μετανιώνω» επιμένει ο καθηγητής για τα ομοφοβικά φυλλάδια

Λαύριο: «Δεν περίμενα ότι θα έπαιρνε τέτοια τροπή αλλά δεν μετανιώνω» επιμένει ο καθηγητής για τα ομοφοβικά φυλλάδια σε μαθητές Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου: Pexels
0

«Δεν μετανιώνω που έδωσα τα φυλλάδια» επιμένει ο καθηγητής που μοίραζε ομοφοβικού περιεχομένου φυλλάδια σε μαθητές στο Λαύριο.

Επικαλούμενος γραπτά Αγίων και ιερέων, έδωσε στους μαθητές να διαβάσουν κείμενο, το οποίο μάλιστα ενέταξε εντός διδακτέας ύλης, όπως τόνισε η πρωινή εκπομπή του Mega. «Οι ομοφυλόφιλοι είναι χειρότεροι από τους δολοφόνους, γιατί είναι καλύτερα να πεθάνει κανείς, παρά να ζει και να προσβάλλεται έτσι. (…) Δεν υπάρχει πιο σιχαμερό, πιο φοβερό, πιο ανόητο, πιο ατιμωτικό πράγμα από την ομοφυλοφιλία», αναφέρεται στο φυλλάδιο.

Μαθητές ενημέρωσαν αμέσως τους γονείς τους και μετά από τις καταγγελίες, παρενέβη το υπουργείο Παιδείας θέτοντας σε αργία τον καθηγητή. «Δεν μπορούμε να κρίνουμε τα κείμενα του Αγίου Ιωάννη του Χρυσοστόμου αλλά δεν μπορεί βέβαια να το κατανοήσει ο καθένας αυτό. Ο ντόρος που έγινε δεν έκανε κακό μόνο σε εμένα αλλά και στα παιδιά», λέει ο καθηγητής Κωνσταντίνος Παπαδημητρίου μιλώντας στο Mega και το «Buongiorno».

«Ήταν άκομψο το γεγονός ότι ο υπουργός Παιδείας με έθεσε σε αργία χωρίς να μπορέσω πρώτα να εξηγήσω τι συνέβη. Ούτε που πρόλαβα να μιλήσω με τον διευθυντή του σχολείου. Δεν περίμενα ότι θα έπαιρνε τέτοια τροπή όλο αυτό, αλλά δεν μετανιώνω που έδωσα τα φυλλάδια. Δεν νιώθω αδικημένος με την απόφαση του υπουργείου. Είμαι 25 χρόνια στα σχολεία ως καθηγητής. Υπάρχουν μαθητές και γονείς που με στηρίζουν. Δεν ξέρω αν θα ήθελα να επιστρέψω στο σχολείο, θα το σκεφτώ» πρόσθεσε.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αποσωληνώθηκε και αναρρώνει η 14χρονη από την Κεφαλονιά: Ζήτησε να αγκαλιάσει γιατρούς και νοσηλευτές

Ελλάδα / Αποσωληνώθηκε και αναρρώνει η 14χρονη από την Κεφαλονιά: Ζήτησε να αγκαλιάσει γιατρούς και νοσηλευτές

Εντεροϊός είχε προκαλέσει παράλυση στην έφηβη που είχε διακομισθεί εσπευσμένα αρχικά στο Καραμανδάνειο και κατόπιν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου από την Κεφαλονιά
LIFO NEWSROOM
Χίος: Μικρές φθορές από τη φωτιά στον ναό Αγίου Γεωργίου και στο Κάστρο της Βολισσού

Πολιτισμός / Χίος: Μικρές φθορές από τη φωτιά στον ναό Αγίου Γεωργίου και στο Κάστρο της Βολισσού

Στον Ναό Αγίου Γεωργίου Πραστειάς καταστράφηκε μεγάλο μέρος του εργοταξιακού εξοπλισμού στον προαύλιο χώρο, ενώ στο Κάστρο Βολισσού, ζημιές σημειώθηκαν στις υποδομές ανάδειξης 
LIFO NEWSROOM