Οι αστροναύτες της SpaceX επέστρεψαν επιτέλους στη Γη μετά από 8 μήνες στο Διάστημα

Οι αστροναύτες της SpaceX επέστρεψαν επιτέλους στη Γη μετά από 8 μήνες Facebook Twitter
0

Οι τέσσερις αστροναύτες επέστρεψαν στη Γη την Παρασκευή μετά από μια σχεδόν οκτάμηνη παραμονή στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό που παρατάθηκε λόγω του προβλήματος της κάψουλας της Boeing και του τυφώνα Μίλτον.

Η κάψουλα της SpaceX που μετέφερε το πλήρωμα έπεσε με αλεξίπτωτο πριν από τα ξημερώματα στον Κόλπο του Μεξικού στα ανοικτά των ακτών της Φλόριντα, αφού αποσυνδέθηκε από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό στα μέσα της εβδομάδας. Οι τρεις Αμερικανοί και o Ρώσος αστροναύτες έπρεπε να είχαν επιστρέψει πριν από δύο μήνες. Αλλά η επιστροφή τους καθυστέρησε λόγω προβλημάτων με τη νέα κάψουλα αστροναυτών Starliner της Boeing, η οποία επέστρεψε άδεια τον Σεπτέμβριο λόγω ανησυχιών για την ασφάλειά της. Στη συνέχεια, ο τυφώνας Μίλτον και ακόμα δύο εβδομάδες ισχυρών ανέμων καθυστέρησαν την επιστροφή τους.

Η SpaceX εκτόξευσε τους αστροναύτες Μάθιου Ντόμινικ, Μίκαελ Μπάρατ και Τζανέτ Επς της NASA και τον Αλεξάντερ Γκρεμπενκιν της ρωσικής διαστημικής υπηρεσίας Roscosmos, τον Μάρτιο. Ο Μπάρατ, ο μόνος βετεράνος του διαστήματος που συμμετείχε στην αποστολή, αναγνώρισε ότι οι ομάδες υποστήριξης πίσω στην πατρίδα που έπρεπε «να επανασχεδιάσουν, να επανασχεδιάσουν και κατά κάποιο τρόπο να ξανακάνουν τα πάντα μαζί με εμάς ... και μας βοήθησαν να αντέξουμε όλα αυτά». 

Οι δύο βετεράνοι αστροναύτες της NASA, Μπάρι «Μπουτς» Γουίλμορ και Σουνίτα Γουίλιαμς, των οποίων η δική τους αποστολή διήρκησε οκτώ μήνες αντί για οκτώ ημέρες, και ακόμα δύο αστροναύτες που εκτοξεύτηκαν από τη SpaceX πριν από τέσσερις εβδομάδες. Αυτοί οι τέσσερις αστροναύτες θα παραμείνουν εκεί μέχρι τον Φεβρουάριο του 2025.

Ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμό έχει πλέον επιστρέψει στο κανονικό μέγεθος του πληρώματος των επτά ατόμων -τέσσερις Αμερικανοί και τρεις Ρώσοι- μετά από μήνες «υπερπληθυσμού».

*Με πληροφορίες από Associated Press

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέα Ζηλανδία: Πατέρας που διέφευγε για σχεδόν 4 χρόνια μαζί με τα τρία παιδιά του νεκρός σε ανταλλαγή πυρών με την αστυνομία

Διεθνή / Νέα Ζηλανδία: Πατέρας που διέφευγε για σχεδόν 4 χρόνια μαζί με τα τρία παιδιά του νεκρός σε ανταλλαγή πυρών με την αστυνομία

Ο Τομ Φίλιπς είχε καταφέρει να διαφύγει από αρκετές προσπάθειες των αρχών να τον θέσουν υπό κράτηση, παρά το ότι η αστυνομία είχε ειδοποιηθεί και τον είχε καταδιώξει επανειλημμένα
LIFO NEWSROOM
Αργεντινή: Ο Μιλέι αναγνωρίζει την «καθαρή ήττα» του στις τοπικές εκλογές

Διεθνή / Αργεντινή: Ο Μιλέι αναγνωρίζει την «καθαρή ήττα» του στις τοπικές εκλογές

Ο Χαβιέρ Μιλέι υποσχέθηκε να «επιταχύνει» τις μεταρρυθμίσεις του, καθώς βρίσκεται αντιμέτωπος με εντεινόμενη δυσαρέσκεια εξαιτίας σκανδάλου και της πολιτικής του όσον αφορά τις δημόσιες δαπάνες
LIFO NEWSROOM
Ιρανός ΥΠΕΞ: Η Τεχεράνη θα δεχτεί περιορισμούς στο πυρηνικό πρόγραμμά της με αντάλλαγμα την άρση των κυρώσεων

Διεθνή / Ιράν: Ο όρος για να δεχτεί περιορισμούς στο πυρηνικό πρόγραμμά του

Απευθυνόμενος στη Γαλλία, τη Βρετανία και τη Γερμανία, την αποκαλούμενη ομάδα Ε3, ο Ιρανός ΥΠΕΞ τονίζει: «Αν δεν αδράξουν αυτό το παράθυρο ευκαιρίας οι συνέπειες θα μπορούσαν να είναι καταστροφικές»
LIFO NEWSROOM
Η «τελευταία προειδοποίηση» του Τραμπ στη Χαμάς να δεχθεί τη συμφωνία για τους ομήρους

Διεθνή / Η «τελευταία προειδοποίηση» του Τραμπ στη Χαμάς να δεχθεί τη συμφωνία για τους ομήρους

«Προειδοποίησα τη Χαμάς για τις συνέπειες που θα έχει η άρνησή της, αυτή είναι η τελευταία προειδοποίηση, δεν θα υπάρξει άλλη» τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ για τη συμφωνία περί ανταλλαγής ομήρων
LIFO NEWSROOM
Διακοπές ίντερνετ σε Μέση Ανατολή και Ασία μετά από κομμένα υποθαλάσσια καλώδια

Διεθνή / Διακοπές ίντερνετ σε Μέση Ανατολή και Ασία μετά από κομμένα υποθαλάσσια καλώδια

​​​​​​​Microsoft και NetBlocks επιβεβαιώνουν βλάβες σε καλωδιακά συστήματα στην Ερυθρά Θάλασσα – Χώρες όπως η Ινδία, το Πακιστάν και τα ΗΑΕ επηρεάστηκαν με χαμηλές ταχύτητες και διακοπές.
LIFO NEWSROOM
Κάρλο Ακούτις: Πώς γίνεται κάποιος άγιος – και πώς ο πρώτος millennial άγιος το κατάφερε

Διεθνή / Κάρλο Ακούτις: Πώς γίνεται κάποιος άγιος – και πώς ο πρώτος millennial άγιος το κατάφερε

Ο 15χρονος Κάρολο Ακούτις, που πέθανε από λευχαιμία το 2006, αγιοκατατάχθηκε από τον Πάπα Λέοντα. Ακολουθώντας όλα τα στάδια της Καθολικής Εκκλησίας, έγινε ο πρώτος άγιος της γενιάς των millennials
LIFO NEWSROOM