Πούτιν: Εξετάζουμε όλες τις επιλογές για τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία

Πούτιν: Εξετάζουμε όλες τις επιλογές για τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία Facebook Twitter
0

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν έστειλε μήνυμα στις ΗΠΑ, δηλώνοντας ότι η Ρωσία είναι ανοιχτή στην εξομάλυνση των σχέσεων, αν και οι Ηνωμένες Πολιτείες επιδείξουν την ίδια διάθεση. Μιλώντας στη σύνοδο των BRICS την Πέμπτη, ο Ρώσος πρόεδρος χαιρέτισε τη δήλωση του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος υποσχέθηκε να επιδιώξει τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία εάν επανεκλεγεί.

Ο Πούτιν τόνισε πως η Μόσχα εξετάζει όλες τις επιλογές για τον τερματισμό της σύγκρουσης, αλλά μόνο όσες βασίζονται σε ρεαλιστικές προτάσεις. Παράλληλα, σχολιάζοντας τις φήμες ότι η Βόρεια Κορέα έστειλε στρατιώτες στη Ρωσία, ο Ρώσος ηγέτης δήλωσε ότι η Μόσχα εφαρμόζει τη συνθήκη εταιρικής σχέσης με την Πιονγκγιάνγκ, χωρίς να διαψεύσει άμεσα τις αναφορές.

Ο Πούτιν υποστήριξε ότι η κλιμάκωση του πολέμου στην Ουκρανία δεν οφείλεται στη Ρωσία, αλλά στις δυτικές προμήθειες όπλων στο Κίεβο. Απάντησε επίσης στον ισχυρισμό του επικεφαλής της MI5, Κεν Μακάλουμ, που κατηγόρησε τη Ρωσία για «διαρκή αποστολή δημιουργίας χάους» στην Ευρώπη, χαρακτηρίζοντας τους ισχυρισμούς «απόλυτες ανοησίες».

Αναφερόμενος στην κρίση στη Μέση Ανατολή, ο Πούτιν εξέφρασε την ανησυχία της Ρωσίας για την επιδείνωση της σύγκρουσης και τόνισε πως ο ρόλος της Μόσχας είναι να δημιουργήσει συνθήκες για την ειρηνική διευθέτηση της κατάστασης, υπογραμμίζοντας ότι καμία χώρα της περιοχής δεν επιθυμεί έναν «μεγάλο πόλεμο».

 
 
Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επίθεση Ισραήλ κατά των Χούτι σε αντίποινα για τους πυραύλους στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ

Διεθνή / Επίθεση Ισραήλ κατά των Χούτι: Αντίποινα για τους πυραύλους στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ

Μία ημέρα πριν, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, προανήγγειλε αντίποινα για την πυραυλική επίθεση των Χούθι στο διεθνές αεροδρόμιο, Μπεν Γκουριόν, του Τελ Αβίβ.
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ χωρίς κανέναν φραγμό - Συμπεριφέρεται σαν να είναι δική του επιλογή αν θα υπακούσει στο Σύνταγμα

Διεθνή / Ο Τραμπ χωρίς κανέναν φραγμό: «Συμπεριφέρεται σαν να είναι δική του επιλογή» αν θα υπακούσει στο Σύνταγμα

Οι επιθέσεις του Τραμπ και οι φιλόδοξες πολιτικές του πρωτοβουλίες μοιάζουν να αποσκοπούν στο να διαλύσουν κάθε αίσθηση κανονικότητας, να αποπροσανατολίσουν τους αντιπάλους του και να ενισχύσουν το φόβο στους επικριτές του
LIFO NEWSROOM
Ο φόρος αίματος της Ρωσίας το 2024: Για κάθε χιλιόμετρο στην Ουκρανία σκοτώθηκαν 27 στρατιώτες

Διεθνή / Ο φόρος αίματος της Ρωσίας το 2024: Για κάθε χιλιόμετρο στην Ουκρανία σκοτώθηκαν 27 στρατιώτες

Αναλυτικά δεδομένα από το BBC Ρωσίας και τη Mediazona αποκαλύπτουν τις σοκαριστικές ρωσικές στρατιωτικές απώλειες το 2024 στην Ουκρανία, με τουλάχιστον 45.000 θύματα και αυξανόμενη στρατολόγηση εθελοντών
LIFO NEWSROOM
Η διφορούμενη κληρονομιά που αφήνει ο πάπας Φραγκίσκος στις γυναίκες της Καθολικής Εκκλησίας

Διεθνή / Η διφορούμενη κληρονομιά που αφήνει ο πάπας Φραγκίσκος στις γυναίκες της Καθολικής Εκκλησίας

Καθ’ όλη τη διάρκεια της παπικής θητείας του, ο πάπας Φραγκίσκος ενίσχυσε την παρουσία των γυναικών στο εργατικό δυναμικό του Βατικανού, ενώ διόρισε αρκετές σε υψηλόβαθμες θέσεις διοίκησης
LIFO NEWSROOM