Το Ισραήλ θα συνεχίσει να χτυπά «ανελέητα» τη Χεζμπολάχ και στη Βηρυτό, λέει ο Νετανιάχου

Το Ισραήλ θα συνεχίσει να χτυπά «ανελέητα» τη Χεζμπολάχ και στη Βηρυτό, λέει ο Νετανιάχου Facebook Twitter
0

Η πολύνεκρη επίθεση της Χεζμπολάχ εναντίον μιας στρατιωτικής βάσης βαθιά μέσα στο ισραηλινό έδαφος αποτελεσε βαρύ πλήγμα για το Ισραήλ, εν μέσω της ευρύτερης εκστρατείας βομβαρδισμών και χερσαίας εισβολής στον Λίβανο. 

Τέσσερις Ισραηλινοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 60 άλλοι τραυματίστηκαν στη βάση της Ταξιαρχίας Γκολάνι, οκτώ από αυτούς σοβαρά, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των στρατιωτών των Ισραηλινών Δυνάμεων Άμυνας (IDF) που σκοτώθηκαν από την έναρξη της χερσαίας εισβολής πριν από δύο εβδομάδες στον Λίβανο σε τουλάχιστον 18. Η επίθεση της Κυριακής είναι επίσης η πιο αιματηρή επίθεση εναντίον των IDF εντός του Ισραήλ από την έναρξη του πολέμου στη Γάζα - μετά τις επιθέσεις της Χαμάς την 7η Οκτωβρίου 2023.

«Θα συνεχίσουμε να χτυπάμε ανελέητα τη Χεζμπολάχ σε όλα τα μέρη του Λιβάνου, συμπεριλαμβανομένης της Βηρυτού. Όλα αυτά σύμφωνα με επιχειρησιακές εκτιμήσεις. Το αποδείξαμε πρόσφατα και θα συνεχίσουμε να το αποδεικνύουμε και τις επόμενες ημέρες» δήλωσε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, κατά τη σημερινή επίσκεψή του στη στρατιωτική βάση Γκολάνι. «Διεξάγουμε μια σκληρή εκστρατεία εναντίον του άξονα του κακού του Ιράν που θέλει να μας καταστρέψει ολοκληρωτικά. Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε. Πληρώνουμε επώδυνο τίμημα, αλλά έχουμε τεράστια επιτεύγματα - και θα συνεχίσουμε να τα επιτυγχάνουμε» συμπλήρωσε.

«Θέλω να το ξεκαθαρίσω: θα συνεχίσουμε να χτυπάμε ανελέητα τη Χεζμπολάχ σε όλα τα μέρη του Λιβάνου - και στη Βηρυτό» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, μετά τα δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι είχε δώσει εντολή στις IDF να αποφύγουν να χτυπήσουν την πρωτεύουσα του Λιβάνου κατ' εντολή της Ουάσινγκτον. 

Ποια είναι η Ταξιαρχία Γκολάνι, στόχος της Χεζμπολάχ

Η Ταξιαρχία Γκολάνι, νότια της Χάιφα, ήταν ο στόχος της επίθεσης με drone της Χεζμπολάχ που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής (13/10). Πρόκειται για μία από τις πέντε ταξιαρχίες πεζικού του τακτικού στρατού του Ισραήλ.

Είναι άρτια εκπαιδευμένη και οι στρατιώτες της πηγαίνουν σε περιοχές μάχης. Θεωρούνται ως μία από τις επίλεκτες μονάδες του ισραηλινού στρατού. Μετακινήθηκαν πιο ψηλά για να εμπλακούν στο βόρειο μέτωπο του Ισραήλ στον πόλεμο κατά του Λιβάνου.

Σημειώνεται ότι τον Ιούνιο, η Χεζμπολάχ έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο εννέα λεπτών που τραβήχτηκε από μη επανδρωμένο αεροσκάφος και έδειχνε πολιτικές και στρατιωτικές τοποθεσίες μέσα και γύρω από μια από τις μεγαλύτερες πόλεις του Ισραήλ, τη Χάιφα. Αυτό το drone φάνηκε επίσης να έχει περάσει απαρατήρητο από τις IDF. Σε απάντηση στο βίντεο, ο αρχηγός των IDF, Ερζί Χαλέβι, δήλωσε τότε ότι ο ισραηλινός στρατός «προετοιμάζεται και βρίσκει λύσεις για να αντιμετωπίσει αυτές και άλλες δυνατότητες».

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πραξικόπημα στη Μαδαγασκάρη μετά από διαδηλώσεις της Gen Z - Πανηγυρίζει ο κόσμος

Διεθνή / Πραξικόπημα στη Μαδαγασκάρη μετά από διαδηλώσεις της Gen Z - Πανηγυρίζει ο κόσμος

Η Μαδαγασκάρη βυθίζεται σε νέα πολιτική κρίση καθώς ο στρατός κατέλαβε την εξουσία, ανατρέποντας τον πρόεδρο Άντρι Ραζοελίνα μετά από διαδηλώσεις της Gen Z κατά της φτώχειας και της διαφθοράς
LIFO NEWSROOM
Κλιμακώνεται η σύγκρουση Τραμπ με τα ΜΜΕ: Αρνούνται να υπογράψουν τους νέους κανόνες του Πενταγώνου

Διεθνή / Κλιμακώνεται η σύγκρουση Τραμπ με τα ΜΜΕ: Αρνούνται να υπογράψουν τους νέους κανόνες του Πενταγώνου

Οι νέοι κανόνες απαγορεύουν στους δημοσιογράφους να κινούνται ελεύθερα στο Πεντάγωνο χωρίς συνοδεία - Ο υπουργός Άμυνας διατηρεί το δικαίωμα να ανακαλεί διαπιστεύσεις δημοσιογράφων
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Τέσσερις σοροί ομήρων παραδόθηκαν στο Ισραήλ από τη Χαμάς

Διεθνή / Γάζα: Τέσσερις σοροί ομήρων παραδόθηκαν στο Ισραήλ από τη Χαμάς

Μέχρι στιγμής, έχουν παραδοθεί οκτώ σοροί, ενώ το Ισραήλ είχε προειδοποιήσει νωρίτερα ότι η όχι πλήρης εφαρμογή της συμφωνίας θα μπορούσε να οδηγήσει σε μείωση της ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα
LIFO NEWSROOM
Η Δύση φιμώνει και καταστέλλει διαδηλώσεις υπέρ της Παλαιστίνης, καταγγέλλει νέα έκθεση

Διεθνή / Η Δύση φιμώνει και καταστέλλει διαδηλώσεις υπέρ της Παλαιστίνης, καταγγέλλει νέα έκθεση

Νέα έκθεση της Διεθνούς Ομοσπονδίας για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα αποκαλύπτει πως η Δύση περιορίζει το δικαίωμα στη διαμαρτυρία, ποινικοποιώντας τις φιλοπαλαιστινιακές φωνές σε Βρετανία, ΗΠΑ, Γαλλία και Γερμανία
LIFO NEWSROOM
Τραμπ: «Ξεκινά τώρα το δεύτερο στάδιο» της συμφωνίας για τη Γάζα - Τι περιλαμβάνει

Διεθνή / Τραμπ για Γάζα: Ξεκίνησε το δεύτερο στάδιο της συμφωνίας - «Αν η Χαμάς δεν αφοπλιστεί, θα την αφοπλίσουμε εμείς»

Το ειρηνευτικό σχέδιο του Τραμπ προβλέπει τη δημιουργία μιας Διεθνούς Δύναμης Σταθεροποίησης, με τη συμμετοχή των Ηνωμένων Πολιτειών, αραβικών και διεθνών εταίρων
LIFO NEWSROOM