Σαρωτικές πλημμύρες στη Βοσνία - Τουλάχιστον 14 νεκροί από καταρρακτώδεις βροχές και κατολισθήσεις

Σαρωτικές πλημμύρες στη Βοσνία - Τουλάχιστον 14 νεκροί από καταρρακτώδεις βροχές και κατολισθήσεις Facebook Twitter
Φωτ. από τις πλημμύρες στη Βοσνία / Χ
0

Τουλάχιστον 14 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Βοσνία, μετά από τις πρωτοφανείς πλημμύρες που έπληξαν τη χώρα.

Δεκάδες άνθρωποι αγνοούνται, ενώ από τις καταρρακτώδεις βροχές και τις κατολισθήσεις, έχουν καταστραφεί δρόμοι, σπίτια και γέφυρες στο κέντρο της Βοσνίας. Η πόλη Γιαμπλάνιτσα κοντά στο Σαράγεβο, έχει αποκλειστεί εντελώς, ενώ σημειώνεται πως εκεί καταγράφηκαν οι θάνατοι.

Σπίτια έχουν μετατραπεί σε ερείπια από τις κατολισθήσεις, ενώ παράλληλα όπως όλα δείχνουν πρόκειται για τις χειρότερες πλημμύρες στη Βοσνία από το 2014. Τότε τουλάχιστον 20 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, κατά τη διάρκεια των πλημμυρών.

«Τουλάχιστον 14 άνθρωποι εντοπίστηκαν νεκροί στην περιοχή της Γιαμπλάνιτσα. Υπάρχουν πληροφορίες για πολλούς αγνοούμενους», ανέφερε ο Ντάρκο Τζούκαν, εκπρόσωπος του περιφερειακού καντονιού. «Σε ορισμένες περιοχές φαίνονται μόνο τμήματα της στέγης. Δεν μπορώ να θυμηθώ κρίση τέτοιου μεγέθους από την εποχή του πολέμου (1992-1995)», συμπλήρωσε.

Η πόλη Κισιλιάκ στην κεντρική Βοσνία πλημμύρισε μετά την υπερχείλιση ενός ποταμού, με τα λασπόνερα να φτάνουν μέχρι τις πόρτες επιχειρήσεων και σπιτιών. Την ίδια ώρα η υπηρεσία πολιτικής προστασίας της Ομοσπονδίας Βοσνίας-Ερζεγοβίνης άφησε να εννοηθεί ότι ο απολογισμός μπορεί να αυξηθεί. «Υπάρχουν πληροφορίες για απώλειες και έναν αριθμό τραυματιών και αγνοουμένων», σημείωσε σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Η Κροατία επλήγη επίσης από πλημμύρες, οι Αρχές της χώρας εξέδωσαν προειδοποίηση για έκτακτα καιρικά φαινόμενα στην ακτή της Αδριατικής και στις κεντρικές περιοχές της χώρας, ενώ το Μαυροβούνιο και η Σερβία εξέδωσαν επίσης παρόμοιες προειδοποιήσεις.

 
Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Κίνα προειδοποιεί τα διεθνή ΜΜΕ για τη φωτιά στο Χονγκ Κονγκ: «Μην διαδίδετε συκοφαντίες»

Διεθνή / Η Κίνα προειδοποιεί τα διεθνή ΜΜΕ για τη φωτιά στο Χονγκ Κονγκ: «Μην διαδίδετε συκοφαντίες»

To Γραφείο για την Προστασία της Εθνικής Ασφάλειας κάλεσε έναν αριθμό μη προσδιορισμένων μέσων ενημέρωσης, επικρίνοντας την κάλυψη της πυρκαγιάς που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 159 άτομα στο πολυώροφο συγκρότημα κατοικιών Wang Fuk Court
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ έλαβε το νεοσύστατο Βραβείο Ειρήνης της FIFA

Διεθνή / Ο Τραμπ έλαβε το νεοσύστατο Βραβείο Ειρήνης της FIFA

«Αναμφίβολα αξίζετε το πρώτο Βραβείο Ειρήνης της FIFA για τις πράξεις σας, για όσα έχετε επιτύχει με τον δικό σας τρόπο», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της FIFA Τζάνι Ινφαντίνο απευθυνόμενος στον Αμερικανό πρόεδρο
LIFO NEWSROOM
Γαλλία: Η κυβέρνηση αυξάνει την ασφάλεια σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις λόγω «πολύ υψηλού» κινδύνου τρομοκρατίας

Διεθνή / Γαλλία: Η κυβέρνηση αυξάνει την ασφάλεια σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις λόγω «πολύ υψηλού» κινδύνου τρομοκρατίας

Τα αυξημένα μέτρα έρχονται λίγες ημέρες μετά την αιφνιδιαστική απόφαση του Παρισιού να ακυρώσει τη μεγάλη συναυλία της Παραμονής Πρωτοχρονιάς στα Ηλύσια Πεδία
LIFO NEWSROOM