Ρωσία: Σχεδόν 50% αύξηση στα έσοδα από πετρέλαιο και φυσικό αέριο

Ρωσία: Σχεδόν 50% αύξηση στα έσοδα από πετρέλαιο και φυσικό αέριο Facebook Twitter
Φωτογραφία: EPA, αρχείου
0

Σημαντική αύξηση αναμένεται να παρουσιάσουν τα έσοδα της Ρωσίας από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, τα οποία αποτελούν και τις κύριες πηγές εσόδων της χώρας. Πρόκειται για μια αύξηση ύψους 49%, η οποία πιστώνεται στις υψηλότερες τιμές και το ασθενέστερο ρούβλι, όπως υπολόγισε το Reuters. 

Τα έσοδα από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο έχουν γίνει η πιο σημαντική πηγή για το Κρεμλίνο, αντιπροσωπεύοντας περίπου το ένα τρίτο έως το ήμισυ των συνολικών εσόδων του ομοσπονδιακού προϋπολογισμού την τελευταία δεκαετία.

Οι προκαταρκτικές εκτιμήσεις προβλέπουν ότι τα έσοδα της Ρωσίας από πετρέλαιο και φυσικό αέριο τον Σεπτέμβριο θα ανέλθουν σε 779 δισεκατομμύρια ρούβλια, αυξημένα κατά 5% σε σχέση με τον ίδιο μήνα του 2023 και αμετάβλητα σε σχέση με τον Αύγουστο του 2024.

Το Υπουργείο Οικονομικών της Ρωσίας αναμένεται να δημοσιεύσει τα στοιχεία του Σεπτεμβρίου στις 3 Οκτωβρίου.

Τα ταμεία έχουν ενισχυθεί εξαιτίας της αύξησης της μέσης τιμής του ρωσικού πετρελαίου κατηγορίας Ural στα 69,88 δολάρια το βαρέλι κατά μέσο όρο τους πρώτους οκτώ μήνες του έτους, από τα 56,61 την ίδια περίοδο του 2023.

Για το 2024 συνολικά, η κυβέρνηση έχει υπολογίσει τα έσοδα στον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό από τις πωλήσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου στα 10,7 τρισεκατομμύρια ρούβλια, αυξημένα κατά 22% από το 2023, όταν οι ασθενέστερες τιμές πετρελαίου και η πτώση στις εξαγωγές φυσικού αερίου περιόρισαν τα έσοδα κατά 24%.

Αυτός ο στόχος του 2024 αναθεωρήθηκε προς τα κάτω από τα αρχικά σχέδια για έσοδα 11,5 τρισεκατομμυρίων ρουβλίων.

Η Ρωσία έχει αυξήσει σημαντικά τις δαπάνες για την άμυνα και την ασφάλεια από την έναρξη της εισβολής της στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί σε δύο διαδοχικά ετήσια ελλείμματα που ξεπέρασαν τα 3 τρισεκατομμύρια ρούβλια, δηλαδή περίπου το 2% του ΑΕΠ.

Με πληροφορίες από EPA 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Rob και Michele Reiner: Ο λόγος που ο γιος τους μπορεί να αντιμετωπίσει θανατική ποινή

Διεθνή / Rob και Michele Reiner: Ο λόγος που ο γιος τους μπορεί να αντιμετωπίσει ακόμη και θανατική ποινή

Οι δύο κατηγορίες για φόνο πρώτου βαθμού περιλαμβάνουν έναν επιβαρυντικό παράγοντα, που σημαίνει ότι αν κριθεί ένοχος, μπορεί να του επιβληθεί η αυστηρότερη δυνατή ποινή
THE LIFO TEAM
Οι Φιλιππίνες διαψεύδουν ότι υπάρχουν στρατόπεδα εκπαίδευσης τζιχαντιστών στη χώρα

Διεθνή / Επίθεση στο Σίδνεϊ: Οι Φιλιππίνες διαψεύδουν ότι υπάρχουν στρατόπεδα εκπαίδευσης τζιχαντιστών στη χώρα

Ο πρόεδρος Μάρκος «απορρίπτει κατηγορηματικά την περιγραφή των Φιλιππινών ως κέντρου εκπαίδευσης του Ισλαμικού Κράτους», μετά τη σύνδεση της χώρας με την τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ
THE LIFO TEAM
Ρόμαν Αμπράμοβιτς: 2,5 δισ. λίρες από την πώληση της Chelsea θα μεταφερθούν σε ταμείο για την Ουκρανία

Διεθνή / Ρόμαν Αμπράμοβιτς: Το Ηνωμένο Βασίλειο θα μεταφέρει 2,5 δισ. λίρες από την πώληση της Chelsea σε ταμείο για την Ουκρανία

Ο Στάρμερ δήλωσε ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να προσφύγει στη Δικαιοσύνη προκειμένου να αποκτήσει πρόσβαση στα χρήματα του Ρώσου ολιγάρχη
THE LIFO TEAM
Νότια Αφρική DJ Δολοφονία

Διεθνή / Δολοφονήθηκε γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός και DJ στο κέντρο του Γιοχάνεσμπουργκ

Yλικό από κάμερες ασφαλείας φέρεται να καταγράφει έναν άνδρα με ράστα, ντυμένο με στολή που έμοιαζε με στολή εταιρείας ασφαλείας, να πυροβολεί το θύμα πριν τραπεί σε φυγή
THE LIFO TEAM
Λούβρο: Κλειστό και σήμερα το μουσείο - Παρατείνεται η απεργία των εργαζομένων

Διεθνή / Λούβρο: Κλειστό «εν μέρει» το μουσείο παρά την παράταση της απεργίας των εργαζομένων

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων κάνουν λόγο για μια ολοένα και μεγαλύτερη λίστα προβλημάτων, που περιλαμβάνει χρόνια υποστελέχωση, φθορές στις υποδομές, επιδείνωση των συνθηκών εργασίας
THE LIFO TEAM