Γαλλία: Οι πολίτες αντιμετωπίζουν με συγκρατημένη δυσπιστία τον νέο πρωθυπουργό Μισέλ Μπαρνιέ

Γαλλία: Οι πολίτες αντιμετωπίζουν με συγκρατημένη δυσπιστία τον νέο πρωθυπουργό Μισέλ Μπαρνιέ Facebook Twitter
Φωτ. : EPA
0

Δύσπιστοι είναι σύμφωνα με νεότερες δημοσκοπήσεις απέναντι στον νέο πρωθυπουργό της χώρας Μισέλ Μπαρνιέ, οι Γάλλοι πολίτες. 

Σύμφωνα με το πολιτικό βαρόμετρο του Elabe για την εφημερίδα « Les Echos », ο Μισέλ Μπαρνιέ χαίρει της εμπιστοσύνης του 31% των ερωτηθέντων έναντι 48% που δήλωσαν ότι δεν τον εμπιστεύονται. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Elabe, είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στους ψηφοφόρους της δεξιάς και της ακροδεξιάς, λιγότερο δημοφιλής στους ψηφοφόρους του Μακρόν και ελάχιστα δημοφιλής στους ψηφοφόρους της αριστεράς.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «η προσωπικότητα του Μπαρνιέ είναι αρκετά ευπρόσδεκτη, αλλά πρέπει ακόμα να πείσει για τον πολιτικό του προσανατολισμό. Θα κριθεί για την ικανότητά του να ενσαρκώσει μια αλλαγή, σε σχέση με τη μέχρι σήμερα ακολουθούμενη πολιτική, και για την ανεξαρτησία του σε σχέση με τον Μακρόν και την Λεπέν».

Σε ό,τι αφορά τον Γάλλο πρόεδρο Εμάνουελ Μακρόν, ο Μπερνάρ Σανανέ αναφέρει ότι «είναι ένας αποδυναμωμένος πρόεδρος» και πως «το γεγονός ότι δείχνει σημάδια να θέλει να αλλάξει τη διαχείριση της εξουσίας του, με έναν πρόεδρο που προεδρεύει και έναν πρωθυπουργό που κυβερνά, δεν μειώνει την ένταση εναντίον του».

«Το απρόβλεπτο του χαρακτήρα του, η αναποφασιστικότητά του και η έλλειψη σεβασμού για τα αποτελέσματα των εκλογών συγκαταλέγονται στις επικρίσεις των Γάλλων εναντίον του», αναφέρει επίσης, επισημαίνοντας ότι το ποσοστό των Γάλλων που δηλώνουν ότι «δεν τον εμπιστεύονται» εκτινάχθηκε κατά 3 μονάδες τον Σεπτέμβριο, φτάνοντας στο 71%. Αυξήθηκε μάλιστα κατά 5 μονάδες, στο 44%, το ποσοστό εκείνων που δήλωσαν, ότι "δεν το εμπιστεύονται καθόλου". Πρόκειται για επίπεδα που είναι τα χαμηλότερα από την κρίση των "κίτρινων γιλέκων" του χειμώνα 2018-2019», επισημαίνει το Elabe.

Σύμφωνα εξάλλου με άλλη δημοσκόπηση της Odoxa-Backbone για την εφημερίδα Le Figaro, το 54% των Γάλλων πιστεύει, ότι η επιλογή του Μπαρνιέ «δεν ανταποκρίνεται» στις προσδοκίες τους, ενώ το 65% τάσσεται υπέρ της αποχώρησης του Μακρον από την προεδρία, ενώ τέλος το 71% των Γάλλων θεωρεί ότι ο νέος πρωθυπουργός θα εφαρμόσει μια «δεξιά» πολιτική, με το 68% να εκτιμά ότι πάνω από όλα θα είναι μια πολιτική «σύμφωνη με αυτό που θέλει ο Μακρόν».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σιγουριά Νετανιάχου: «Δεν θα υπάρξει παλαιστινιακό κράτος, αυτός ο τόπος μας ανήκει»

Διεθνή / Νετανιάχου: «Δεν θα υπάρξει παλαιστινιακό κράτος, αυτός ο τόπος μας ανήκει»

Το σχέδιο Ε1 για την κατασκευή 3.400 κατοικιών εποίκων, το οποίο θα διχοτομήσει την κατεχόμενη Δυτική Όχθη και θα την αποκόψει από την Ανατολική Ιερουσαλήμ, εγκρίθηκε τον προηγούμενο μήνα
LIFO NEWSROOM
Ιστορική καταδίκη: Ο Μπολσονάρου ένοχος για σχέδιο πραξικοπήματος – Αντιμέτωπος με 43 χρόνια φυλάκιση

Διεθνή / Ιστορική καταδίκη: Ο Μπολσονάρου ένοχος για σχέδιο πραξικοπήματος – Αντιμέτωπος με 43 χρόνια φυλάκιση

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Βραζιλίας καταδίκασε τον Ζαΐχ Μπολσονάρου για σχέδιο στρατιωτικού πραξικοπήματος - Ο πρώην πρόεδρος κινδυνεύει με έως 43 χρόνια φυλάκιση, ενώ οι οπαδοί του προωθούν αμνηστία και χάρη για να τον σώσουν
LIFO NEWSROOM
Χάος στις ΗΠΑ: Η δολοφονία του Τσάρλι Κερκ ξυπνά φόβους για γενικευμένη πολιτική τρομοκρατία

Διεθνή / Χάος στις ΗΠΑ: Η δολοφονία του Τσάρλι Κερκ ξυπνά φόβους για γενικευμένη πολιτική τρομοκρατία

Η δολοφονία του συντηρητικού influencer Τσάρλι Κερκ σοκάρει τις ΗΠΑ και αναζωπυρώνει τον πολιτικό διχασμό - Ο Τραμπ κατηγορεί την αριστερά, ενώ οι Δημοκρατικοί του απαντούν με σκληρές δηλώσεις
LIFO NEWSROOM
Diella: Η Αλβανία αποκτά «εικονική υπουργό» τεχνητής νοημοσύνης για τις κρατικές συμβάσεις

Διεθνή / Diella: Η Αλβανία αποκτά «εικονική υπουργό» τεχνητής νοημοσύνης για τις κρατικές συμβάσεις

Σύμφωνα με τον Ράμα, η Diella θα μπορεί να αξιολογεί διαγωνισμούς, να «προσλαμβάνει ταλέντα από όλο τον κόσμο» και να συμβάλει ώστε να περιοριστεί η γραφειοκρατική δυσκαμψία της δημόσιας διοίκησης
LIFO NEWSROOM
Η Τουρκία θέλει να μπει στο αμυντικό ταμείο της ΕΕ - Κατέθεσε αίτημα για το SAFE

Διεθνή / Η Τουρκία θέλει να μπει στο αμυντικό ταμείο της ΕΕ - Κατέθεσε αίτημα για το SAFE

Η Τουρκία υπέβαλε αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα SAFE της Ε.Ε., που χρηματοδοτεί την άμυνα των κρατών-μελών - Τι απαντά η Κομισιόν, ποιες είναι οι ασφαλιστικές δικλείδες και πώς μπορεί να αποκλειστεί η Άγκυρα
LIFO NEWSROOM