«Βιασμοί της Μαζάν» στη Γαλλία: Η Ζιζέλ Πελικό ζήτησε να σταματήσει ο έρανος για την στήριξή της από την «Γαλλίδα Κιμ Καρντάσιαν»

«Βιασμοί της Μαζάν» στη Γαλλία: Η Ζιζέλ Πελικό ζήτησε να σταματήσει ο έρανος για την στήριξή της από την «Γαλλίδα Κιμ Καρντάσιαν» Facebook Twitter
Ζοζέλ Πελικό/Φωτ.: EPA
0

Η 72χρονη Ζιζέλ Πελικό, την οποία επί 10 χρόνια νάρκωνε ο σύζυγός της, Ντομινίκ Πελικό για να την βιάζει ο ίδιος και 50 άγνωστοι, που «στρατολογούσε» από πλατφόρμα γνωριμιών στο διαδίκτυο, ζήτησε μέσω των δικηγόρων της να σταματήσει ο έρανος για την στήριξή της.

Τον έρανο ξεκίνησε την Πέμπτη 5\9 η 32χρονη Ναμπίλα Μπενάτια, μοντέλο, influencer και πρώην σταρ σε ριάλιτι σόου της γαλλικής τηλεόρασης, γνωστή στη χώρα ως «η Κιμ Καρντάσιαν της Γαλλίας». Η Μπενάτια δήλωσε πως ξεκίνησε τον έρανο για να προσφέρει μια νέα ζωή στην Ζιζέλ Πελικό. «Δυσκολεύομαι να κοιμηθώ εδώ και αρκετές μέρες. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι μια γυναίκα θα μπορούσε να έχει υποφέρει τόσο πολύ, με έχει ευαισθητοποιήσει πολύ η ιστορία σας, τρέφω μεγάλο σεβασμό για εσάς Ζιζέλ Πελικό, έχετε δύναμη και ακλόνητο θάρρος. Αποφάσισα λοιπόν να δημιουργήσω έναν έρανο για να σας βοηθήσω να ξεπεράσετε όλα αυτά και να πληρώσετε τα δικαστικά σας έξοδα για να καταπολεμήσετε αυτή την αδικία», έγραψε η Μπενάτια σε ανάρτηση στο Instagram.

Μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες συγκεντρώθηκε το ποσό των 11.000 ευρώ από 800 άτομα, που συμμετείχαν στον έρανο για το θύμα των βιασμών του 71χρονου Ντομινίκ Πελικό και των 50 συγκατηγορουμένων του, που με την δική του προτροπή και καθοδήγηση βίαζαν την ναρκωμένη Ζιζέλ Πελικό επί 10 χρόνια.

Όμως, την Παρασκευή 6|9, μόλις μία μέρα μετά την ανακοίνωση του εράνου, η Ζιζέλ Πελικό ζήτησε μέσω των δύο δικηγόρων της να σταματήσει ο έρανος για την στήριξή της. «Η κυρία Ζιζέλ Πελικό και η οικογένειά της ευχαριστούν όλους τους ανθρώπους από όλο τον κόσμο που τους έστειλαν μαζικά την στήριξή τους από την έναρξη της δίκης. Ωστόσο, η πελάτισσά μας δεν επιθυμεί σε καμία περίπτωση να ανοίξουν ταμεία στήριξης στο διαδίκτυο και ζητά το κλείσιμο αυτών που έχουν, ήδη, ανοίξει», αναφέρουν σε δελτίο Τύπου οι δύο δικηγόροι του θύματος, Στεφάν Μπαμπονό και Αντουάν Καμί.

Μετά την έκδοση του δελτίου Τύπου ο έρανος για την Ζιζέλ Πελικό στο διαδίκτυο έκλεισε. Η Ναμπίλα Μπενάτια δήλωσε πως σέβεται την απόφαση της Ζιζέλ Πελικό και ανέφερε πως θα επιστραφούν τα χρήματα σε όσους συμμετείχαν στον έρανο. Η influencer ευχήθηκε στη Ζιζέλ Πελικό «πολύ κουράγιο σε αυτή την δικαστική δοκιμασία».

Η Ζιζέλ Πελικό κατέθεσε πως «ο κόσμος της κατέρρευσε» όταν είδε τις φωτογραφίες των βιασμών της

Η δίκη των βιασμών της Ζιζέλ Πελικό ξεκίνησε την Δευτέρα 2|9 στο ποινικό δικαστήριο της Αβινιόν, στη νότια Γαλλία. Η πολύκροτη δίκη που έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον των διεθνών μέσων ενημέρωσης θα έχει διάρκεια τέσσερις μήνες. Κατηγορούμενοι είναι οι 51 βιαστές της 72χρονης Ζιζέλ Πελικό. Ιθύνων νους και καθοδηγητής των βιασμών είναι ο ένας εκ των κατηγορουμένων, ο 71χρονος Ντομινίκ Πελικό, σύζυγος του θύματος.

Ο συνταξιούχος Ντομινίκ Πελικό από τον Ιούλιο του 2011 μέχρι τον Οκτώβριο του 2020 νάρκωνε το θύμα και «στρατολογούσε» από πλατφόρμα γνωριμιών στο διαδίκτυο άγνωστους άνδρες για να βιάζουν την σύζυγό του ενώ ο ίδιος κατέγραφε τους βιασμούς αλλά ενίοτε την βίαζε και εκείνος. Οι βιασμοί της Ζιζέλ Πελικό ξεκίνησαν σε περιοχή του Παρισιού όπου κατοικούσε το ζευγάρι μέχρι το 2013. Το 2013 το ζεύγος Πελικό μετακόμισε στο μικρό χωριό Μαζάν, κοντά στην Αβινιόν και εγκαταστάθηκε σε βίλα με πισίνα. Οι βιασμοί της Ζιζέλ Πελικό συνεχίστηκαν μέχρι τον Οκτώβριο του 2020.

Στις 2 Νοεμβρίου του 2020 το ζεύγος Πελικό είχε κληθεί στο αστυνομικό τμήμα του Καρπαντρά, όπου οι αστυνομικοί υπέβαλαν κάποιες ερωτήσεις στον Ντομινίκ και την Ζιζέλ Πελικό. Είχε προηγηθεί η έρευνα στην κατοικία του ζευγαριού τον Σεπτέμβριο του ιδίου έτους, επειδή στις 19 Σεπτεμβρίου του 2020 ο Ντομινίκ Πελικό είχε συλληφθεί από άνδρα της ασφάλειας σούπερ μάρκετ της περιοχής Καρπαντρά να καταγράφει με το κινητό του κάτω από τις φούστες τριών γυναικών. Ο κόσμος της Ζιζέλ Πελικό «κατέρρευσε», όπως η ίδια κατέθεσε την Πέμπτη 5|9, όταν ο αστυνομικός της έδειξε φωτογραφίες στις οποίες αναγνώρισε τον εαυτό της αναίσθητη πάνω στο κρεβάτι ενώ άγνωστοι άνδρες την βίαζαν.
 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η βρετανική δεξιά επιστρέφει στην εποχή Θάτσερ – Το νέο σχέδιο κατά του Μπλερισμού

Διεθνή / Η βρετανική δεξιά επιστρέφει στην εποχή Θάτσερ – Το νέο σχέδιο κατά του Μπλερισμού

50 χρόνια μετά την άνοδο της Θάτσερ, η βρετανική δεξιά βλέπει τον Μπλερισμό ως λάθος πορεία. Τόρις και Reform UK προγραμματίζουν αλλαγές στη νομοθεσία, πρόνοια και κοινωνική ατζέντα
LIFO NEWSROOM
Γιατί η επίσκεψη του υπουργού των Ταλιμπάν στην Ινδία είναι τόσο σημαντική

Διεθνή / Γιατί η επίσκεψη του υπουργού των Ταλιμπάν στην Ινδία είναι τόσο σημαντική

Ο υπουργός Εξωτερικών των Ταλιμπάν, Αμίρ Χαν Μουτάκι, πραγματοποιεί ιστορική επίσκεψη στην Ινδία, ενισχύοντας τις διπλωματικές, εμπορικές και πολιτικές σχέσεις μεταξύ Δελχί και Καμπούλ, ενώ παρακολουθεί στενά το Πακιστάν
LIFO NEWSROOM
Ρωσικές επιθέσεις «αχρηστεύουν» το 60% της παραγωγής αερίου στην Ουκρανία – Φόβοι για χειμερινή ενεργειακή κρίση

Διεθνή / Ρωσικές επιθέσεις «αχρηστεύουν» το 60% της παραγωγής αερίου στην Ουκρανία – Φόβοι για χειμερινή ενεργειακή κρίση

Μαζικές ρωσικές επιθέσεις σε υποδομές φυσικού αερίου της Ουκρανίας πλήττουν το 60% της παραγωγής, προκαλώντας φόβους για ελλείψεις το χειμώνα
LIFO NEWSROOM
Νόμπελ Ειρήνης: «Στηριζόμαστε στον πρόεδρο Τραμπ», δηλώνει η φετινή νικήτρια, Μαρία Κορίνα Ματσάδο

Διεθνή / Νόμπελ Ειρήνης: «Στηριζόμαστε στον πρόεδρο Τραμπ» δηλώνει η φετινή νικήτρια, Μαρία Κορίνα Ματσάδο

«Στηριζόμαστε στον πρόεδρο Τραμπ, στον λαό των Ηνωμένων Πολιτειών, στους λαούς της Λατινικής Αμερικής και στις δημοκρατικές χώρες του κόσμου ως τους κύριους συμμάχους μας για να πετύχουμε την Ελευθερία και τη δημοκρατία», έγραψε η Βενεζουελανή πολιτικός
LIFO NEWSROOM
Μαρίν Λεπέν: Η ακροδεξιά εκμεταλλεύεται την κρίση Μακρόν στη Γαλλία

Διεθνή / Μαρίν Λεπέν: Η ακροδεξιά εκμεταλλεύεται την κρίση Μακρόν στη Γαλλία

Καθώς η Γαλλία παραμένει σε πολιτική κρίση, η Μαρί Λεπέν και η «Εθνική Συσπείρωση» εκμεταλλεύονται το χάος για να ενισχύσουν την επιρροή τους και να προετοιμαστούν για πιθανές πρόωρες εκλογές
LIFO NEWSROOM
«Καρφιά» του Λευκού Οίκου προς την Επιτροπή Νόμπελ: «Απέδειξαν ότι βάζουν την πολιτική πάνω από την ειρήνη»

Διεθνή / «Καρφιά» του Λευκού Οίκου προς την Επιτροπή Νόμπελ: «Απέδειξαν ότι βάζουν την πολιτική πάνω από την ειρήνη»

Αφού η Επιτροπή Νόμπελ αγνόησε τον Ντόναλντ Τραμπ, ο διευθυντής επικοινωνίας του Λευκού Οίκου δήλωσε ότι δεν αναγνώρισαν «έναν ανθρωπιστή που κινεί βουνά με τη δύναμη της θέλησής του»
LIFO NEWSROOM