LIVE - Πόλεμος στη Μέση Ανατολή

Γαλλία: Σφοδρές αντιδράσεις από κόμματα της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης για τον διορισμό του Μισέλ Μπαρνιέ

Γαλλία: Σφοδρές αντιδράσεις από κόμματα της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης για τον διορισμό του Μισέλ Μπαρνιέ Facebook Twitter
Μισέλ Μπαρνιέ / EPA
0

Πλήθος αντιδράσεων στα κύρια κόμματα της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης, έχει προκαλέσει ο διορισμός του Μισέλ Μπαρνιέ ως νέος πρωθυπουργός της χώρας.

Ο ακροαριστερός ηγέτης Ζαν-Λικ Μελανσόν, καταδίκασε την επιλογή του προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, ενώ το ακροδεξιό κόμμα Εθνικός Συναγερμός (RN) φάνηκε να κρατά στάση αναμονής απέναντι στις πολιτικές κινήσεις του Μισέλ Μπαρνίε.

«Οι εκλογές κλάπηκαν από τον γαλλικό λαό», κατήγγειλε ο Ζαν-Λικ Μελανσόν, που συμμετέχει στο Νέο Λαϊκό Μέτωπο, μια ευρεία συμμαχία κομμάτων, από τους Σοσιαλιστές μέχρι την Ανυπότακτη Γαλλία του Μελανσόν, που ήρθε πρώτο στις εκλογές. «Ο πρόεδρος μόλις αποφάσισε να αρνηθεί επίσημα το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών που ο ίδιος είχε προκηρύξει. Δεν είναι το Νέο Λαϊκό Μέτωπο, που βγήκε πρώτο στις εκλογές, που θα έχει τον πρωθυπουργό. Οι εκλογές λοιπόν εκλάπησαν από τον γαλλικό λαό. Το μήνυμα απορρίφθηκε», συμπλήρωσε.

Ο επικεφαλής του RN Ζορντάν Μπαρντελά, δήλωσε ότι το κόμμα του «θα κρίνει την πολιτική ομιλία» του νέου πρωθυπουργού πριν αποφασίσει τη στάση του. «Θα ζητήσουμε να αντιμετωπιστούν επιτέλους οι μεγάλες καταστάσεις έκτακτης ανάγκης των Γάλλων, η αγοραστική δύναμη, η ασφάλεια, το μεταναστευτικό και επιφυλασσόμαστε να ασκήσουμε οποιοδήποτε πολιτικό μέσο δράσης εάν αυτό δεν συμβεί τις επόμενες εβδομάδες», ανέφερε χαρακτηριστικά στην πλατφόρμα X.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ / Reuters / AFP / DPA

Διεθνή
0

LIVE - Πόλεμος στη Μέση Ανατολή

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΕΡΣΙΚΟΣ ΚΟΛΠΟΣ ΗΠΑ ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Οι σύμμαχοι των ΗΠΑ στον Κόλπο παραπονιούνται πως δεν τους ενημέρωσαν για τις επιθέσεις του Ιράν

Οι σύμμαχοι των ΗΠΑ στον Περσικό Κόλπο εκφράζουν έντονη δυσαρέσκεια, κατηγορώντας την Ουάσιγκτον ότι δεν τους ενημέρωσε επαρκώς για τις ιρανικές επιθέσεις και επιπλέον αγνόησε τις προειδοποιήσεις τους
THE LIFO TEAM
ΖΕΛΕΝΣΚΙ ΟΡΜΠΑΝ ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΒΕΤΟ ΔΑΝΕΙΟ

Διεθνή / ΕΕ: Καταδικάζει τα σχόλια Ζελένσκι σχετικά με το βέτο της Ουγγαρίας για δάνειο προς την Ουκρανία

Όπως τόνισε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Όλοφ Τζιλ, η «εμπρηστική» ρητορική «δεν είναι ούτε χρήσιμη ούτε ευνοεί την επίτευξη των κοινών μας στόχων»
THE LIFO TEAM
BRITNEY SPEARS ΣΥΛΛΗΨΗ

Διεθνή / Ελεύθερη η Britney Spears: Η κίνηση μετά τη σύλληψή της - «Χρειάζεται βοήθεια» λέει εκπρόσωπός της

Νέες πληροφορίες από την αστυνομία της Καλιφόρνια που τη συνέλαβε - «Ελπίζω ότι αυτό θα είναι το πρώτο βήμα για μια αλλαγή που πρέπει να συμβεί στη ζωή της», είπε εκπρόσωπός της
THE LIFO TEAM