Δίκη ΚΕΕΛΠΝΟ: Αθώοι οι τέσσερις κατηγορούμενοι για «παράνομες προσλήψεις» που είχε καταγγείλει ο Παύλος Πολάκης

Δίκη ΚΕΕΛΠΝΟ: Αθώοι οι τέσσερις κατηγορούμενοι για «παράνομες προσλήψεις» Facebook Twitter
Φωτ: ΑΠΕ
0

Αθώοι κρίθηκαν ομόφωνα από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων οι τέσσερις κατηγορούμενοι για την υπόθεση των καταγγελόμενων από τον βουλευτή Παύλο Πολάκη «22 παράνομων προσλήψεων» στο ΚΕΕΛΠΝΟ την περίοδο 2013-2014, επί υπουργίας Άδωνι Γεωργιάδη.

Οι κατηγορούμενοι δικάστηκαν για πράξεις απιστίας και συνέργειας σε αυτήν. Οι δικαστές δεν υιοθέτησαν την εισαγγελική πρόταση για ενοχή των κατηγορουμένων και έκριναν ότι δεν στοιχειοθετήθηκε το αδίκημα της απιστίας.

Στο εδώλιο βρέθηκαν, σε μία πολυήμερη δίκη που είχε εντάσεις μεταξύ του νυν υπουργού υγείας Άδωνι Γεωργιάδη και του καταγγέλοντος πρώην υπουργού Παύλου Πολάκη ο πολιτευτής της ΝΔ, Σταμάτης Πουλής, η σύζυγός του, Ανδρονίκη Θεοφιλάτου, η πρώην οικονομική διευθύντρια του ΚΕΕΛΠΝΟ, Αικατερίνη Πολύζου και ο πρώην διευθυντής του ΚΕΕΛΠΝΟ, Θεόδωρος Παπαδημητρίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της απόφασης που ανέγνωσε ο πρόεδρος, ο μεν πρώτος κατηγορούμενος κηρύχθηκε αθώος «καθώς δεν στοιχειοθετείται η αντικειμενική υπόσταση του αδικήματος της απιστίας». Στην απόφαση που ανακοινώθηκε αναφέρεται ότι: «Το δικαστήριο θεωρεί ότι η σύνταξη και υπογραφή των μισθολογικών καταστάσεων δε συνιστά αδικοπρακτική ενέργεια. Αθώοι και οι λοιποί κατηγορούμενοι λόγω του παρακολουθηματικού χαρακτήρα (σε σχέση με την κύρια κατηγορία της απιστίας) του αδικήματος», είπε ο πρόεδρος της έδρας.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες Πολάκη, οι επίμαχες προσλήψεις «ζημίωσαν το ελληνικό Δημόσιο κατά περίπου 250.000 ευρώ και δεν υπήρξε καμία νόμιμη διαδικασία προκήρυξης τους». Μετά το πέρας της διαδικασίας ο κ. Πουλής δήλωσε ότι δέκα χρόνια μετά «η σκευωρία κατέρρευσε».

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΥΠΕΞ ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΡΑΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ

Πολιτική / ΥΠΕΞ σε Τουρκία: Η Συνθήκη της Λωζάννης καθορίζει με σαφήνεια το χαρακτήρα της Μουσουλμανικής Μειονότητας

«Επαναλαμβανόμενες ανακοινώσεις με ανάλογο περιεχόμενο ούτε δίκαιο παράγουν ούτε συμβάλλουν στη δημιουργία κλίματος εμπιστοσύνης και καλής γειτονίας», τονίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών
THE LIFO TEAM
ΛΙΝΑ ΜΕΝΔΩΝΗ ΧΑΡΗΣ ΔΟΥΚΑΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΗΣ ΟΛΓΑΣ

Πολιτική / Λίνα Μενδώνη για Βασιλίσσης Όλγας: «Ο Χάρης Δούκας δηλώνει υπερήφανος για ένα έργο που πολέμησε»

«O Χάρης Δούκας όχι απλώς αποδέχεται και θαυμάζει τον δρόμο, που ολοκληρώνει την ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων της Αθήνας, αλλά τον υιοθετεί ως δικό του, λησμονώντας ότι ο φορέας υλοποίησης του έργου, η Ανάπλαση Α.Ε., τελεί -από το 2024- υπό την εποπτεία πέντε Υπουργείων, ανάμεσα στα οποία και το Υπουργείο Πολιτισμού», δήλωσε η υπουργός
THE LIFO TEAM