Ο Σβεν Γκόραν Έρικσον για τη μάχη του με τον καρκίνο: «Φροντίστε τη ζωή σας και ζήστε την, αντίο»

Ο Σβεν Γκόραν Έρικσον για τη μάχη του με τον καρκίνο: «Φροντίστε τη ζωή σας και ζήστε την, αντίο» Facebook Twitter
Σβεν-Γκόραν Έρικσον/ Φωτ.: EPA
0

Ένα βαθιά ανθρώπινο μήνυμα έδωσε ξανά ο Σβεν-Γκόραν Έρικσον, ο οποίος αποφάσισε να μοιραστεί τις σκέψεις του με τον κόσμο σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο της ζωής του. 

Ο μεγάλος αυτός προπονητής και σημαντική προσωπικότητα του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, γνωστός για τις επιτυχίες του εντός και εκτός γηπέδων, επέλεξε να ανοιχτεί εκ νέου στο κοινό, πιθανόν αισθανόμενος ότι καταβάλλονται οι δυνάμεις του από τον καρκίνο. 

Σε ένα καθηλωτικό ντοκιμαντέρ του Amazon Prime με τίτλο «Sven», το οποίο επικεντρώνεται στη ζωή και την καριέρα του, ο 76χρονος Σουηδός στέλνει μηνύματα σοφίας και αποχαιρετά συγκινητικά τον κόσμο. Στην προσωπική αυτή εξομολόγηση, ο Έρικσον αναφέρει: «Είχα μια καλή ζωή, ναι. Νομίζω ότι όλοι φοβόμαστε τη μέρα που θα τελειώσει η ζωή μας, όταν θα πεθάνουμε. Αλλά η ζωή έχει να κάνει και με τον θάνατο. Πρέπει να μάθεις να τον αποδέχεσαι για αυτό που είναι».

Ο Έρικσον προσθέτει με συγκινητικό τόνο: «Ας ελπίσουμε ότι στο τέλος, ο κόσμος θα πει "Ναι, ήταν καλός άνθρωπος", αλλά δεν θα το πουν όλοι αυτό. Ελπίζω ότι θα με θυμάστε ως έναν θετικό τύπο, που προσπαθούσε να κάνει ό,τι μπορούσε. Μην λυπάστε. Χαμογελάστε. Σας ευχαριστώ για όλα, προπονητές, παίκτες, το κοινό. Ήταν όλα φανταστικά. Φροντίστε τον εαυτό σας, φροντίστε τη ζωή σας και ζήστε την. Αντίο!».

Η συγκινητική αυτή εξομολόγηση έρχεται μόλις λίγους μήνες μετά την αποκάλυψη του Έρικσον, τον περασμένο Ιανουάριο, ότι διαγνώστηκε με καρκίνο στο πάγκρεας, συγκλονίζοντας όχι μόνο τον ποδοσφαιρικό κόσμο αλλά και όσους τον γνωρίζουν και τον θαυμάζουν. Ο Έρικσον είχε δηλώσει τότε ότι, στην καλύτερη περίπτωση, θα είχε ακόμα έναν χρόνο ζωής.

Παρά την πρόγνωση, ο Έρικσον δεν παρέμεινε αδρανής. Έχει ταξιδέψει σε διάφορες χώρες της Ευρώπης, επισκεπτόμενος γήπεδα και ομάδες με τις οποίες είχε συνδεθεί στο παρελθόν, όπως η Λάτσιο, η Σαμπντόρια και η Μπενφίκα. Μια ξεχωριστή στιγμή στην καρδιά του, όπως και σε όλων των ποδοσφαιρόφιλων, ήταν τον περασμένο Μάρτιο, όταν σε έναν αγώνα Legends μεταξύ της Λίβερπουλ και του Άγιαξ, πραγματοποίησε το όνειρό του να καθίσει στον πάγκο των αγαπημένων του «κόκκινων».

Το μήνυμα του Έρικσον είναι ένας ύμνος στη ζωή και μια υπενθύμιση ότι η δύναμη της ψυχής μπορεί να φωτίσει τις πιο δύσκολες στιγμές.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ απειλεί με δασμούς την ΕΕ μετά το πρόστιμο-μαμούθ στην Google: «Η Κομισιόν πρέπει να σταματήσει»

Διεθνή / Ο Τραμπ απειλεί με δασμούς την ΕΕ μετά το πρόστιμο-μαμούθ στην Google: «Η Κομισιόν πρέπει να σταματήσει»

Η απόφαση των Βρυξελλών για την Google ήταν αναμενόμενη, καθώς από το 2023 η ΕΕ είχε προειδοποιήσει ότι θα επιδιώξει ακόμη και διάσπαση δραστηριοτήτων στον κλάδο του Adtech, χωρίς αυτό να αποφασιστεί στο παρόν στάδιο
LIFO NEWSROOM
«Αν δεν με είχαν κρατήσει στο γραφείο, θα ήμουν κι εγώ μέσα», λέει επιζήσασα της τραγωδίας στο τελεφερίκ της Λισαβόνας

Διεθνή / «Αν δεν με είχαν κρατήσει στο γραφείο, θα ήμουν κι εγώ μέσα», λέει επιζήσασα της τραγωδίας στο τελεφερίκ της Λισαβόνας

«Είμαι ευγνώμων που γλίτωσα, αλλά την ίδια στιγμή είμαι πάρα πολύ θυμωμένη, γιατί χάθηκαν συνάδελφοί μου και τόσοι άλλοι άνθρωποι», δήλωσε
LIFO NEWSROOM
Ο Σεμπαστιάν Λεκορνού από «σκιά» στο προσκήνιο: Ποιος είναι ο 39χρονος πιθανός επόμενος πρωθυπουργός της Γαλλίας

Διεθνή / Ο Σεμπαστιάν Λεκορνού από την «σκιά» στο προσκήνιο: Ο 39χρονος πιθανός επόμενος πρωθυπουργός της Γαλλίας

Ο Σεμπαστιάν Λεκόρνου, ο πιο σταθερός υπουργός στην κυβέρνηση Μακρόν, ετοιμάζεται να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στη γαλλική πολιτική σκηνή, με κεντρικό ρόλο στην ενίσχυση της άμυνας της χώρας.
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Έφοδος της ICE σε εργοστάσιο της Hyundai - Τουλάχιστον 450 συλλήψεις

Διεθνή / ΗΠΑ: Έφοδος της ICE σε εργοστάσιο της Hyundai - Συλλήψεις εκατοντάδων Νοτιοκορεατών

Το υπουργείο Εξωτερικών της Νότιας Κορέας εξέφρασε «ανησυχία και λύπη» για το συμβάν, ζητώντας «ειδική μέριμνα ώστε να μην παραβιαστούν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των πολιτών μας»
LIFO NEWSROOM
Η Tesla υπόσχεται έως 1 τρισ. δολάρια στον Έλον Μασκ αν πετύχει φιλόδοξους στόχους

Διεθνή / Tesla: Υπόσχεται έως 1 τρισ. δολάρια στον Έλον Μασκ αν πετύχει φιλόδοξους στόχους

Η εταιρεία τόνισε ότι πρόκειται για ένα πρώτο βήμα με στόχο να διασφαλιστεί η παραμονή του Μασκ και η συγκέντρωσή του στην Tesla, παράλληλα με τις ηγετικές του θέσεις στη SpaceX, τη xAI και άλλες εταιρείες
LIFO NEWSROOM
Πούτιν: Ξένα στρατεύματα στην Ουκρανία πριν από συμφωνία ειρήνης θα θεωρηθούν «νόμιμοι στόχοι»

Διεθνή / Πούτιν: Ξένα στρατεύματα στην Ουκρανία πριν από συμφωνία ειρήνης θα θεωρηθούν «νόμιμοι στόχοι»

Απέρριψε επίσης την ιδέα ανάπτυξης ειρηνευτικών δυνάμεων ακόμη και μετά από τελική συμφωνία ειρήνης, λέγοντας πως «κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλλει ότι η Μόσχα θα τηρήσει τη συνθήκη για τον τερματισμό της εισβολής»
LIFO NEWSROOM