Έλληνας πουλούσε σύστημα που υπέκλεπτε συνομιλίες και sms από κινητά

Έλληνας πουλούσε σύστημα που υπέκλεπτε συνομιλίες και sms από κινητά Facebook Twitter
0

33χρονος, διαχειριστής ιστοσελίδας  που διαφήμιζε και πουλούσε ειδικό λογισμικό πρόγραμμα, κατάλληλο για την υποκλοπή και καταγραφή τηλεφωνικών συνομιλιών, μέσω smartphones, συνελήφθη από την αστυνομία.

Το λογισμικό μπορούσε να συνδεθεί στο δίκτυο τηλεφωνίας και να καταγράψει τις συνομιλίες αλλά και  SMS. Είχε επίσης τη δυνατότητα να εντοπίσει τη γεωγραφική θέση εκπομπής του κινητού.  

Επιπλέον, το συγκεκριμένο πρόγραμμα παρείχε τη δυνατότητα «ξεμπλοκαρίσματος» ακόμη και του συστήματος απόρρητων επικοινωνιών.

Ο 33χρονος, διαφήμιζε επίσης και συσκευές- «κοριούς», που τοποθετούνται σε χώρους και υποκλέπτουν προφορικές συνομιλίες. Μάλιστα τις συνομιλίες αυτές οι συσκευές είχαν τη δυνατότητα να τις μεταφέρουν σε συγκεκριμένο αποδέκτη, μέσω κινητής τηλεφωνίας.  

Ο συλληφθείς παραπέμπεται στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, κατηγορούμενος για κακουργηματικές παραβάσεις.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νόμος στα χαρτιά: Οι ανήλικοι πίνουν και κανείς δεν τους σταματά

Ελλάδα / Νόμος στα χαρτιά: Οι ανήλικοι πίνουν και κανείς δεν τους σταματά

Μπορεί να μην έχει διαπιστωθεί ακόμη ότι ο θάνατος της 16χρονης στο Γκάζι προήλθε από κατανάλωση αλκοόλ. Ωστόσο, το γεγονός και μόνο ότι εντοπίστηκε λιπόθυμη έξω από κλαμπ, σε μια ηλικία που ο νόμος ρητά την προστατεύει, είναι από μόνο του καμπανάκι για μια κοινωνία που κοιτά αλλού
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ