TEDx Athens 2012 by Dewar's

TEDx Athens 2012 by Dewar's Facebook Twitter
0

Το TED (Technology Entertainment Design) είναι μια μη κερδοσκοπική οργάνωση η οποία ασχολείται με τις Ιδέες Που Αξίζει να Διαδοθούν. Σαν οργανισμός ξεκίνησε με διάφορα συνέδρια στην Αμερική, με πρώτο ένα τετραήμερο συνέδριο στο Μοντερέι της Καλιφόρνια το 1984, και στη συνέχεια ταξίδεψε έως τη Μεγάλη Βρετανία (ΤED Global). Σήμερα πραγματοποιείται σε περισσότερες από 60 χώρες ανά τον κόσμο.

Δίνει την δυνατότητα σε ανθρώπους που αναζητούν καινούρια πράγματα να συναναστραφούν και να ανταλλάξουν ιδέες με τους πιο εμπνευσμένους στοχαστές του κόσμου. Αρχικά η θεματολογία του περιοριζόταν στο τρίπτυχο τεχνολογία, ψυχαγωγία, σχέδιο. Σήμερα τα όρια έχουν διευρυνθεί καθώς μεταξύ άλλων περιλαμβάνει οποιαδήποτε ιδέα είναι ικανή να προσφέρει στο κοινό «food for thought». Ο κάθε ομιλητής έχει στη διάθεσή του 18 λεπτά προκειμένου να αναπτύξει τις απόψεις του.

TEDx Athens 2012 by Dewar's Facebook Twitter

Στις ετήσιες εκδηλώσεις έχουν συμμετάσχει κατά καιρούς κορυφαίες προσωπικότητες των γραμμάτων, των τεχνών, της πολιτικής και της επιστήμης από όλο τον κόσμο όπως ο Bill Clinton, ο Al Gore, ο Richard Dawkins, ο Bill Gates, ο Lary Page, ο Sergey Brin, η Isabel Allende και άλλοι.

Στην Ελλάδα το πρώτο TEDx Athens ξεκίνησε να λειτουργεί το 2009 και αποτελεί μία από τις πρώτες TEDx εκδηλώσεις σε παγκόσμιο επίπεδο (το x σημαίνει εκδήλωση που οργανώνεται ανεξάρτητα) ενώ χορηγός του είναι το Dewar's.

 Το Dewar's υποστηρίζει τις ενέργειες του TED και του TEDxAthens, ενισχύοντας έμπρακτα την ιδέα της μάρκας ότι «Κάποια πράγματα απλά αξίζει να τα κάνεις».

TEDx Athens 2012 by Dewar's Facebook Twitter

Το 2010 παρακολούθησαν το TEDx Athens 1000 άτομα ενώ το 2011 περισσότεροι από 1500 συμμετέχοντες παρακολούθησαν τις ομιλίες του διευθυντή του MOMA Glenn D. Lowry, τoυ συμβούλου πολιτικής επικοινωνίας Joe Trippi, του διευθυντή καινοτομίας της Microsoft Juliano Tubino και του Κωνσταντίνου Δασκαλάκη, ενός από τους νεαρότερους καθηγητές του MIT.

Η πρώτη εκδήλωση Salon στην Ελλάδα με θέμα τα Web Startups πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012 στις 4:00μ.μ., στο The HUB Events με την υποστήριξη του Dewar's. Συζητήθηκαν οι δυνατότητες και ευκαιρίες που προσφέρονται κατά την παρούσα οικονομική συγκυρία, καθώς και ο ρόλος τον οποίο μπορεί και πρέπει να διαδραματίσει η Ελλάδα στην ανάπτυξη ενός ισχυρού οικοσυστήματος Web Startups στα Βαλκάνια, πάντα με τη στήριξη του Dewar's που προωθεί εμπνευσμένες πρωτοβούλιες.

TEDx Athens 2012 by Dewar's Facebook Twitter

Οι εκδηλώσεις Salon είναι μικρότερες σε μέγεθος εκδηλώσεις, συγκεκριμένης θεματολογίας, που προηγούνται ή έπονται της ετήσιας εκδήλωσης του TEDxAthens.

Μάθετε περισσότερες πληφορίες για την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα σε επόμενο post!

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

COLOSSAL BIOSCIENCES ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΥΓΑ

Τech & Science / Εταιρεία που θέλει να επαναφέρει το μαμούθ ανακοίνωσε ότι εκκόλαψε κοτόπουλα σε τεχνητά αυγά

Η εταιρεία μιλά για ένα νέο βήμα για τη «νεκρανάσταση» εξαφανισμένων ειδών, με στόχο η τεχνολογία να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία πτηνών που θα μοιάζουν με το γιγαντιαίο moa της Νέας Ζηλανδίας
THE LIFO TEAM
Η Google θέλει να βάλει έναν AI βοηθό σε κάθε μικρή στιγμή της ημέρας σου

Τech & Science / Η Google θέλει να βάλει έναν AI βοηθό σε κάθε μικρή στιγμή της ημέρας σου

Στο Google I/O, η εταιρεία παρουσίασε το Gemini Spark, έναν AI βοηθό που θα οργανώνει email, σημειώσεις, αγορές και αναζητήσεις στο παρασκήνιο μαζί με νέα εργαλεία βίντεο και την επιστροφή των έξυπνων γυαλιών.
THE LIFO TEAM
You talkin’ to me?Ο Πολ Σρέιντερ είχε «AI girlfriend» και εκείνη τερμάτισε τη συζήτηση μαζί του

Πολιτισμός / You talkin’ to me?Ο Πολ Σρέιντερ είχε «AI girlfriend» και εκείνη τερμάτισε τη συζήτηση μαζί του

Ο σεναριογράφος του Ταξιτζή δοκίμασε μια ψηφιακή σύντροφο για να καταλάβει, όπως έγραψε, την αλληλεπίδραση ανδρών και γυναικών «μέσα στο matrix». Όταν όμως άρχισε να πιέζει τα όρια του προγράμματος, η AI φίλη του τον εγκατέλειψε.
THE LIFO TEAM
Η τεχνητή νοημοσύνη «ζωντανεύει» ερωτικές φωτογραφίες του 1976 στις Κάννες

Τech & Science / Η τεχνητή νοημοσύνη «ζωντανεύει» ερωτικές φωτογραφίες του 1976 στις Κάννες

Μια σειρά μικρού μήκους ταινιών, δημιουργημένων με τεχνητή νοημοσύνη από ερωτικά περιοδικά πριν από 50 χρόνια, παρουσιάστηκε στο περιθώριο των Καννών και προβάλλεται στο Cultpix, με κυκλοφορία σε Blu-ray και περιορισμένη έκδοση VHS.
THE LIFO TEAM
Ο Πάπας ετοιμάζει την πρώτη μεγάλη εγκύκλιο για την AI και τη βλέπει ως νέα Βιομηχανική Επανάσταση

Διεθνή / Ο Πάπας ετοιμάζει την πρώτη μεγάλη εγκύκλιο για την AI και τη βλέπει ως τη νέα Βιομηχανική Επανάσταση

Στην πρώτη μεγάλη εγκύκλιο της παποσύνης του, ο Λέων ΙΔ΄ βάζει την τεχνητή νοημοσύνη δίπλα στη Βιομηχανική Επανάσταση, ανοίγοντας τη συζήτηση για την εργασία, τον πόλεμο και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
THE LIFO TEAM
Η AI ανέβηκε στο βήμα της αποφοίτησης και οι φοιτητές τη γιούχαραν

Τech & Science / Η AI ανέβηκε στο βήμα της αποφοίτησης και οι φοιτητές τη γιούχαραν

Σε τελετές αποφοίτησης στις ΗΠΑ, η λέξη AI προκάλεσε γιουχαΐσματα. Για αρκετούς νέους, η τεχνητή νοημοσύνη ακούγεται λιγότερο σαν υπόσχεση και περισσότερο σαν απειλή για τη δουλειά τους.
THE LIFO TEAM