Αλβανία: Καταδίκη δύο ετών για τον Φρέντι Μπελέρη - Παραμένει στην φυλακή

Αλβανία: Καταδίκη δύο ετών για τον Φρέντι Μπελέρη - Παραμένει στην φυλακή Facebook Twitter
0

Ο Φρέντι Μπελέρης καταδικάστηκε από το Εφετείο Τιράνων σε ποινή φυλάκισης 2 ετών.

Ο γιος του φυλακισμένου δημάρχου Χειμάρρας, Πέτρος Μπελέρης είπε ότι ο Γολγοθάς που ξεκίνησε με την σύλληψη του πατέρα του για να μην ορκιστεί δήμαρχος επιβεβαιώνεται με τον χειρότερο τρόπο. «Το Εφετείο έδωσε μία τιμωρία ντροπή, που όμοια της δεν έχει ξανά υπάρξει, σε μία δίκη παρωδία», είπε έξω από το δικαστήριο.

Η πρέσβης της Ελλάδας στα Τίρανα, Κωνσταντίνα Καμίτση σε δηλώσεις της αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης τόνισε ότι υπάρχουν πολλά ερωτήματα για την ακεραιότητα της διαδικασίας. «Με την σημερινή απόφαση του Εφετείου Τιράνων ουσιαστικά ολοκληρώθηκε η δικαστική υπόθεση του εκλεγμένου δημάρχου Φρέντι Μπελέρη. δυστυχώς πολλές πτυχές της υπόθεσης αφήνουν πολλά ερωτηματικά για την αντικειμενικότητα της διαδικασίας, όπως η παραβίαση του τεκμηρίου της αθωότητας, η μη παροχή δυνατότητας να ορκιστεί, η παρατεταμένη προφυλάκιση, η ποινή σε σχέση με το υποτιθέμενο έγκλημα» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Παρά την επιθυμία του λαού της Χειμάρρας, ο δήμος διοικείται εδώ και ένα χρόνο από πρόσωπα που δεν εξελέγησαν από τον λαό της Χειμάρρας. Προτεραιότητα της Ελλάδας είναι η τήρηση του κράτους δικαίου και η προστασία των εθνικών μειονοτήτων που συνιστούν και θεμελιώδεις αρχές. Ο κ. Μπελέρης είναι πλέον εκλεγμένο μέλος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, είναι απόλυτη δημοκρατική απαίτηση οι εκλεγμένοι ευρωβουλευτές να μπορούν να παρίστανται στις εργασίες του ευρωκοινοβουλίου, αρχής γενομένης από την Ολομέλεια μέσα στον Ιούλιο».

Ο πρόεδρος του κόμματος Ομόνοια, Βαγγέλης Ντούλες, δήλωσε: «Προειλημμένη απόφαση, δεν είχαμε καμία ψευδαίσθηση για αυτό. Δεν υπάρχει δικαστική απόφαση, αλλά προσωπική βεντέτα του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα με τον εκλεγμένο δήμαρχο Χειμάρρας. Κι αυτή προσωπική βεντέτα έχει μετατραπεί σε θεσμική».

Σύμφωνα με την σημερινή απόφαση του Αλβανικού δικαστηρίου ο εκλεγμένος δήμαρχος Χιμάρας και ευρωβουλευτής της ΝΔ θα παραμείνει στη φυλακή μέχρι τον Οκτώβριο. Η απόφαση αυτή ανέτρεψε τις πληροφορίες ότι αναμενόταν μείωση της ποινής και αποφυλάκιση του Φρέντι Μπλέρη. Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα είχαμε την παρέμβαση του Αλβανού πρωθυπουργού του Έντι Ράμα, που πυροδοτούσε το κλίμα και έδινε το κλίμα, για το τι θα αποφάσιζαν οι δικαστές.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δούκας σε πρέσβη Ισραήλ: Δεν δεχόμαστε μαθήματα δημοκρατίας από όσους σκοτώνουν αμάχους

Πολιτική / Δούκας σε πρέσβη Ισραήλ: Δεν δεχόμαστε μαθήματα δημοκρατίας από όσους σκοτώνουν αμάχους

Η απάντηση του δημάρχου Αθηναίων στις δηλώσεις του Νόαμ Κατζ, ο οποίος άσκησε κριτική για ελλιπή προστασία της πόλης από «οργανωμένες μειονότητες», ανεπαρκή καθαριότητα και έλλειψη ασφάλειας που –κατά τον ίδιο– κάνει τους Ισραηλινούς τουρίστες να αισθάνονται άβολα
LIFO NEWSROOM
ΥΠΕΞ: «Απαράδεκτη, μονομερής και παράνομη ενέργεια» η εξαγγελία «θαλάσσιων πάρκων» από την Τουρκία

Πολιτική / ΥΠΕΞ για τουρκικά θαλάσσια πάρκα: «Απαράδεκτη, μονομερής και παράνομη ενέργεια»

Η εξαγγελία «δεν παράγει κανένα έννομο αποτέλεσμα έναντι των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων και δείχνει πλήρη έλλειψη σεβασμού στο διεθνές δίκαιο της θάλασσας» αναφέρει η ελληνική πλευρά
LIFO NEWSROOM
Απορρίφθηκαν οι προτάσεις για Προανακριτική σε βάρος Βορίδη και Αυγενάκη

Πολιτική / Απορρίφθηκαν οι προτάσεις για Προανακριτική σε βάρος Βορίδη και Αυγενάκη

Στην μυστική ψηφοφορία ψήφισαν 83 βουλευτές της ΝΔ καθώς και ανεξάρτητοι βουλευτές, ενώ τα κόμματα της αντιπολίτευσης και άλλοι ανεξάρτητοι βουλευτές αποχώρησαν καταγγέλλοντας ότι δεν υπήρχε η απαιτούμενη απαρτία
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Άλλο ο καταλογισμός ευθυνών και άλλο το κυνήγι μαγισσών

Πολιτική / Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Άλλο ο καταλογισμός ευθυνών και άλλο το κυνήγι μαγισσών

«Η ΝΔ προτείνει τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τη λειτουργία του Οργανισμού από την ίδρυσή του έως σήμερα ώστε να αντιμετωπιστούν οι βαθιά ριζωμένες παθογένειες και οι διακομματικές αστοχίες» ανέφερε ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM