«Βάζουμε το σκύλο να φυλάει τα λουκάνικα»

«Βάζουμε το σκύλο να φυλάει τα λουκάνικα» Facebook Twitter
0

Να μην επιτραπεί στην Κύπρο να ασκήσει την προεδρία της Ε.Ε. για το επόμενο εξάμηνο ζητά ο επικεφαλής του Οικονομικού Συμβουλίου των Γερμανών Χριστιανοδημοκρατών (CDU) Κουρτ Λάουκ. Καθώς η Κύπρος υπέβαλλε αίτημα υπαγωγής στο μηχανισμό χρηματοπιστωτικής σταθερότητας, ο κ. λάουκ θεωρεί ότι πρέπει να απαγορευτεί στις χώρες οι οποίες έχουν ενταχθεί σε πρόγραμμα οικονομικής στήριξης να ασκούν την εκ περιτροπής προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο συνεργάτης της κ. Μέρκελ ζητά να θεσπιστεί ως κριτήριο η αξιοπιστία κάθε χώρας.  

«Με ποια εξουσία μπορεί η Κύπρος να δώσει αξιόπιστη ώθηση στην προσπάθεια για σταθεροποίηση», διερωτάται στην ανακοίνωση του ο κ. Λάουκ σημειώνοντας ότι δεν μπορεί να θεραπευτεί η Ευρώπη όταν ο πρόεδρος είναι ξαπλωμένος στη μονάδα εντατικής θεραπείας.  

Μάλιστα αναφέρεται σε «ευρωπαϊκό παράδοξο», όταν  «ο σκύλος τίθεται επικεφαλής των αποθεμάτων λουκάνικων».

Σχολιάζοντας, το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών διευκρίνισε η Κύπρος, «κατά την διάρκεια της εξάμηνης προεδρίας της, θα έχει το καθήκον να αναλαμβάνει δράσεις προς το συμφέρον της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των μελών της, όπως κάθε κράτος που έχει ασκήσει την προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Κοκτέιλ μολότοφ» κλιματικών συνθηκών τροφοδοτεί καταστροφικές πυρκαγιές στη Νότια Ευρώπη

Περιβάλλον / «Κοκτέιλ μολότοφ» καύσωνα και ξηρασίας τροφοδοτεί καταστροφικές πυρκαγιές στη Νότια Ευρώπη

Γαλλία και Ισπανία στο επίκεντρο του καύσωνα, ενώ οι επιστήμονες προειδοποιούν πως η «ακραία και παρατεταμένη ζέστη» έχει ξηράνει τη βλάστηση, δημιουργώντας ιδανικές συνθήκες για την εξάπλωση των πυρκαγιών 
LIFO NEWSROOM
«Ξέρουμε πού καταλήγει...παγκόσμιος πόλεμος»: Οι U2 παίρνουν θέση για την κατάσταση στη Γάζα

Διεθνή / «Ξέρουμε πού καταλήγει...παγκόσμιος πόλεμος»: Οι U2 παίρνουν θέση για την κατάσταση στη Γάζα

Τα μέλη του συγκροτήματος εξέδωσαν προσωπικές δηλώσεις καταδικάζοντας τις «διαβολικές» ενέργειες της Χαμάς, καθώς και τον Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος, όπως είπαν, αξίζει «την κατηγορηματική και απερίφραστη καταδίκη μας»
LIFO NEWSROOM
Το «deal» Τραμπ - Nvidia για τις πωλήσεις μικροτσιπ στην Κίνα: Το κράτος θα παίρνει το 15% των εσόδων

Διεθνή / Το «deal» Τραμπ - Nvidia για τις πωλήσεις μικροτσιπ στην Κίνα: Το κράτος θα παίρνει το 15% των εσόδων

Ο Αμερικανός πρόεδρος παζάρεψε την άδεια πώλησης της τεχνολογίας στην Κίνα, με τις τεχνολογικές εταιρείες Nvidia και AMD να συμφωνούν να αποδίδουν το 15% των πωλήσεών τους στο κράτος
LIFO NEWSROOM
Οι ΗΠΑ θέλουν να «προγραμματίσουν» μια συνάντηση Τραμπ-Ζελένσκι-Πούτιν

Διεθνή / Οι ΗΠΑ θέλουν να «προγραμματίσουν» μια συνάντηση Τραμπ-Ζελένσκι-Πούτιν

Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος, Τζέι Ντι Βανς εξήγησε ότι ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια ήταν η άρνηση του Πούτιν να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με τον Ζελένσκι, αλλά ο Τραμπ κατάφερε να αλλάξει αυτή τη στάση
LIFO NEWSROOM
Κίνα: Νέοι και άνεργοι πληρώνουν για να προσποιούνται πως δουλεύουν

Διεθνή / Κίνα: Η νέα τάση θέλει τους άνεργους να πληρώνουν για να προσποιούνται πως δουλεύουν

«Λόγω της οικονομικής μετάβασης και της ασυμφωνίας μεταξύ εκπαίδευσης και αγοράς εργασίας, οι νέοι χρειάζονται τέτοιους χώρους για να σκεφτούν τα επόμενα βήματά τους ή για να κάνουν διάφορες μικρές δουλειές ως μεταβατικό στάδιο»
LIFO NEWSROOM