Καρέ - καρέ η στιγμή της επίθεσης των Χούτι σε ελληνόκτητο πλοίο

Καρέ - καρέ η στιγμή της επίθεσης των Χούτι σε ελληνόκτητο πλοίο Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: Getty
0

Βίντεο με την επίθεση των Χούτι στο ελληνόκτητο πλοίο Tutor ήρθε στο φως της δημοσιότητας.

Το βίντεο που προβλήθηκε στον ΣΚΑΪ έχει τραβηχτεί δευτερόλεπτα μετά την επίθεση, και διακρίνονται τόσο το πλήρωμα όσο και οι ένοπλοι φρουροί του πλοίου σε καθεστώς πανικού να έχουν καταφύγει στη γέφυρα. Η επίθεση έγινε την περασμένη Τετάρτη, ενώ το πλοίο έπλεε ανοιχτά των ακτών της Χουντέιντα που αποτελεί και την έδρα των Χούτι.

Ένας ναυτικός σημαίνει συναγερμό μέσω ασυρμάτου, ενώ μπορεί κανείς να διακρίνει ότι κάποια από τα μέλη του πληρώματος παραπατούν, κάτι που σημαίνει ότι το πλοίο έχει κλυδωνιστεί από την έκρηξη και έχει απώλεια στήριξης. Το ωστικό κύμα έχει προκαλέσει ζημιές, έχουν πέσει ψευδοροφές και αντικείμενα στο πάτωμα.

Σε άλλο βίντεο, λίγα δευτερόλεπτα πριν το χτύπημα, πλήρωμα και φρουροί διακρίνουν πλωτό σκάφος που τους πλησιάζει, ένα παγιδευμένο με εκρηκτικά σκάφος από τους Χούτι που προσκρούει στο κήτος του πλοίου προκαλώντας ρήγμα.

Το πλοίο έμεινε ακυβέρνητο για 3 ημέρες και υπάρχει αγνοούμενος ναυτικός ο οποίος φέρεται να εγκλωβίστηκε στο μηχανοστάσιο και να έχασε τη ζωή του λόγω της εισροής υδάτων. Σε τρίτο βίντεο, που έχει τραβηχτεί την Παρασκευή, 2 ημέρες μετά την επίθεση, παρουσιάζεται η στιγμή της σωτηρίας από πλοίο του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού. 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ αναπαράγει στο Truth Social πορτρέτο του στο οποίο αναπαρίσταται ως πάπας

Διεθνή / Ο Τραμπ αναπαράγει στο Truth Social πορτρέτο του στο οποίο αναπαρίσταται ως πάπας

Η ανάρτηση δεν συνοδεύεται από κάποιο σχόλιο του προέδρου, ωστόσο έρχεται λίγες ημέρες μετά τη δημόσια τοποθέτησή του κατά την οποία, μεταξύ σοβαρού και αστείου, ανέφερε ότι «θα του άρεσε να είναι εκείνος ο επόμενος πάπας»
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: 53 χρόνια κάθειρξη στον άνδρα που δολοφόνησε 6χρονο Παλαιστίνιο σε έγκλημα μίσους

Διεθνή / ΗΠΑ: 53 χρόνια κάθειρξη στον άνδρα που δολοφόνησε 6χρονο Παλαιστίνιο σε έγκλημα μίσους

Σύμφωνα με την εισαγγελία, κίνητρο του δράστη ήταν η θρησκευτική τους ταυτότητα και η σύνδεσή τους με τη Γάζα, σε μια πράξη ωμής εκδίκησης λόγω της σύρραξης Ισραήλ-Χαμάς
LIFO NEWSROOM