Καρέ - καρέ η στιγμή της επίθεσης των Χούτι σε ελληνόκτητο πλοίο

Καρέ - καρέ η στιγμή της επίθεσης των Χούτι σε ελληνόκτητο πλοίο Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: Getty
0

Βίντεο με την επίθεση των Χούτι στο ελληνόκτητο πλοίο Tutor ήρθε στο φως της δημοσιότητας.

Το βίντεο που προβλήθηκε στον ΣΚΑΪ έχει τραβηχτεί δευτερόλεπτα μετά την επίθεση, και διακρίνονται τόσο το πλήρωμα όσο και οι ένοπλοι φρουροί του πλοίου σε καθεστώς πανικού να έχουν καταφύγει στη γέφυρα. Η επίθεση έγινε την περασμένη Τετάρτη, ενώ το πλοίο έπλεε ανοιχτά των ακτών της Χουντέιντα που αποτελεί και την έδρα των Χούτι.

Ένας ναυτικός σημαίνει συναγερμό μέσω ασυρμάτου, ενώ μπορεί κανείς να διακρίνει ότι κάποια από τα μέλη του πληρώματος παραπατούν, κάτι που σημαίνει ότι το πλοίο έχει κλυδωνιστεί από την έκρηξη και έχει απώλεια στήριξης. Το ωστικό κύμα έχει προκαλέσει ζημιές, έχουν πέσει ψευδοροφές και αντικείμενα στο πάτωμα.

Σε άλλο βίντεο, λίγα δευτερόλεπτα πριν το χτύπημα, πλήρωμα και φρουροί διακρίνουν πλωτό σκάφος που τους πλησιάζει, ένα παγιδευμένο με εκρηκτικά σκάφος από τους Χούτι που προσκρούει στο κήτος του πλοίου προκαλώντας ρήγμα.

Το πλοίο έμεινε ακυβέρνητο για 3 ημέρες και υπάρχει αγνοούμενος ναυτικός ο οποίος φέρεται να εγκλωβίστηκε στο μηχανοστάσιο και να έχασε τη ζωή του λόγω της εισροής υδάτων. Σε τρίτο βίντεο, που έχει τραβηχτεί την Παρασκευή, 2 ημέρες μετά την επίθεση, παρουσιάζεται η στιγμή της σωτηρίας από πλοίο του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού. 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιστορική εκεχειρία στη Γάζα: Εγκρίθηκε από το υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ η συμφωνία - Η Χαμάς ανακοίνωσε «τέλος του πολέμου»

Διεθνή / Ιστορική εκεχειρία στη Γάζα: Εγκρίθηκε από το υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ η συμφωνία - Η Χαμάς ανακοίνωσε «τέλος του πολέμου»

Η νέα συμφωνία εκεχειρίας ανάμεσα σε Ισραήλ και Χαμάς δίνει ελπίδα για το τέλος του διετούς πολέμου που στάθηκε αφορμή για την καταστροφή της Γάζας - Τι προβλέπει η συμφωνία
LIFO NEWSROOM
Σεισμός 7,2 Ρίχτερ στις Φιλιππίνες - Προειδοποίηση για τσουνάμι

Διεθνή / Σεισμός 7,2 Ρίχτερ στις Φιλιππίνες - Προειδοποίηση για τσουνάμι

Η σεισμολογική υπηρεσία των Φιλιππίνων συμβουλεύει τους κατοίκους των παράκτιων πόλεων στα κεντρικά και νότια της χώρας να εκκενώσουν αμέσως τις περιοχές τους και να μεταβούν σε υψηλότερα σημεία
LIFO NEWSROOM
Γιατί χωρίς τον ΟΗΕ ο κόσμος θα ήταν πιο επικίνδυνος

LiFO politics / Γιατί χωρίς τον ΟΗΕ ο κόσμος θα ήταν πιο επικίνδυνος

Ο καθηγητής Ευρωπαϊκής και Συγκριτικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Κωνσταντίνος Λάβδας, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για τον ρόλο του ΟΗΕ, την κατάσταση στη Γάζα, και εξηγεί γιατί το Ισραήλ χάνει τη δημόσια στήριξη.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
«Είμαστε παρόντες αλλά απόντες»: Η Κέιτ Μίντλετον προειδοποίεί για την επίδραση των κινητών στην οικογένεια

Διεθνή / «Είμαστε παρόντες αλλά απόντες»: Η Κέιτ Μίντλετον προειδοποιεί για την επίδραση των κινητών στην οικογένεια

«Ενώ οι ψηφιακές συσκευές υπόσχονται να μας κρατούν συνδεδεμένους, στην πραγματικότητα συχνά κάνουν το αντίθετο», έγραψε η Πριγκίπισσα της Ουαλίας σε άρθρο που συνέγραψε με καθηγητή του Χάρβαρντ
LIFO NEWSROOM
Μετά τον πόλεμο, οι νάρκες εμποδίζουν την ανοικοδόμηση στη Συρία

Διεθνή / Μετά τον πόλεμο, οι νάρκες εμποδίζουν την ανοικοδόμηση στη Συρία

Η επιστροφή εκτοπισμένων στη Συρία φέρνει νέες τραγωδίες: εγκαταλελειμμένα εκρηκτικά σκοτώνουν παιδιά και ενήλικες στο Mrei’iyeh, καθιστώντας την εκκαθάριση νάρκων άμεση προτεραιότητα για την ανοικοδόμηση
LIFO NEWSROOM