Δικηγόρος βουλευτή Φλώρου για γροθιές στη Βουλή: «Δίνουμε πολιτική διάσταση σε κάτι προσωπικό»

Δικηγόρο Κωνσταντίνου Φλώρου: «Δεν μπορώ να κατανοήσω γιατί δίνουμε πολιτική διάσταση σε κάτι προσωπικό» Facebook Twitter
Κωνσταντίνος Φλώρος/ Φωτ.: Eurokinissi
0

Η συνήγορος του ανεξάρτητου βουλευτή Κωνσταντίνου Φλώρου, ο οποίος το απόγευμα της Τετάρτης οδηγήθηκε στην εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας για να του ασκηθεί ποινική δίωξη για την επίθεση εναντίον του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, Βασίλη Γραμμένου, μίλησε στο Μega. 

Η δικηγόρος Βάσω Πανταζή μίλησε για το πρωτοφανές περιστατικό που ξεκίνησε σήμερα εντός της αίθουσας της Ολομέλειας της Βουλής και ολοκληρώθηκε εκτός αυτής, επιχειρώντας να αποπολιτικοποιήσει την επίθεση του εντολέα της Κωνσταντίνου Φλώρου εναντίον του Βασίλη Γραμμένου. 

«Δεν μπορώ να κατανοήσω γιατί δίνουμε πολιτική διάσταση σε κάτι εντελώς προσωπικό», είπε η κυρία Πανταζή. «Ατυχέστατο, μεμονωμένο και προσωπικό», χαρακτήρισε το περιστατικό η συνήγορος του Κωνσταντίνου Φλώρου. 

Η συνήγορος του ανεξάρτητου βουλευτή δήλωσε: «Υπάρχει προσωπικό ζήτημα μεταξύ των δύο προσώπων», και μετά συνέχισε αποκαλύπτοντας ότι η διαφωνία μεταξύ των δύο βουλευτών ξεκίνησε από τα social media. «Υπάρχουν αυτόπτες μάρτυρες που αυτή τη στιγμή καταθέτουν στην Ασφάλεια», είπε η Βάσω Πανταζή.  

Η συνήγορος συνέδεσε την επίθεση που εξαπέλυσε ο πελάτης της εναντίον του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης με την «ελληνική κουλτούρα». 

«Ο ποινικός νομοθέτης στην Ελλάδα, σκέφτεται την ελληνική κουλτούρα γιατί ο ποινικός νόμος γράφεται με βάσει τις προσωπικότητες των ανθρώπων που ζουν σε μια χώρα, [ο νομοθέτης] έχει επιλέξει την δικαιολογημένη αγανάκτηση ως λόγο άρσης του αδίκου», είπε προς υπεράσπιση του ανεξάρτητου βουλευτή Κωνσταντίνου Φλώρου. 

Το χρονικό της επίθεσης

Ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης Βασίλης Γραμμένος, ένας από τους πιο στενούς συνεργάτες του Κυριάκου Βελόπουλου, όπως καταγγέλλουν αυτόπτες μάρτυρες άρχισε να βρίζει τη μητέρα του Κωνσταντίνου Φλώρου και σύζυγο του μηνυτή Ευστάθιου Φλώρου. Οι διάλογοι αυτοί διαδραματίστηκαν εντός της αίθουσας της Ολομέλειας της Βουλής, ενώπιον και άλλων βουλευτών. Κατά πληροφορίες τουλάχιστον δύο βουλευτές ήταν παρόντες όταν ο Γραμμένος καθύβριζε τον Φλώρο.

Μετά το πρωτοφανές για τα δεδομένα της ελληνικής πολιτικής περιστατικό, ο ανεξάρτητος βουλευτής Φλώρος κρατήθηκε στο Φρουραρχείο, αφού ομόφωνα η Ολομέλεια, έπειτα από εισήγηση του προέδρου της Βουλής, Κώστα Τασούλα, αποφάσισε να αποβληθεί για 15 ημέρες, συνελήφθη και οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ. Μετά τον σχηματισμό της δικογραφίας αναμένεται να οδηγηθεί στο αυτόφωρο στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων όπου πρόκειται να του ασκηθεί κακουργηματική δίωξη με βάση του άρθρου 157 του Ποινικού Κώδικα. Ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Γραμμένος μεταφέρθηκε στο ιατρείο της Βουλής, προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, αφού όπως υποστηρίζει, υπέστη κάταγμα ρινικού οστού.

Δικηγόρο Κωνσταντίνου Φλώρου: «Δεν μπορώ να κατανοήσω γιατί δίνουμε πολιτική διάσταση σε κάτι προσωπικό» Facebook Twitter
Κωνσταντίνος Φλώρος/ Φωτ.: Eurokinissi

Δικηγόρο Κωνσταντίνου Φλώρου: «Δεν μπορώ να κατανοήσω γιατί δίνουμε πολιτική διάσταση σε κάτι προσωπικό» Facebook Twitter
Επίθεση στη Βουλή/ Φωτ.: Eurokinissi

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κωνσταντίνος Κυρανάκης: «Η σχέση με τη Hellenic Train επανεξετάζεται»

LiFO politics / Κωνσταντίνος Κυρανάκης: «Η σχέση με τη Hellenic Train επανεξετάζεται»

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, μιλά στη Βασιλική Σιούτη και αναφέρει ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι σε διαπραγματεύσεις με την ιταλική διοίκηση της Hellenic Train και την ιταλική κυβέρνηση, με στόχο σοβαρές επενδύσεις. Επίσης, απαντά στα θέματα που απασχόλησαν την επικαιρότητα, όπως η αναδιάρθρωση του ελληνικού σιδηροδρόμου, τα Τέμπη και οι ανώνυμες επιθέσεις στους συγγενείς των θυμάτων, τις οποίες δηλώνει ότι καταδικάζει.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Κασσελάκης: 30 μήνες φυλακή και 50.000 ποινή με αναστολή για παραβίαση του νόμου περί πόθεν εσχες

Πολιτική / Κασσελάκης: Ποινή φυλάκισης 30 μηνών με αναστολή και χρηματική ποινή 50.000 ευρώ για παραβίαση του νόμου περί πόθεν εσχες

Η εισαγγελική πρόταση ήταν απαλλακτική με το σκεπτικό ότι δεν ανέμενε το Σεπτέμβριο του 2023 να εκλεγεί Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και δε γνώριζε την απαγόρευση να διαθέτει καταθέσεις στο εξωτερικό ως πολιτικός αρχηγός
LIFO NEWSROOM
Συνάντηση Μητσοτάκη – Αλ Σίσι: Στρατηγική συνεργασία Ελλάδας – Αιγύπτου με έμφαση σε Μεταναστευτικό και περιφερειακή σταθερότητα

Πολιτική / Συνάντηση Μητσοτάκη – Αλ Σίσι: Στρατηγική συνεργασία Ελλάδας – Αιγύπτου με έμφαση σε Μεταναστευτικό και περιφερειακή σταθερότητα

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι, επισκέφθηκε την Ελλάδα για να ενισχύσει τη διμερή συνεργασία με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, εστιάζοντας στο μεταναστευτικό, την περιφερειακή σταθερότητα και την ενεργειακή συνεργασία.
LIFO NEWSROOM