Αυξήθηκαν οι ελληνικές εξαγωγές στην Κίνα

Αυξήθηκαν οι ελληνικές εξαγωγές στην Κίνα Facebook Twitter
0

Το εξωτερικό εμπόριο της Ελλάδας με την Κίνα (Λ.Δ. Κίνας, Χόνγκ Κόνγκ. Μακάο, Ταϊβάν) και τη Μογγολία σημείωσε σημαντική βελτίωση κατά το πρώτο τρίμηνο του 2012 σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους, όπως προκύπτει από έκθεση του γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της ελληνικής πρεσβείας στο Πεκίνο.

Σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat οι εξαγωγές προς τη Λ.Δ. Κίνας ανήλθαν στα 113,29 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 262,5%. Η αύξηση οφείλεται, κυρίως, σε εξαγωγές καυσίμων (40,86 εκατ. Ευρώ) και βαμβακιού (29,14 εκατ. Ευρώ). Αξιοσημείωτη άνοδος, επίσης, για τον τομέα τροφίμων και ποτών, τα χημικά-πλαστικά και τα απορρίμματα μετάλλων. Οι εισαγωγές από τη Λ.Δ. Κίνας συνέχισαν την καθοδική τους τάση, εμφανίζοντας μείωση κατά -29,9%, στα 518,98 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα, εξάλλου, με τα στοιχεία της Γενικής Δ/νσης Τελωνείων της Λ.Δ. Κίνας, οι ελληνικές εξαγωγές ανήλθαν στα 128,09 εκατ. δολάρια, καταγράφοντας αύξηση 106,8% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2011. Αντίστοιχα, οι κινεζικές εξαγωγές ανήλθαν στα 727,24 εκατ. δολάρια, καταγράφοντας πτώση -23%.

Οι εξαγωγές προς Χόνγκ Κόνγκ αυξήθηκαν κατά 84% και ανήλθαν στα 18,5 εκατ. Ευρώ (στοιχ. Eurostat). Σημαντικότερος αυξητικός παράγων υπήρξε η αύξηση των εξαγωγών συσκευών και τηλεπικοινωνιών και εγγραφής ήχου (7,71 εκατ. Ευρώ), καθώς και η βελτίωση σε κατηγορίες προϊόντων όπως τρόφιμα-ποτά, χημικά-πλαστικά, διάφορα βιομηχανικά είδη και απορρίμματα μετάλλων. Οι εισαγωγές από το Χόνγκ Κόνγκ μειώθηκαν κατά -2,8% στα 8,09 εκατ. Ευρώ.

Οι εξαγωγές προς Ταϊβάν αυξήθηκαν κατά 198% και ανήλθαν στα 5,78 εκατ. Ευρώ. Σημαντικότερα εξαγώγιμα προϊόντα αποτέλεσαν το βαμβάκι (2,06 εκατ. Ευρώ), ηλεκτρικά μηχανήματα και συσκευές, απορρίμματα μετάλλων και ελαιόλαδο. Οι εισαγωγές από Ταϊβάν ανήλθαν στα 21,35 εκατ. ευρώ, μειωμένες κατά -26,3%.

Όσον αφορά το εξωτερικό εμπόριο με το Μακάο και τη Μογγολία κινείται σε αμελητέα επίπεδα.


0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ληστεία στο Λούβρο: «Αποτύχαμε» - Πιέσεις στη γαλλική κυβέρνηση για την ασφάλεια των μουσείων

Διεθνή / Ληστεία στο Λούβρο: «Αποτύχαμε» - To «κατηγορώ» στη γαλλική κυβέρνηση για την ασφάλεια των μουσείων

Το σχόλιο του Γάλλου υπουργού Δικαιοσύνης για το γεγονός του ότι χρειάστηκαν μόνο 7 λεπτά για να κλαπούν ανεκτίμητης αξίας κοσμήματα από το πιο διάσημο μουσείο του κόσμου
LIFO NEWSROOM
Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Θα αποκλείσει εντελώς τον πρίγκιπα Άντριου από τη βασιλική ζωή όταν ανέβει στον θρόνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Θα αποκλείσει εντελώς τον πρίγκιπα Άντριου από τη βασιλική ζωή όταν ανέβει στον θρόνο

Ο 43χρονος πρόκειται να ακολουθήσει αυστηρότερη στάση από αυτή του πατέρα του σε σχέση με τον πρίγκιπα Άντριου, απαγορεύοντάς του οποιαδήποτε εμπλοκή στη βασιλική ζωή
LIFO NEWSROOM
Τι γνωρίζουμε μέχρι τώρα για την κινηματογραφική ληστεία στο Λούβρο

Διεθνή / Πολύτιμα κοσμήματα και μια «τέλεια» διαφυγή: Τι γνωρίζουμε ως τώρα για τη ληστεία στο Λούβρο

Πώς οι δράστες εισέβαλαν στο πιο διάσημο μουσείο του κόσμου μέρα-μεσημέρι και κατάφεραν να εξαφανιστούν παίρνοντας μαζί τους οκτώ ανυπολόγιστης πολιτιστικής αξίας κοσμήματα
LIFO NEWSROOM