Η Βρετανία επιβεβαίωσε ότι μαχητικά της RAF απογειώθηκαν για αναχαίτιση ιρανικών drones

Η Βρετανία επιβεβαίωσε ότι μαχητικά της RAF απογειώθηκαν για αναχαίτιση ιρανικών drones Facebook Twitter
Φωτ. / Χ
0

Η Βρετανία επιβεβαίωσε πως μαχητικά της RAF απογειώθηκαν με σκοπό την αναχαίτιση ιρανικών drones που κατευθύνονται προς το Ισραήλ.

Το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας σε ανακοίνωσή του επιβεβαίωσε την είδηση, τονίζοντας πως «στέλνουμε επιπλέον αεροσκάφη της Βρετανικής Βασιλικής Αεροπορίας και τάνκερ εναέριου ανεφοδιασμού στην περιοχή. Αυτά τα αεροσκάφη θα αναχαιτίσουν τυχόν εναέριες επιθέσεις εντός της εμβέλειας των υφιστάμενων αποστολών μας, όπως απαιτείται».

Νωρίτερα, βρετανικά μέσα ενημέρωσης είχαν μεταδώσει πως μαχητικά αεροσκάφη της RAF έχουν ήδη απογειωθεί από την βρετανική βάση στο Ακρωτήρι της Κύπρου καθώς και από αεροπλανοφόρα που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή, για να ενισχύσουν την άμυνα του Ισραήλ.

Η κίνηση αυτή επιβεβαιώνει τις δηλώσεις του πρωθυπουργού της χώρας, ο οποίος μετά την επίθεση που εξαπέλυσε το Ιράν, τόνισε πως η Βρετανία θα συνεχίσει να προασπίζει την ασφάλεια του Ισραήλ. «Καταδικάζω με τον πλέον έντονο τρόπο την απερίσκεπτη επίθεση του ιρανικού καθεστώτος εναντίον του Ισραήλ. Αυτά τα χτυπήματα κινδυνεύουν να πυροδοτήσουν εντάσεις και να αποσταθεροποιήσουν την περιοχή», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ρίσι Σούνακ.

«Το Ηνωμένο Βασίλειο θα συνεχίσει να προασπίζει την ασφάλεια του Ισραήλ και όλων των περιφερειακών εταίρων μας, συμπεριλαμβανομένης της Ιορδανίας και του Ιράκ. Μαζί με τους συμμάχους μας, εργαζόμαστε για να σταθεροποιήσουμε την κατάσταση και να αποτρέψουμε περαιτέρω κλιμάκωση. Κανείς δεν θέλει να δει περισσότερη αιματοχυσία», καταλήγει σε ανακοίνωσή της ανακοίνωση της Ντάουνινγκ Στριτ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καμία έκπτωση στην εδαφική κυριαρχία της Ουκρανίας, δηλώνουν οι Ευρωπαίοι μετά τη συνάντηση Τραμπ - Πούτιν

Διεθνή / Καμία έκπτωση στην εδαφική κυριαρχία της Ουκρανίας, δηλώνουν οι Ευρωπαίοι μετά τη συνάντηση Τραμπ - Πούτιν

Τι επισημαίνεται στη δήλωση που συνυπογράφουν Εμανουέλ Μακρόν, Τζόρτζια Μελόνι, Φρίντριχ Μερτς, Κιρ Στάρμερ, Αλεξάντερ Στουμπ, Ντόναλντ Τουσκ, Αντόνιο Κόστα και Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
LIFO NEWSROOM
Βαρύτατες κατηγορίες εναντίον της Πρισίλα Πρίσλεϊ: Απάτη και εργαλειοποίηση τραγωδίας

Διεθνή / Βαρύτατες κατηγορίες εναντίον της Πρισίλα Πρίσλεϊ: Απάτη και εργαλειοποίηση τραγωδίας

Πρώην συνεργάτες κατηγορούν την Πρισίλα Πρίσλεϊ για απάτη και εκμετάλλευση, με φερόμενες προσβολές της φήμης τους και σκηνές οικογενούς κρίσης μετά τον θάνατο της Λίζα Μαρί.
ΦΩΤ.: GETTY
Ισραηλινή μονάδα επιχειρεί να δυσφημίσει δημοσιογράφους της Γάζας ως μαχητές της Χαμάς

Διεθνή / Ισραηλινή μονάδα επιχειρεί να δυσφημίσει δημοσιογράφους της Γάζας ως μαχητές της Χαμάς

Η αποκαλυπτική έρευνα του +972 Magazine αποκαλύπτει τη «μονάδα νομιμοποίησης» του ισραηλινού στρατού, που σπιλώνει τη φήμη δημοσιογράφων της Γάζας για να δικαιολογήσει τις δολοφονίες τους
LIFO NEWSROOM